Restaurant Gillis - een culinaire schatkamer in Gent - de Hemel voor Vleesliefhebbers en Wijnkenners

Gisteren hadden we het genoegen om te genieten van een diner in Restaurant Gillis, een culinair juweel in de Hoogstraat in Gent. Onze gastronomische ervaring was een buitengewone ontdekkingsreis van intense en uitzonderlijke smaken. Het restaurant, dat bekend staat om zijn sublieme gerijpt vlees, schonk ons een warme, gezellige sfeer. Restaurant Gillis is zonder twijfel dé hotspot in Gent voor vleesliefhebbers. Chef Omer presenteert niets minder dan het allerbeste gerijpt vlees uit landen als België, Frankrijk, Spanje, Italië en daarbuiten. Het is een hemelse ervaring voor elke carnivoor.

Onze gastronomische ontdekkingsreis begon met voorgerechten van langzaam gegaard buikspek en paleta Iberico ham, beide op delicate wijze bereid en overvloedig in smaak. De hoofdgerechten waren een zintuiglijk feest. Een deel van ons gezelschap koos voor de 'Bone-In Ribeye Steak Capricho D'Oro', geserveerd met smaakvolle gratin en geroosterde groene asperges. Anderen opteerden voor de 'Boneless Ribeye Steak: Japanese Black Wagyu', een gerecht dat net zo indrukwekkend was als de naam doet vermoeden. Onze culinaire excursie werd afgesloten met een assortiment van verlokkelijke desserts.

De wijnkaart van Gillis was absoluut verbijsterend, bijna heilig. Van een San Polino Brunello Di Montalcino tot een Cos D’Estournel, een Vosne Romanée Grand Cru 'La Grande Rue' en een Vega Sicilia, de selectie omvatte de grootste wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië en andere delen van de wereld. Met meer dan 500 goddelijke wijnen uit landen als Zuid-Afrika, Frankrijk en Italië, kan de wijnkaart van Gillis overweldigend lijken. Gelukkig stond Bram klaar om te helpen bij het kiezen van onze favoriete wijn.

Na navraag blijkt dat het verhaal van Restaurant Gillis diepgeworteld is in de historische fundamenten van Gent. Het restaurant is vernoemd naar Gillis de Suttere, de gerenommeerde stadsarchitect die in de 15e eeuw de blauwdrukken voor de Grote Vleeshal ontwierp, een belangrijk monument in Gent. Toen Bram de Suttere besloot om samen met zijn vader dit vleesrestaurant te openen, leek de naam Gillis hun een passende manier om eer te betonen aan deze historische figuur.

In de afgelopen tien jaar heeft Bram zijn passies geïntegreerd in het restaurant, variërend van slagersvaardigheden en een liefde voor topkwaliteit vlees tot Italiaanse wijn. Maar bovenal draait het bij Restaurant Gillis om gastvrijheid, het gevoel van thuiskomen. Dit gevoel werd verder versterkt toen Bram zijn toekomstige vrouw en droompartner Jozefien ontmoette. Samen met de trouwe chef-kok Ollie werken Bram en Jozefien zij aan zij om hun gasten te verwennen.

Het is duidelijk dat bij Gillis de kwaliteit van het vlees op de eerste plaats komt. Ze selecteren alleen het allerbeste vlees, dat dan weken- of soms zelfs maandenlang wordt gerijpt in hun eigen rijpingsruimte. De verfijnde smaak van een uitstekende steak, ribeye of T-bone is te danken aan het vet, en bij Gillis zijn ze ervan overtuigd dat de levenskwaliteit van het dier (denk aan buiten leven, grazen, lange levensduur) de smaak verfijnt en complexer maakt. Daarom selecteren ze alleen prachtig gestructureerd vlees om te drogen en te serveren. Het vlees wordt vervolgens gegrild op een gasfornuis om alle natuurlijke smaken naar voren te halen. Geen kruiden, hooi, of andere toevoegingen, bij Gillis krijg je een overheerlijk, sappig en smakelijk stuk vlees dat je voor altijd zult onthouden.

Restaurant Gillis selecteert, rijpt en snijdt al hun vlees zelf. Ze hebben een eigen rijpingsruimte vol met het heerlijkste rundvlees. Afhankelijk van de rijpingsperiode worden er altijd tussen de 6 en 10 rassen aangeboden. Gillis in de Hoogstraat in Gent is ongetwijfeld bekend bij vleesliefhebbers. Het restaurant heeft nu ook voor het eerst een plek veroverd in de ranglijst van World’s 101 Best Steak Restaurants. Ze serveren uitsluitend vlees als hoofdgerecht. Als slager selecteert Bram al het vlees persoonlijk, want hij weet dat de ene koe de andere niet is. Hij rijpt het vlees in hun eigen rijpingskamer en snijdt het zelf.

Gillis is een absolute must voor iedereen, maar vooral voor steakliefhebbers. De kwaliteit van het eten is uitzonderlijk en ze zijn zeer attent op specifieke dieetverzoeken. Dit alles wordt nog versterkt door de buitengewoon vriendelijke bediening en het gezellige interieur, wat bijdraagt aan een uitzonderlijke eetervaring.

Het bezoek aan Restaurant Gillis is meer dan alleen uit eten gaan. Het is een culinaire reis waarbij elke hap en slok je dichter bij de passie en toewijding brengt die Bram en zijn team in hun werk steken. Van het zorgvuldig selecteren en rijpen van het vlees tot het kiezen van de perfecte wijn om de maaltijd te complementeren, elk detail is zorgvuldig overwogen om je een onvergetelijke ervaring te bieden.

Bij een bezoek aan Restaurant Gillis is het doel eenvoudig, maar diep betekenisvol: 'Eet geweldig vlees en drink geweldige wijn.' Het is een uitnodiging om te genieten van het beste van wat de vlees- en wijnwereld te bieden heeft, en er is geen twijfel dat Gillis je dat in overvloed kan bieden. Dus of je nu een vleesliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een geweldige culinaire ervaring in Gent, Gillis is zeker een bezoek waard.

Restaurant Gillis is voor ons dan ook een absolute aanrader voor iedereen, en in het bijzonder voor steak liefhebbers. De kwaliteit van het eten is uitzonderlijk en ze houden heel goed rekening met specifieke voedingsverzoeken. Bovendien wordt dit alles aangevuld door de enorm vriendelijke bediening en het gezellige interieur, wat bijdraagt aan een uitzonderlijke eetervaring. Wij konden het alvast allemaal héél erg smaken!


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...