Ontmoet het vernieuwende wijnmakers duo van Matthews Winery

In de schilderachtige valleien van Washington State vindt bij Matthews Winery, gelegen in Woodinville, een spannende verschuiving plaats. Het gerenommeerde wijnhuis heeft recentelijk een nieuw team van wijnmakers verwelkomd, bestaande uit Bryan Otis en zijn wijnmakende partner, Aryn Morell. Zij hebben het roer overgenomen met een frisse visie die de rijke traditie van het wijnhuis combineert met innovatieve technieken om complexe en uitgebalanceerde wijnen te produceren.

Otis, de eigenaar van Matthews Winery sinds 2014, heeft zich door de jaren heen niet alleen gefocust op de zakelijke kant van de wijnmakerij, maar ook op de kunst van het wijnmaken zelf. Geïnspireerd door zijn ervaringen en reizen door toonaangevende wijnregio's over de hele wereld, heeft hij een diep begrip ontwikkeld van wat nodig is om wijnen van wereldklasse te creëren. Zijn bloedbroederschap met Morell legde de basis voor een samenwerking waarbij vakmanschap en innovatie samenkomen.

Aryn Morell, die al meer dan tien jaar tot de elite van de wijnmakers in Washington behoort, werd erkend voor zijn rol bij verschillende high-end labels voordat hij zich aansloot bij Matthews Winery. Met een academische achtergrond in scheikunde en een passie voor wijnbouw, brengt Morell een analytische benadering naar de wijnproductie toe, gecombineerd met een onwrikbare toewijding aan kwaliteit. Het duo's gezamenlijke filosofie is geworteld in het respect voor de druiven en de natuurlijke processen die betrokken zijn bij het wijn maken, terwijl ze toch de grenzen blijven verleggen om iedere fles uitzonderlijk te maken.

De wijngaarden van Matthews Winery strekken zich uit over een gebied dat bekend staat om zijn vruchtbare grond en gunstige klimaatcondities, waardoor het ideaal is voor de teelt van kwaliteitsdruiven. Het wijnhuis heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1992, toen het werd opgericht met de visie om Bordeaux-stijl blends te produceren in de Pacific Northwest. Deze blends worden nog steeds beschouwd als de ruggengraat van hun productlijn, hoewel de winery nu ook andere variëteiten biedt.

Het is deze devotie aan zowel de herkomst als de toekomst die de wijnen van Matthews onderscheidt. De Cuvee, een blend van cabernet sauvignon, merlot, en cabernet franc, vertegenwoordigt de kern van hun aanpak – een huwelijk tussen ambacht en terroir. Met elke jaargang streeft het team ernaar om een weerspiegeling te bieden van de unieke kenmerken van hun wijngaarden, gecombineerd met de precisie en zorg die hoort bij moderne winemaking.

De verbintenis van Otis en Morell gaat verder dan het traditionele proces; ze experimenteren met nieuwe technieken, zoals geavanceerde fermentatiemethoden en het zorgvuldig selecteren van hout voor de vaten, om de nuances in elke wijn te versterken. Dit avant-gardistische denken wordt ook weerspiegeld in de wijze waarop Matthews Winery zich positioneert in de gemeenschap en de ervaringen die zij aanbieden. Met een toegankelijke houding presenteren ze hun wijnen niet alleen als producten, maar als onderdeel van een bredere culturele en sociale ervaring.

Naast de wijnen is het wijnhuis ook bekend om zijn filantropische inspanningen. Ze ondersteunen diverse lokale en nationale goede doelen, waarbij een deel van de winst van bepaalde wijncollecties naar verschillende initiatieven wordt geleid. Het duurzaamheidsdenken wordt verder uitgedragen in hun bedrijfsvoering, waarbij aandacht is voor milieuvriendelijke praktijken in zowel de wijngaarden als de faciliteiten.

De komst van dit dynamische wijnmakersduo markeert een nieuw hoofdstuk voor Matthews Winery. Met een vooruitstrevend oog voor innovatie en een respect voor traditie, staan Otis en Morell klaar om de erfenis van het wijnhuis voort te zetten en uit te bouwen. Hun visie en passie beloven een interessante toekomst vol verrassende en boeiende wijnen uit de Pacific Northwest. Liefhebbers van fijne wijnen kunnen dan ook met verwachting uitkijken naar wat deze nieuwe generatie wijnmakers bij Matthews Winery in petto heeft.

Als een aanvulling op het verhaal van het vernieuwende wijnmakersduo van Matthews Winery, is het belangrijk om dieper in te gaan op de specifieke kenmerken die deze winery en haar wijnen zo bijzonder maken. Een cruciaal element is de locatie – Washington State is een snel groeiende wijnregio die bekend staat om de productie van wijnen die kunnen concurreren met die uit gevestigde wijnlanden zoals Frankrijk en Italië.

Washington State profiteert van de gevarieerde microklimaten en bodemtypen, die zich vertalen in een reeks unieke terroirs. Dit biedt wijnmakers zoals Otis en Morell een rijk palet om mee te werken en de kans om een verscheidenheid aan wijnstijlen te ontwikkelen. Hun wijngebied, de Columbia Valley, staat vooral bekend om zijn warme dagen en koele nachten tijdens het groeiseizoen, wat essentieel is voor het rijpen van de druiven en het ontwikkelen van complexe smaken.

De staat Washington heeft ook het voordeel dat het minder vatbaar is voor natuurlijke rampen die wijngebieden elders kunnen teisteren. Dit resulteert in een meer consistente productie, wat op zijn beurt het mogelijk maakt voor wijnmakers om met een grotere precisie te werken aan het verfijnen van hun jaargangen en het waarborgen van kwaliteit, jaar na jaar.

Matthews Winery maakt gebruik van deze natuurlijke voordelen door zich te richten op duurzame landbouwpraktijken. Ze hebben een lage impact filosofie die zich richt op het behoud van het ecosysteem en het bevorderen van de gezondheid van de wijngaard. Door deze praktijken worden niet alleen de wijngaarden beschermd, maar wordt ook het karakter van de wijn versterkt, omdat gezonde wijnstokken de beste uitdrukking van hun terroir kunnen geven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...