Ontdek het exclusieve menu van het luxe restaurant Anne-Sophie Pic in Parijs

In de schaduw van het iconische Louvre, waar de straten doordrenkt zijn van kunst en geschiedenis, bevindt zich La Dame de Pic Paris, een restaurant dat een eigen verhaal van kunst en passie vertelt door de lens van de culinaire wereld. Anne-Sophie Pic, een chef-kok wiens naam synoniem is geworden met innovatie, expressie en een diep respect voor ingrediënten, heeft hier een ruimte gecreëerd waar gastronomie en esthetiek samensmelten in een symfonie van smaken en visuele pracht.

Bij La Dame de Pic Paris is het niet alleen het eten dat spreekt, maar ook de ruimte zelf. De inrichting, die een subtiele balans vindt tussen moderniteit en tijdloze elegantie, weerspiegelt Anne-Sophie'sbenadering van koken: een die zowel geworteld is in traditie als gericht is op de toekomst. De zachte kleuren, de zorgvuldig gekozen materialen, en de verfijnde esthetiek van de ruimte dienen als een canvas waarop de culinaire creaties van Anne-Sophie worden gepresenteerd.

De keuken van La Dame de Pic Paris is een wereld waarin elke ingrediënt, elke smaak, en elke textuur wordt geëerd en gevierd. Van de inktvis tagliatelle, waarbij de zeevruchten en de zachte, aardse smaak van de spaghetti pompoen samenkomen in een dans van smaken, tot de ASP berlingots, een warme entree waarbij de zoetheid van gegrilde kastanjes contrasteert met de rijke, romige velouté van meadowsweet en mace, elk gerecht is een verhaal op zich.

De plantaardige gang, waarbij de wortelen van Eric Roy worden geroosterd tot een perfecte zoetheid en vervolgens worden gecombineerd met Gascon spek, saffraan sabayon en amaretto, is een ode aan de eenvoud en de diepte die groenten kunnen brengen naar een gerecht. De pollak, zorgvuldig bereid en gepresenteerd in een 'groen jasje' van broccoletti, wordt verheven door een beurre blanc, doordrenkt met de aardse tonen van jeneverbes, salie, rozemarijn en kappertjesblad.

Bij het vleesgerecht, de Challans-eend, wordt de rijke, robuuste smaak van het vlees versterkt door de exotische noten van sumak en tonkaboon, terwijl de zoete aardappelgnocchi en de zure kers en granaatappelchutney zowel contrast als complement bieden. De kaasgang, met zijn oude Comté, dadilpruim, Batak-bes en zwarte citroen, is een moment van rust en reflectie voordat de maaltijd culmineert in het dessert.

En dan, de finale: de desserts. Of het nu de Galaxy-appel is, zorgvuldig gekonfijt met Swiss Mountain balsamico en gecombineerd met de scherpe, heldere noten van yuzu en sobacha, of de vijg van Arthur Baud, zachtjes geïnfuseerd met vijgenblad en gepaard met de rijke, diepe smaken van Kajera-koffie en Périgord-noten, of het witte millefeuille, een viering van vanille uit Madagaskar, jasmijn en voatsiperifery, elk dessert is een wereld op zich, een plek waar zoetheid en complexiteit samenkomen in een laatste, prachtige symfonie van smaak.

La Dame de Pic Paris is niet alleen een restaurant; het is een ervaring, een plek waar de kunst van het koken in de schijnwerpers staat en waar elke gast wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een viering van smaak, traditie en innovatie.

Praktische Informatie

La Dame de Pic Paris is gelegen op 20 Rue du Louvre, 75001 Parijs, Frankrijk. Het restaurant verwelkomt gasten voor lunch en diner, met services van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00, en biedt een unieke ervaring met zijn keuken die open is naar de eetzaal. Het restaurant is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner.

Voor reserveringen en verdere informatie kunt u contact opnemen met het restaurant via telefoon: +33 01 42 60 40 40 of e-mail: contact@ladamedepic.fr. Er is een overdekte openbare parkeerplaats op 50 meter afstand van het restaurant. Voor degenen die gebruik maken van het openbaar vervoer, zijn er buslijnen 74 en 85 beschikbaar, met de halte 'Louvre – Rivoli', en de metrolijn 1, station 'Louvre – Rivoli'.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...