Ontdek de Culinaire hoogten en laagten bij Nota Blu Marbella

In het bruisende Marbella vind je Nota Blu, een brasserie die een nieuwe dimensie geeft aan de Franse gastronomie. Geopend in oktober 2022 door de Casanis Group, belichaamt het restaurant een fusie van traditionele en avant-gardistische elementen, zowel in zijn culinaire aanbod als in zijn esthetische uitstraling. Echter, zoals elke roos zijn doornen heeft, biedt een bezoek aan Nota Blu een reeks van ervaringen, sommige betoverend en andere die ruimte laten voor reflectie en verbetering.

Tijdens ons bezoek deze week (eerste week van oktober 2023), werd de rustige ambiance van Nota Blu onmiddellijk opgemerkt. Ondanks het feit dat er talrijke tafels beschikbaar waren op open, uitnodigende plekken, werden wij, samen met enkele andere gasten, naar tafels in een hoek onder het kunstwerk van de olifantenkop geleid. Het was onduidelijk waarom ons en anderen deze specifieke tafels werden toegewezen, vooral omdat vele andere tafels de hele avond leeg bleven. De ontvangstmedewerkster zou, gezien haar kennis van de fijne kneepjes van hoogstaande gastronomie, er nochtans moeten voor zorgen voor een aangename ambiance voor de gasten, inclusief een doordachte tafelindeling.

De culinaire reis bij Nota Blu is er een van hoogten en laagten. Chef-kok Fabián Cangas, met zijn innovatieve benadering van de Franse keuken, presenteert gerechten die een symfonie van smaken en texturen zijn, waarbij de kwaliteit van de ingrediënten en de presentatie van de gerechten lovenswaardig zijn. Echter, de ervaring werd enigszins overschaduwd door de service, die, hoewel vriendelijk, een gebrek aan coördinatie en consistentie vertoonde. Met een parade van verschillende obers die herhaaldelijk dezelfde vragen stelden, werd de avond ontsierd door onnodige onderbrekingen.

De financiële kant van de ervaring bracht ook zijn eigen verrassingen met zich mee. Een vooraf bepaalde tip van 10% was al opgenomen in de rekening, een praktijk die de vrijheid van de gast om de kwaliteit van de service te erkennen, enigszins beperkt. Terwijl de bereidheid om een genereuze tip te geven aanwezig is bij tevredenheid over de service, is de autonomie om dit bedrag zelf te bepalen een aspect dat gerespecteerd dient te worden.

Nota Blu, met zijn prachtige interieur en architecturale pracht, biedt een visueel verbluffende omgeving. De ruimtes, van de majestueuze hoofdeetzaal tot de intieme privé-wijnkelder, zijn ontworpen met een oog voor detail en een streven naar elegantie. Echter, de vraag blijft hangen: is de ervaring de prijs waard, zoals de €225 voor een fles Ruinart Blanc de Blanc?

In een stad als Marbella, waar gastronomische ervaringen in overvloed zijn, is de concurrentie hevig. Nota Blu, met zijn betoverende ambiance en culinaire potentieel, heeft zeker de capaciteit om een vooraanstaande culinaire bestemming te zijn. Echter, de algehele ervaring zou baat hebben bij een heroverweging van enkele praktijken om ervoor te zorgen dat de service en gastvrijheid op één lijn liggen met de verfijnde omgeving en het voortreffelijke eten.

In de wereld van de gastronomie, waar eerste indrukken en consistente ervaringen cruciaal zijn, biedt Nota Blu een mengeling van uitmuntendheid en verbeterpunten. Het is een plek die de zintuigen prikkelt en uitnodigt tot reflectie over wat het betekent om waarlijk een uitzonderlijke culinaire bestemming te zijn. Ga ik terug? Absoluut, in de verwachting dat ze enkele van hun methodes herzien hebben tegen die tijd.

Nota Blu Marbella Culinair

Bij Nota Blu Marbella kun je genieten van een scala aan verfijnde gerechten en dranken, geïnspireerd door de Mediterrane keuken en ver daarbuiten. De menukaart is een smeltkroes van smaken, waarbij traditionele ingrediënten op innovatieve wijze worden gebruikt om verrassende gerechten te creëren.

Begin je culinaire reis met voorgerechten zoals de Focaccia Mediterranea met zwarte olijven en feta, of de Pizzetta met truffel en fontina kaas. Voor de zeevruchtenliefhebbers is er een Carpaccio van Carabineros (grote rode garnalen) met een limoen vinaigrette. Ook bieden ze een scala aan salades, zoals de Blu krabsalade met groene bonen en mizuna, afgemaakt met een sesam- en sinaasappelvinaigrette. Als je op zoek bent naar iets hartigs, probeer dan de Griekse Keftedes, vleesballetjes met een saus van geroosterde tomaten, feta en pijnboompitten.

Voor de hoofdgerechten kun je kiezen uit een selectie van pasta s, vlees en vis. Denk aan de Nota Blu Orzo pasta, een traditionele Griekse pasta met garnalen, octopus en mosselen, of de Garganelli met truffel en Parmezaanse kaas. Vleesliefhebbers kunnen genieten van de Chermoula gemarineerde lamskoteletten met geroosterde uien, terwijl visliefhebbers kunnen kiezen voor de Lubina (zeebaars) en croûte met duxelle champignons, spinazie en beurre blanc.

Vergeet niet om ruimte te bewaren voor het dessert! De dessertkaart biedt een variëteit aan zoetigheden zoals de klassieke Crème Brûlée met vanille en sinaasappel, of de Moelleux au Chocolat, een zachte chocoladetaart. Als je van ijs houdt, probeer dan het pistache-ijs of het Griekse yoghurtijs met honing en gekarameliseerde walnoten.

Bij Nota Blu is er ook een uitgebreide cocktailkaart. Probeer de Vibrante & Grapefruit, een mix van Martini Vibrante, grapefruitlikeur en roze grapefruit tonic, of de Moulin Rouge, een combinatie van Raspberry Bitter Martini, Martini Fiero, mandarijnlikeur, prosecco, rabarbersoda en frambozen. Voor de liefhebbers van niet-alcoholische dranken is er de AmericaNO, een mix van Whitley Neill Raspberry 0,0%, Martini Vibrante, White Penja Pepper Cordial en hibiscus soda.

En voor de wijnliefhebbers is er een selectie van wijnen per glas, zoals de Spaanse Shaya (Verdejo - Rueda) of de Franse Cigalus (Sauvignon Blanc - Chardonnay - Vionier - Languedoc).

Nota Blu biedt een uitgebreide en zorgvuldig samengestelde menukaart die een breed scala aan smaken en texturen omvat. Wat je ook kiest, je bent verzekerd van een avond vol heerlijke smaken en gezelligheid in het hart van Marbella.

Over Chef-kok Fabián Cangas

Chef-kok Fabián Cangas is een naam die synoniem staat voor innovatie en passie in de culinaire wereld. Zijn benadering van de Franse keuken bij Nota Blu brengt een symfonie van smaken en texturen naar elke tafel, waarbij hij de kwaliteit van de ingrediënten en de presentatie van de gerechten hoog in het vaandel draagt. Fabián weet traditionele elementen te fuseren met avant-gardistische technieken, waardoor elk gerecht niet alleen een genot is voor de smaakpapillen, maar ook een visueel kunstwerk op zich. Ondanks de uitdagingen die de service bij Nota Blu met zich meebrengt, blijft de culinaire ervaring onder zijn leiding lovenswaardig en een trekpleister voor liefhebbers van verfijnde gastronomie. Zijn creaties, die zowel de hoogten als de diepten van de culinaire ervaring verkennen, blijven een intrigerend onderdeel van het avontuur bij Nota Blu.

 

De exclusieve brasserie Nota Blu is gelegen aan Camino de la Cruz s/n, Marbella. Als u van plan bent een bezoek te brengen, houd dan rekening met hun openingstijden: ze verwelkomen gasten van dinsdag tot en met zaterdag, van 20:00 uur tot 2:00 uur. Nota Blu is op maandag en zondag gesloten. Voor reserveringen of meer informatie kunt u hen bereiken via telefoonnummer +34-951-55-27-27 of een e-mail sturen naar reservations@notablu.com. Ook kunt u hun website bezoeken op www.notablu.com voor verdere details.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...