M Bistro Nieuwpoort - authentieke gastronomie en sfeer

M Bistro, gelegen in de pittoreske stad Nieuwpoort, is een unieke culinaire bestemming die een onvergetelijke eetervaring biedt. Dit restaurant, gerund door Mattias Maertens en Sofie Maertens-Billiet, onderscheidt zich door zijn eenvoudige, maar verfijnde benadering van gastronomie. Het is een plek waar gasten kunnen onthaasten en genieten van de momenten die ertoe doen, in een setting die vrij is van de stijfheid die vaak geassocieerd wordt met high-end eetgelegenheden.

M Bistro is gevestigd op Sint Sebastiaanstraat 15, 8620 Nieuwpoort. Voor reserveringen of vragen kunnen gasten contact opnemen via telefoonnummer 058/59.53.52 of e-mail naar info@mbistro.be. Het restaurant is geopend voor lunch van 12:00 tot 13:30 uur en voor diner van 19:00 tot 20:30 uur. Let op, M Bistro is gesloten op zondag, maandag en woensdagavond.

M Bistro staat voor een keuken die geworteld is in authenticiteit en eenvoud. Mattias, Sofie en hun team leggen de nadruk op het gebruik van lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Ze halen hun inspiratie uit de rijke Belgische polders, de Noordzee, en hun eigen tuin, wat resulteert in gerechten die een verhaal vertellen en een diepe verbinding met de natuur weerspiegelen. De keuken van M Bistro is een viering van pure smaken en texturen, waarbij elk ingrediënt de ruimte krijgt om te schitteren.

M Bistro biedt een dynamisch menu dat de creativiteit en het vakmanschap van het keukenteam weerspiegelt. Het 'M Menu' is een uitgebreide culinaire reis, met gerechten zoals langoustine, Frisona rund met bloemkool en mierikswortel, zeebaars met witloof en Pedro Ximénez, en griet met Sint-jacobsnoot en aardpeer. Voor de liefhebbers van wild is er fazanthen met peterseliewortel, kweepeer en Moster van Wostyn. Een selectie van Belgische kazen en een dessert van Hand van Buddha met yoghurt en witte chocolade maken de ervaring compleet.

Daarnaast biedt het restaurant een 'Marktmenu', een kortere proeverij die wekelijks verandert en geïnspireerd is door de marktaanvoer en de creativiteit van de chef. Dit menu biedt een voor- en hoofdgerecht en is een uitstekende manier om de veelzijdigheid van de keuken van M Bistro te ervaren.

Bij M Bistro wordt er veel aandacht besteed aan de wijnselectie. De wijnen worden zorgvuldig geselecteerd om de gerechten te complementeren, met opties per glas of per fles. Het team van M Bistro stelt voor elk nieuw menu een bijpassende wijnselectie voor, waardoor gasten altijd iets nieuws en opwindends kunnen ontdekken.

M Bistro heeft erkenning gekregen in verschillende prestigieuze culinaire gidsen. Het restaurant staat vermeld in de Bistronomiegids, heeft een ster in de Michelingids en een score van 14,5/20 in de Gault & Millau-gids. Deze onderscheidingen benadrukken de kwaliteit en de consistentie van de culinaire ervaringen die M Bistro biedt.

Reserveren bij M Bistro wordt sterk aanbevolen, vooral voor grotere groepen. Voor groepen vanaf 7 personen wordt gevraagd om rechtstreeks contact op te nemen met het restaurant. Het is ook mogelijk om cadeaubonnen aan te schaffen, hetzij digitaal of direct in het restaurant.

M Bistro in Nieuwpoort is meer dan een restaurant; het is een bestemming waar eten een vorm van kunst is en waar elke maaltijd een verhaal vertelt. Met een focus op lokale, seizoensgebonden ingrediënten, een innovatief menu, en een warme, uitnodigende sfeer, biedt M Bistro een unieke eetervaring die zowel de lokale bevolking als bezoekers van ver weg aantrekt. Het is een plek waar de tijd even stil lijkt te staan, waar gasten kunnen genieten van de eenvoudige geneugten van het leven, en waar elke maaltijd een herinnering wordt die gekoesterd wordt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...