LOUIS XIII zeldzame Cognac Cask 42.1 onthuld - eerste luxe uitgave in 10 jaar

Als CEO van het Huis van Rémy Martin heeft Jean Philippe Hecquet het voorrecht om alles te proeven voordat het publiek hun eerste slok krijgt. Maar in het geval van LOUIS XIII Cognac Rare Cask 42.1 - de eerste zeldzame vatuitgave van de luxe cognac in een decennium - besloot hij te wachten. 'Zelfs als CEO wil je deel uitmaken van de onthulling', zegt Hecquet. 'Ik wilde de volledige ervaring.'

Die ervaring vond vorige week plaats in Venetië, Italië, waar verzamelaars van over de hele wereld naartoe vlogen om een galadiner bij te wonen dat eindigde met de eerste kans om de Rare Cask 42.1 te proeven. 'Ik nam een minuut stilte voordat ik het probeerde', zegt Hecquet. 'Het kostte veel geduld en veel vertrouwen om tot dit moment te komen.'

Dit vertrouwen werd geplaatst in Baptiste Loiseau, de vijfde generatie keldermeester van LOUIS XIII, die enkele jaren geleden ontdekte dat een zeldzame tierçon - een vat gemaakt van Franse eiken die meer dan 100 jaar nodig hebben om volwassen te worden - speciaal genoeg was om op zichzelf te worden uitgebracht. 'Toen ik anderhalf jaar geleden bij het bedrijf kwam, vertelde hij me dat er een potentieel was voor dit vat, dat zo uitzonderlijk is dat er geen noodzaak is om te mengen,' zegt Hecquet. 'Dit gebeurt heel zelden - de vorige keer was 11 jaar geleden - maar deze keer heeft de natuur het werk zelf gedaan.'

De tierçon levert genoeg vloeistof op voor 775 genummerde flessen die wereldwijd worden uitgebracht. De cognac komt in een zwarte kristallen karaf van Baccarat, waarvoor 20 ambachtslieden samen moeten werken om deze te maken. De hals is afgewerkt met goud en rhodium en een ring is gegraveerd met quadrilobe-patronen als eerbetoon aan de Franse fleur de lys. De fles wordt geleverd in een set met twee sierlijke kristallen glazen en een serveerpipet. Het alcoholpercentage is 42,1%, wat de zeldzame koffer zijn naam geeft.

Exclusieve wereldwijde proeverijen worden georganiseerd in Parijs, Zürich, Londen, Dubai, Beverly Hills, New York, Miami, Las Vegas en Kuala Lumpur. Je hoeft niet aanwezig te zijn om een fles te kunnen kopen, maar het zal waarschijnlijk geen kwaad doen. De verkoopprijs (700 ml) is $50.000, wat neerkomt op ongeveer €45.500. De cognac zal vanaf juni beschikbaar zijn voor levering.

Tien jaar na RARE CASK 42.6 heeft LOUIS XIII de eer om RARE CASK 42.1 te onthullen: een echt wonder van de natuur, gevormd door de tijd, die de ultieme expressie biedt aan de LOUIS XIII Cognac.

Voor de derde keer in de geschiedenis onthult keldermeester Baptiste Loiseau dit derde juweel van het zeldzame Cask-erfgoed: RARE CASK 42.1.

Door een onverklaarbaar en onvoorspelbaar fenomeen heeft een unieke tierçon een ongeëvenaard aromatisch profiel onthuld, waardoor de LOUIS XIII-cognac een nieuwe dimensie en een verrassend alcoholpercentage van 42,1% krijgt.

In het donker en met schijnbare onbeweeglijkheid ondergaan de eaux-de-vie een betoverende transformatie. Ze verkrijgen een emotionele rijkdom en vertonen fascinerende mahoniekleurige reflecties, klaar om aan het licht te worden gebracht. Het is de vereniging van de krachten van tijd en natuur, gedreven door een oneindig aantal verweven cycli, die de LOUIS XIII-cognac een ongeëvenaarde complexiteit geven.

De ontdekking van een RARE CASK is een uniek moment in het leven van een LOUIS XIII-keldermeester, waar hij zich laat verrassen door de natuur en gevangen wordt door de grillen van de tijd.

De RARE CASK 42.1-editie wordt gepresenteerd in een rituele geschenkdoos. De zwarte kristallen karaf wordt vergezeld door Pillet kristallen glazen versierd met zwarte quadrilobes en een pipet voor het serveren, versierd met een zwart medaillon. Het vervaardigen van elke karaf, met een perfect gepolijst zwart oppervlak, is op zichzelf al een prestatie die kunst en vakmanschap combineert op een uitzonderlijk niveau van talent en precisie. Geïnspireerd door een karaf die werd ontdekt tijdens de Slag bij Jarnac in 1569, wordt elke karaf met de hand gemaakt door de ambachtslieden van de Baccarat-kristalfabriek in Frankrijk.

De uitzonderlijke tierçon maakt de productie van slechts 775 karaffen mogelijk, allemaal vervaardigd in zwart kristal door Baccarat. Met RARE CASK 42.1, op het kruispunt van kunst en vakmanschap, herinnert LOUIS XIII ons aan het belang van het verzorgen van de wonderen om ons heen - tijd en natuur.

LOUIS XIII RARE CASK 42.1

  • Zwarte kristallen karaf: De cognac wordt gepresenteerd in een prachtige handgemaakte zwarte kristallen karaf van Baccarat. Deze karaf is geïnspireerd op een exemplaar dat werd ontdekt tijdens de Slag bij Jarnac in 1569. De karaf wordt gekenmerkt door zijn perfect gepolijste zwarte oppervlak, een meesterwerk van vakmanschap en precisie.

  • Pillet kristallen glazen: De set bevat twee sierlijke Pillet kristallen glazen, versierd met zwarte quadrilobe patronen. Deze glazen zijn speciaal ontworpen om de complexiteit en rijkdom van de RARE CASK 42.1-cognac optimaal tot uiting te laten komen.

  • Pipet voor het serveren: Een verfijnde zwarte pipet, versierd met een zwart medaillon, wordt meegeleverd voor het serveren van de cognac. Deze pipet zorgt voor een elegante en nauwkeurige manier om de zeldzame en kostbare cognac te schenken.

  • Rituele geschenkdoos: De collectie wordt gepresenteerd in een luxueuze rituele geschenkdoos, die de bijzondere aard van deze zeldzame cognac benadrukt en een perfecte manier biedt om dit uitzonderlijke geschenk te presenteren.

  • Exclusieve flesnummering: Slechts 775 karaffen worden wereldwijd geproduceerd, elk genummerd om hun zeldzaamheid en exclusiviteit te waarborgen.

  • Materialen en afwerking: De karaf is afgewerkt met goud en rhodium op de hals, terwijl de quadrilobe patronen op zowel de glazen als de pipet een eerbetoon zijn aan het Franse fleur-de-lys symbool.

De LOUIS XIII RARE CASK 42.1-collectie weerspiegelt de uitzonderlijke kwaliteit en het vakmanschap van de eeuwenoude tradities van de Franse cognacproductie. Elk element van deze verzameling is zorgvuldig geselecteerd en vervaardigd om de rijkdom, complexiteit en zeldzaamheid van deze unieke cognac te vieren.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...