Het Black Bowmore Archiefkabinet - een eerbetoon aan de iconische Schotse distilleerderij Bowmore s meest zeldzame en begeerde expressie

Bowmore, een iconische Schotse distilleerderij gevestigd op het eiland Islay, staat bekend om zijn uitstekende single malt whisky's. Een van de meest zeldzame en begeerde expressies van Bowmore is de Black Bowmore, een serie gelimiteerde whisky's die een waardevolle aanvulling zijn op elke verzamelaarscollectie. Om de rijke geschiedenis en het erfgoed van de Black Bowmore te vieren, heeft Bowmore het Black Bowmore Archiefkabinet gecreëerd, een unieke en prachtige presentatie van de prestigieuze whiskyserie.

Het Black Bowmore Archiefkabinet

Het Black Bowmore Archiefkabinet is een exclusieve verzameling van de vijf Black Bowmore-releases, met elk een andere leeftijd en rijping. Het kabinet is vervaardigd uit massief eikenhout en heeft een prachtige afwerking die de aandacht voor detail en vakmanschap weerspiegelt waar Bowmore om bekend staat. Het archiefkabinet is ontworpen door John Galvin, een gerenommeerde Schotse meubelontwerper, en is geïnspireerd op de vaten waarin de whisky's zijn gerijpt.

Het kabinet bevat ook een handgemaakte kristallen karaf en twee handgemaakte Glencairn-whiskyglazen, perfect voor het serveren en proeven van de Black Bowmore. Het kabinet heeft afmetingen van 122cm (hoogte) x 84cm (breedte) x 44cm (diepte) en is beperkt tot slechts 159 exemplaren wereldwijd.

De vijf Black Bowmore whisky's in het Archiefkabinet zijn:

  • Black Bowmore 1964 - 29 jaar oud: Deze zeldzame eerste release van de Black Bowmore-serie is in 1993 op de markt gebracht. Het heeft een intens rijk smaakprofiel met tonen van tropisch fruit, chocolade en rokerige turf.
  • Black Bowmore 1964 - 30 jaar oud: De tweede release, uitgebracht in 1994, heeft een vergelijkbaar smaakprofiel als de eerste release, maar met een extra jaar rijping, waardoor de complexiteit en diepte van de smaken verder wordt versterkt.
  • Black Bowmore 1964 - 31 jaar oud: Deze derde release, uitgebracht in 1995, heeft een rijke, fluweelachtige textuur met tonen van gedroogd fruit, toffee en kruiden, gecombineerd met een zachte, rokerige afdronk.
  • Black Bowmore 1964 - 42 jaar oud: De vierde en zeldzaamste release van de serie, uitgebracht in 2007, heeft een uitzonderlijk complex en verfijnd smaakprofiel met tonen van vijgen, dadels, koffie en chocolade, perfect in balans met de kenmerkende Bowmore-turfrook.
  • Black Bowmore DB5 1964 - 31 jaar oud: Deze speciale release, in samenwerking met Aston Martin, viert de legendarische DB5-auto en heeft een prachtig uitgebalanceerd smaakprofiel met tonen van tropisch fruit, honing, chocolade en zachte rook.


Een Luxueuze Whisky-ervaring

Het Black Bowmore Archiefkabinet is een eerbetoon aan de passie en het vakmanschap van Bowmore, met een unieke en luxueuze presentatie van de zeldzame en begeerde Black Bowmore-serie. Verzamelaars en liefhebbers van fijne whisky zullen zeker onder de indruk zijn van de zorgvuldige aandacht voor detail in zowel het kabinet als de whisky's zelf.

Naast het bezit van deze zeldzame en gewilde whisky's, biedt het archiefkabinet eigenaren ook een onvergetelijke whisky-ervaring. Het massief eiken kabinet, met zijn verfijnde afwerking en elegant ontwerp, is een passende vertoning van deze bijzondere whisky's en nodigt uit tot het delen van de rijke geschiedenis en traditie van Bowmore met vrienden en gelijkgestemden.

Beschikbaarheid en investering

Het Black Bowmore Archiefkabinet is een zeldzame en waardevolle toevoeging aan elke verzamelaarscollectie, met slechts een beperkt aantal kabinetten beschikbaar voor aankoop. De prijs weerspiegelt de zeldzaamheid en kwaliteit van zowel de whisky's als het kabinet zelf, wat het een uitstekende investering maakt voor verzamelaars en liefhebbers van luxe whisky.

Het Black Bowmore Archiefkabinet is een prachtige viering van de passie en het vakmanschap van Bowmore, en een unieke kans om de volledige Black Bowmore-serie te bezitten en te waarderen. Deze zeldzame en begeerde whisky's, samen met het prachtig vervaardigde kabinet, bieden een luxueuze en onvergetelijke whisky-ervaring die zowel indrukwekkend als inspirerend is. Voor verzamelaars en liefhebbers van fijne whisky is het Black Bowmore Archiefkabinet een ongeëvenaarde kans om te investeren in en te genieten van de rijke geschiedenis en traditie van Bowmore.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...