Enkele meest luxueuze restaurants ter wereld - een wereldwijde culinair avontuur

Hier zijn de meest luxueuze restaurants ter wereld. Van Michelin-sterrenrestaurants tot een onderwater eetervaring, ze zijn allemaal uitzonderlijk. Gasten in deze dure restaurants zullen diepe zakken nodig hebben, maar de herinneringen blijven je nog lang bij. Wat maakt een restaurant luxueus? Culinaire vaardigheid is zeker een belangrijke factor, of het nu om Franse, Nieuw-Amerikaanse, Japanse of moderne Europese keuken gaat.

Stijlvolle inrichting maakt ook verschil, hoewel het niet overdreven hoeft te zijn. Waar een geweldig uitzicht is, kan de focus daar zeker op liggen in plaats van op het zachte meubilair.

Wij hebben het geluk gehad om in een aantal fantastische restaurants over de hele wereld te dineren en voor ons is vriendelijke bediening het belangrijkste. Echt deskundige bediening die zelf de menu'sheeft geproefd en je kan helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze zijn ook hun gewicht in goud waard.

De volgende restaurants staan in willekeurige volgorde, maar ze delen allemaal een passie voor culinaire excellentie.

Restaurant Guy Savoy - Parijs Frankrijk
Restaurant Guy Savoy is een van de meest luxueuze en prestigieuze eetgelegenheden ter wereld, gelegen in Parijs, Frankrijk. Dit restaurant met drie Michelin-sterren wordt geleid door de gevierde Franse chef Guy Savoy, die bekendstaat om zijn verfijnde en inventieve Franse keuken. Het adres van het restaurant in Parijs is Monnaie de Paris, 11 Quai de Conti, 75006 Parijs, Frankrijk. De officiële website van het restaurant is: www.guysavoy.com. Het interieur van Restaurant Guy Savoy is elegant en modern, met comfortabele stoelen en een intieme sfeer die perfect is voor een verfijnd avondje uit. Het restaurant biedt een panoramisch uitzicht op de Seine en de historische Monnaie de Paris, waardoor gasten kunnen genieten van een prachtig uitzicht tijdens hun culinaire ervaring. Op het menu staan seizoensgebonden gerechten die zijn bereid met de beste ingrediënten uit de Franse regio s. Enkele van de kenmerkende gerechten zijn de artisjoksoep met zwarte truffels en Parmezaanse kaas, en het beroemde chocoladefondant dessert. Er zijn ook verschillende proeverijmenu'sbeschikbaar, waarbij gasten kunnen kiezen uit een breed scala aan gerechten die zijn ontworpen om alle zintuigen te prikkelen. Een bezoek aan Restaurant Guy Savoy is een onvergetelijke culinaire ervaring die zowel je ogen als je smaakpapillen zal verwennen. Het wordt sterk aanbevolen om ruim van tevoren te reserveren, aangezien het restaurant vaak volgeboekt is.

Jules Verne - Parijs Frankrijk
Le Jules Verne is een exclusief en luxueus restaurant gevestigd op de tweede verdieping van de wereldberoemde Eiffeltoren in Parijs, Frankrijk. Dit verfijnde etablissement biedt een adembenemend uitzicht op de stad vanaf een hoogte van 125 meter, met panoramische vergezichten van Quai Branly, Trocadero en het Champ-de-Mars. Het adres van Le Jules Verne is Avenue Gustave Eiffel, 75007 Parijs, Frankrijk. www.restaurants-toureiffel.com/en/jules-verne-restaurant.html - Onder leiding van chef-kok Frédéric Anton, die de prestigieuze titel van Meilleur Ouvrier de France heeft gekregen, biedt Le Jules Verne een voortreffelijk à-la-cartemenu van maandag tot en met vrijdag. Bovendien zijn er 5- en 7-gangen proeverijmenu'sbeschikbaar die ideaal zijn voor speciale gelegenheden en om de culinaire creaties van het restaurant ten volle te ervaren. Het interieur van Le Jules Verne is elegant en stijlvol, met een moderne en verfijnde inrichting die een unieke en intieme sfeer creëert. Het restaurant heeft drie eetkamers, elk met een eigen karakter en sfeer, wat bijdraagt aan de exclusiviteit van de ervaring. Een bezoek aan Le Jules Verne is een onvergetelijke culinaire ervaring die zowel indrukwekkend is qua smaak als qua setting. Het wordt ten zeerste aanbevolen om ruim van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen en te kunnen genieten van een diner op een van de meest iconische locaties ter wereld.

Maison Pic - Valence Frankrijk
Maison Pic is een gerenommeerd driesterrenrestaurant en vijfsterrenhotel in Valence, Frankrijk. Opgericht in 1889 door Eugene en Sophie Pic, wordt het nu geleid door chef-kok Anne-Sophie Pic, de eerste vrouwelijke Franse chef met drie Michelinsterren. Het adres van het restaurant is: 285 Avenue Victor Hugo, 26000 Valence, Frankrijk. anne-sophie-pic.com - Naast het hoofdrestaurant in Valence, heeft Anne-Sophie Pic ook verschillende andere eetgelegenheden in het buitenland, waaronder La Dame de Pic in Raffles Singapore, het met twee Michelinsterren bekroonde Anne-Sophie Pic in het Beau-Rivage Palace in Lausanne, en het eveneens met twee sterren bekroonde La Dame de Pic in Londen. Maison Pic staat bekend om zijn verfijnde en innovatieve Franse keuken, waarbij Anne-Sophie Pic haar eigen unieke stijl en technieken gebruikt om gerechten te creëren die zowel visueel als smaakvol verbluffend zijn. Het tiengangenmenu is een polysensorische ervaring die ontworpen is om al uw zintuigen te prikkelen. Enkele kenmerkende gerechten die u kunt verwachten bij Maison Pic zijn onder andere 'La Carotte Plurielle', een artistieke interpretatie van wortel in verschillende texturen en smaken, en verfijnde vlees- en visgerechten met seizoensgebonden ingrediënten en gedurfde smaakcombinaties. Naast het voortreffelijke eten biedt Maison Pic ook een uitgebreide wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde wijnen uit de Rhône-vallei en andere bekende wijnregio'swereldwijd. Het elegante interieur en de warme, gastvrije sfeer van het restaurant zorgen voor een onvergetelijke culinaire ervaring die de passie en het vakmanschap van Anne-Sophie Pic en haar team weerspiegelt.

Le Louis XV-Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris - Monte Carlo, Monaco
Le Louis XV-Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris is een luxueus en gerenommeerd restaurant gevestigd in het prestigieuze Hôtel de Paris in Monte Carlo, Monaco. Het restaurant, met drie Michelinsterren, wordt geleid door de wereldberoemde chef-kok Alain Ducasse en biedt een voortreffelijke moderne Franse keuken. Het adres van het restaurant is: Place du Casino, 98000 Monaco. www.montecarlosbm.com/fr/restaurant-monaco/le-louis-xv-alain-ducasse-hotel-de-paris. De eetzaal van Le Louis XV is uitzonderlijk elegant en weelderig, met een decor geïnspireerd door de 18e-eeuwse Franse koninklijke paleizen. De ruimte is versierd met mythologische fresco s, kristallen kroonluchters, weelderige draperieën en antieke meubels, wat bijdraagt aan de luxe en verfijnde ambiance van het restaurant. Het menu van Le Louis XV biedt een uitgebreide selectie van verfijnde gerechten, bereid met de beste seizoensgebonden ingrediënten en geïnspireerd door de Middellandse Zee en de Franse Rivièra. Enkele van de populaire gerechten zijn het langoustine met kaviaar, lamsfilet met kruiden en het bekende rum baba-dessert geserveerd onder een zilveren stolp. Naast het exquise eten biedt Le Louis XV een uitgebreide wijnkaart met meer dan 600.000 flessen, waaronder zeldzame en prestigieuze wijnen die zorgvuldig zijn geselecteerd om de culinaire creaties van Alain Ducasse te begeleiden. Le Louis XV-Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris is een onvergetelijke en verfijnde culinaire ervaring voor degenen die het beste van de moderne Franse keuken willen ontdekken in een luxueuze en stijlvolle setting.

Hof van Cleve - Kruisem België
Hof van Cleve is een prestigieus en luxueus restaurant gelegen in Kruishoutem, België. Het restaurant wordt geleid door de beroemde Belgische chef-kok Peter Goossens en heeft drie Michelinsterren. Het adres van het restaurant is: Riemegemstraat 1, 9770 Kruishoutem, België. www.hofvancleve.com. Hof van Cleve staat bekend om zijn verfijnde en innovatieve Belgische keuken met een moderne twist. Chef-kok Peter Goossens staat bekend om zijn focus op het gebruik van lokale en seizoensgebonden ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het menu is een combinatie van traditionele Belgische gerechten en moderne culinaire technieken. Gasten kunnen genieten van een degustatiemenu, dat zowel een zes- als negengangenoptie biedt. Daarnaast is er ook een à-la-cartemenu beschikbaar. Hof van Cleve biedt een uitgebreide wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde wijnen die passen bij de geserveerde gerechten. Het interieur van het restaurant is elegant en stijlvol, met een intieme en warme sfeer. Bovendien is er een prachtige tuin waar gasten kunnen genieten van hun aperitief bij mooi weer. Hof van Cleve wordt vaak genoemd als een van de beste restaurants in België en is een must-visit voor fijnproevers die op zoek zijn naar een buitengewone culinaire ervaring.

Ithaa Undersea Restaurant - Malediven
Ithaa Undersea Restaurant is een unieke en luxueuze eetgelegenheid gelegen in het Conrad Rangali Island Resort op de Malediven. Dit bijzondere restaurant ligt vijf meter onder het wateroppervlak van de Indische Oceaan en biedt een adembenemend uitzicht op het omringende koraalrif en het kleurrijke zeeleven. Het adres van het restaurant is: Conrad Rangali Island 20077, Maldiven. www.conradmaldives.com/dine/ithaa-undersea-restaurant/ . Ithaa, wat 'parel' betekent in de Dhivehi-taal, biedt plaats aan maximaal 14 personen en kan gereserveerd worden voor privédiners of speciale gelegenheden, zoals bruiloften. Het restaurant is voorzien van een transparante koepelvormige structuur, waardoor gasten een panoramisch uitzicht op 180 graden hebben op het leven onder water. De keuken in Ithaa is een mix van westerse invloeden en lokale smaken, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse ingrediënten uit de regio. Enkele voorbeelden van fusion-gerechten die geserveerd worden, zijn miso en truffel gemarineerde zwarte kabeljauw en Maldivische krokante kreefttortellini. Het menu van het restaurant varieert regelmatig om de beste seizoensgebonden ingrediënten te kunnen aanbieden. Ithaa Undersea Restaurant is een van de meest unieke en onvergetelijke culinaire ervaringen ter wereld. Vanwege de beperkte capaciteit en populariteit is het aan te raden om ruim van tevoren te reserveren.

Restaurant de l'Hôtel de Ville de Crissier - Zwitserland
Restaurant de l'Hôtel de Ville de Crissier is een gerenommeerd driesterrenrestaurant in Zwitserland, gevestigd in het voormalige stadhuis van Crissier. Het adres is: Rue d'Yverdon 1, 1023 Crissier, Zwitserland. Het restaurant staat bekend om zijn elegante en seizoensgebonden keuken, bereid door chef-kok Franck Giovannini. Giovannini, die drie Michelinsterren heeft verdiend voor zijn kookkunsten, gebruikt verse en lokale ingrediënten om verfijnde en smaakvolle gerechten te creëren. Gasten kunnen genieten van bijzondere creaties zoals baars uit het Meer van Genève met knapperige venkel of een bevroren duo van gekonfijte Cléry-aardbeien en verbena. De sauzen in dit restaurant zijn bijzonder smakelijk, en de bijpassende wijnen worden zorgvuldig gekozen om de gerechten te complimenteren. Het bedienend personeel is vriendelijk en deskundig, wat bijdraagt aan de uitstekende reputatie van Restaurant de l'Hôtel de Ville de Crissier als een van de meest luxueuze eetgelegenheden ter wereld.

Bob Bob Ricard - Londen Verenigd Koninkrijk
Bob Bob Ricard is een glamoureus restaurant in Soho, Londen, dat bekendstaat om zijn beroemde 'Press for Champagne'-knop. De inrichting van het restaurant is geïnspireerd op de Art Deco-stijl en is ontworpen door David Collins Studio. Het restaurant is vernoemd naar eigenaar Leonid Shutov, wiens bijnaam Bob is. Het adres van het restaurant is: 1 Upper James St, London W1F 9DF, Verenigd Koninkrijk. - www.bobbobricard.com . Bob Bob Ricard is het enige restaurant dat door Château d'Yquem gemachtigd is om hun wijn per glas te serveren. Het restaurant verkoopt jaarlijks 25.000 flessen champagne en biedt acht verschillende champagnes per glas aan, beginnend bij een betaalbare £12,50 (ongeveer €15). Het menu van Bob Bob Ricard is een mix van Russische en Britse gerechten, samengesteld door chef-kok Tom Peters. Hier worden onder andere gerechten geserveerd zoals Turbot Coulibiac en Beef Wellington. Het restaurant staat ook bekend om de grote hoeveelheid kaviaar die het serveert, meer dan enig ander restaurant in het Verenigd Koninkrijk. Gasten kunnen plaatsnemen in een van de intieme zitjes, ontworpen om de gouden eeuw van het treinreizen op te roepen, of in de privédinerzaal met 16 zitplaatsen. Er is ook een zusterrestaurant in de City of London, dat in september weer zal openen. Bob Bob Ricard is een uitstekende keuze voor een luxe dinerervaring in Londen, en de unieke 'Press for Champagne'-knop zorgt voor een onvergetelijke avond.

Per Se - New York City
Per Se is een prestigieus driesterrenrestaurant in New York City, opgericht door de bekroonde chef-kok Thomas Keller. Het restaurant bevindt zich op het adres: 4th Floor Time Warner Center, 10 Columbus Circle, New York, 10019, Verenigde Staten. www.thomaskeller.com/perseny - Per Se is al meer dan 17 jaar een toonaangevende eetgelegenheid en biedt twee uitgebreide proeverijmenu'saan: een negengangenmenu samengesteld door de chef-kok en een negengangen groentemenu. Geen enkel ingrediënt wordt herhaald tijdens de hele maaltijd, wat zorgt voor een unieke en afwisselende eetervaring. Dankzij de centrale ligging in New York City is Per Se ook populair voor zakelijke evenementen. Er zijn twee privé-eetkamers beschikbaar, met plaats voor respectievelijk 11 en 66 gasten. Het is ook mogelijk om de hoofdeetzaal met uitzicht op Central Park exclusief te reserveren voor speciale gelegenheden. Thomas Keller, de oprichter en drijvende kracht achter Per Se, is de enige in Amerika geboren chef-kok met twee driesterrenrestaurants: Per Se en The French Laundry. De verfijnde culinaire creaties van Keller en zijn team hebben Per Se tot een begrip gemaakt in de wereld van luxe dineren, en de uitzonderlijke service en het stijlvolle interieur van het restaurant dragen bij aan de algehele ervaring van exclusiviteit en verwennerij.

Masa - New York City
Masa is een prestigieus driesterrenrestaurant in New York City, gespecialiseerd in sushi, Wagyu rundvlees en andere Japanse gerechten. Het restaurant is vernoemd naar de eigenaar en chef-kok Masayoshi Takayama, ook wel Masa genoemd. Het adres van Masa is: 10 Columbus Circle, New York, NY 10019, Verenigde Staten. www.masanyc.com - Het restaurant heeft 26 zitplaatsen en is vaak weken van tevoren volgeboekt. Masa staat bekend om zijn omakase-menu, wat betekent dat de chef de gerechten kiest die je tijdens je maaltijd geserveerd krijgt. Masa houdt rekening met de voorkeuren van zijn gasten en zorgt ervoor dat je gerechten krijgt die je nog niet eerder hebt geprobeerd. Naast Masa zijn er ook Bar Masa, Tetsu en Kappo Masa. Kappo Masa is een samenwerking met galeriehouder Larry Gagosian. Een bezoek aan Masa is een unieke en luxueuze culinaire ervaring, waarbij gasten kunnen genieten van de verfijnde en smaakvolle creaties van chef-kok Masayoshi Takayama.

Eleven Madison Park - New York City
Eleven Madison Park is een van 'swerelds beste restaurants en het geesteskind van chef-kok Daniel Humm. Het restaurant bevindt zich in een prachtig art-decogebouw met uitzicht op een van de mooiste parken in New York. Het adres van Eleven Madison Park is: 11 Madison Avenue, New York, NY 10010.  www.elevenmadisonpark.com - Sinds de pandemie heeft Daniel Humm besloten over te stappen op een volledig plantaardig menu zonder dierlijke producten. Elk gerecht wordt bereid met groenten, fruit, granen, peulvruchten of paddenstoelen. Bovendien zet hij zich met zijn team in om luxe dineren een hoger doel te laten dienen. Bij elke verkochte maaltijd zorgen zij ervoor dat vijf maaltijden worden gedoneerd aan New Yorkers in nood. Een bezoek aan Eleven Madison Park biedt een onvergetelijke culinaire ervaring, waarbij gasten kunnen genieten van verfijnde plantaardige gerechten in een stijlvolle en elegante omgeving.

The French Laundry - Napa Valley Californië
The French Laundry is een bekroond driesterrenrestaurant van Michelin-chef Thomas Keller, gelegen in Yountville, Napa Valley, Californië. Het restaurant bevindt zich in een voormalige stoomwasserij, en het stenen gebouw is zorgvuldig gemoderniseerd. Het adres van het restaurant is: 6640 Washington St, Yountville, CA 94599, Verenigde Staten. www.thomaskeller.com/tfl - Dineren in The French Laundry is een buitengewone culinaire ervaring, met een degustatiemenu dat dagelijks verandert om de seizoenen te weerspiegelen. Het menu bestaat uit een reeks verfijnde en innovatieve gerechten, waarbij de chef-kok en zijn team gebruik maken van de beste lokale ingrediënten en moderne kooktechnieken. Enkele voorbeeldgerechten die u kunt verwachten bij The French Laundry zijn 'Oesters en Parels', een Sabayon van Pareltapioca met Island Creek Oesters en Regiis Ova Kaviaar, en 'Snake River Farms Calotte de Boeuf', een smaakvol stukje rundvlees geserveerd met seizoensgebonden groenten en een rijke saus. Chef Thomas Keller staat bekend om zijn aandacht voor detail, precisie en toewijding aan het creëren van een unieke en gedenkwaardige eetervaring voor zijn gasten. Hij is de enige Amerikaanse chef met twee driesterrenrestaurants: The French Laundry en Per Se in New York City. The French Laundry is niet alleen beroemd om zijn uitmuntende keuken, maar ook om zijn uitgebreide wijnkaart met meer dan 2.300 flessen, waaronder zeldzame en prestigieuze wijnen uit de Napa Valley en de rest van de wereld. Een bezoek aan The French Laundry biedt een onvergetelijke culinaire ervaring in een intieme en elegante setting, perfect voor speciale gelegenheden en liefhebbers van verfijnde gastronomie.

Atelier Crenn - San Francisco Californië
Restaurant Atelier Crenn is een uniek gastronomisch restaurant in San Francisco, Californië, dat in 2011 werd opgericht door de Franse chef-kok Dominique Crenn. Het restaurant biedt een opvallende en intieme sfeer die is geïnspireerd op de artistieke en culinaire expressie van de chef-kok. Het restaurant heeft drie Michelin-sterren en biedt een onvergetelijke ervaring voor fijnproevers. Het menu van Atelier Crenn is seizoensgebonden en wordt geïnspireerd door de natuur en de Franse keuken. Chef-kok Crenn heeft een eigen kookstijl ontwikkeld die ze 'poëtische culinaire kunst' noemt, waarbij ze smaken en texturen combineert tot een harmonieus geheel. Atelier Crenn biedt een vast tasting menu, dat verandert afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van ingrediënten. Het menu is vaak verrassend en onverwacht, en omvat vaak ongebruikelijke ingrediënten en combinaties die culinaire grenzen verleggen. Het restaurant heeft een unieke inrichting die is ontworpen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Het interieur is minimalistisch en elegant, met natuurlijke houten afwerkingen en neutrale kleuren. De open keuken biedt gasten de mogelijkheid om het creatieve kookproces van dichtbij te bekijken. Atelier Crenn heeft ook een aangrenzende wijnbar, Bar Crenn, die een uitgebreide selectie wijnen en cocktails biedt die perfect passen bij de creatieve gerechten van chef-kok Crenn. www.ateliercrenn.com

Alle vermelde restaurants bieden uitzonderlijke culinaire ervaringen met uiteenlopende keukens, van traditioneel Frans tot modern plantaardig. Daarnaast hebben veel van deze restaurants een bijzonder interieur, unieke locaties en adembenemende uitzichten die bijdragen aan een onvergetelijke eetervaring. Prijzen variëren sterk, maar voor een avondje uit in een van deze etablissementen moet je rekening houden met prijzen van €200 tot €500 per persoon, afhankelijk van het menu en de gekozen dranken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...