Een onvergetelijke culinaire reis bij Restaurant FRANQ Antwerpen

Het was vrijdagavond toen ik in Antwerpen, samen met enkele vrienden, besloot om te dineren bij Restaurant FRANQ (één Michelin ster). De naam van het restaurant had al een tijdje een belletje doen rinkelen in de culinaire kringen van de stad, en we waren allemaal enthousiast om te ervaren wat het te bieden had.

Bij aankomst werden we begroet door de warme gloed van het restaurant, die ons uitnodigde om binnen te komen. De sfeer was onmiddellijk voelbaar; een mix van elegantie en comfort die ons deed denken aan de gezelligheid van een thuis, maar dan met een vleugje luxe.

We werden naar onze tafel geleid, een ruime plek in de hoek van het restaurant waar we een goed zicht hadden op de rest van de ruimte. Het interieur was smaakvol ingericht, met een subtiele balans tussen modern en klassiek design. De zachte verlichting en het zachte gezoem van gesprekken vulden de lucht, waardoor een ontspannen sfeer ontstond.

De avond begon met een voorgerecht van witte asperges uit de polder, vergezeld van licht gerookte MOWI en een emulsie van tandoori. De asperges waren perfect gekookt, met een knapperige textuur die prachtig contrasteerde met de zachte, rokerige smaak van de MOWI. De tandoori-emulsie voegde een exotisch tintje toe, waardoor het gerecht een interessante twist kreeg.

Het hoofdgerecht was een schelvis onder een korst van zuurdesem met karwijzaad, jonge peulerwtjes met Japanse kerselaar en dulce zeewier. De vis was perfect gebakken, met een knapperige korst die de zachte, sappige binnenkant omhulde. De peulerwtjes en het zeewier voegden een vleugje zoetheid toe aan het gerecht, terwijl de Japanse kerselaar een subtiele, fruitige ondertoon gaf.

Het derde gerecht was een rosé gebraden kalfsrug met gevulde morieltjes en daslook, met een jus verrijkt met vin jaune. Het vlees was mals en sappig, met een rijke, diepe smaak die prachtig werd aangevuld door de aardse morieltjes en de pittige daslook. De vin jaune jus was de kers op de taart, met zijn complexe smaakprofiel dat het gerecht naar een hoger niveau tilde.

We sloten de avond af met de Kaaschariot Franq, een selectie van kazen geaffineerd door kaasmeester 'Van Tricht'. De kazen waren een genot voor de zintuigen, met een scala aan texturen en smaken die varieerden van zacht en romig tot scherp en pittig. Het was de perfecte afsluiting van een onvergetelijke maaltijd.

De hele ervaring bij Restaurant FRANQ was er een van pure verwennerij. De gerechten waren niet alleen heerlijk, maar ook prachtig gepresenteerd, waardoor elke gang een waar kunstwerk was. De bediening was attent en professioneel, altijd klaar om onze vragen te beantwoorden en suggesties te doen om onze ervaring te verbeteren.

Het was duidelijk dat chef-kok Tim Meuleneire en zijn team een passie hebben voor wat ze doen. De Frans-Belgische keuken, aangevuld met internationale accenten, was een ware smaakexplosie. Elk gerecht was zorgvuldig samengesteld, met aandacht voor detail en respect voor de ingrediënten. De smaken waren intens en gelaagd, waardoor elke hap een nieuwe ontdekking was.

Wat me het meest bijbleef van onze avond bij Restaurant FRANQ, was de sfeer. Ondanks het hoge niveau van de keuken, was er een laagdrempeligheid die ons deed voelen alsof we thuis waren. Het was een plek waar we konden ontspannen en genieten van het gezelschap van vrienden, terwijl we ons tegoed deden aan enkele van de beste gerechten die Antwerpen te bieden heeft.

Bij het verlaten van het restaurant, konden we niet anders dan ons overweldigd voelen door de ervaring. Het was meer dan alleen een maaltijd; het was een viering van de culinaire kunsten, een reis van smaken en texturen die ons nog lang zal bijblijven. Restaurant FRANQ is niet alleen een plek om te eten, maar een plek om te ervaren, om herinneringen te maken.

Ik kijk nu al uit naar mijn volgende bezoek aan Restaurant FRANQ. Ik kan niet wachten om te zien welke nieuwe smaken en ervaringen chef-kok Tim Meuleneire en zijn team voor ons in petto hebben. Als onze eerste ervaring een indicatie is, dan weet ik dat het iets speciaals zal zijn.

In totaal, onze ervaring bij Restaurant FRANQ was er een van puur genot. Van de prachtige ambiance tot de voortreffelijke gerechten, alles was perfect. Het is een plek die ik ten zeerste zou aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een unieke culinaire ervaring in Antwerpen. Het is een plek waar smaak en kwaliteit, sfeer en service samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren.

 

Praktisch: Gelegen in het hart van Antwerpen, aan de Kipdorp 10, is Restaurant FRANQ een culinaire bestemming die je niet wilt missen. Van dinsdag tot en met vrijdag verwelkomt het restaurant gasten voor de lunch tussen 12:00 en 14:00 uur, en voor het diner van 18:30 tot 21:30 uur. Op zaterdag opent het restaurant zijn deuren voor het diner vanaf 18:30 uur. Maar de ervaring bij FRANQ stopt niet bij het restaurant. De Gastrobar FRANQ, een plek waar je kunt genieten van een breed scala aan drankjes en lichte maaltijden, is elke dag geopend van 15:00 tot 21:30 uur. Voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannen sfeer om te genieten van een drankje, is Bar FRANQ dagelijks geopend van 07:00 tot middernacht. Voor reserveringen of vragen kunt u contact opnemen met Restaurant FRANQ op het nummer 03/555.31.80 of via e-mail op welcome@hotelfranq.com.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...