Kelderman Visrestaurant - een unieke culinaire ervaring in Aalst

Zaterdag besloot ik om te dineren in het visrestaurant Kelderman in Aalst, een etablissement dat al decennia lang een begrip is in de regio. Het restaurant, dat een Michelinster draagt, is een paradijs voor liefhebbers van visgerechten, met een menu dat een eerbetoon is aan de klassieke Franse keuken, maar met een eigen interpretatie.

Bij aankomst werd ik begroet door de charismatische maître, die al decennialang bij Kelderman werkt. Zijn warme welkom en elegante manier van doen charmeerden me meteen. Hij leidde me naar het chique restaurant, dat een prachtig uitzicht op de tuin bood en was versierd met expressieve kunstwerken. Het was een entree die ik niet snel zou vergeten. De kunstwerken, afkomstig van zowel Belgische als internationale kunstenaars, waren een permanente tentoonstelling in samenwerking met De Filatuur Art Space, wat een unieke en sfeervolle ambiance creëerde.

Het restaurant straalde een warme, huiselijke sfeer uit, ondanks zijn gastronomische allure. De gastheer, Peter Van den Driesschen, heeft al meer dan 30 jaar ervaring in het vak en runt het restaurant sinds juni 2017 met een jong en dynamisch team. Zijn enthousiasme en flair waren duidelijk voelbaar, en zijn toewijding aan het geluk van zijn gasten was inspirerend. 'Mensen gelukkig maken is mijn grootste geluk,' zei hij ooit, en die filosofie was duidelijk te voelen in elke interactie.

In de keuken stond chef Peter Aesaert aan het roer, een gepassioneerde kok die zijn sporen heeft verdiend in bekende huizen als Comme chez Soi, Het Laurierblad, Hof van Cleve. Hij werd bijgestaan door Ayrton en Aline, twee jonge chefs vol energie en passie voor de keuken. Hun filosofie was duidelijk: de pure smaak van een topproduct boven alles. Deze toewijding aan kwaliteit en smaak was duidelijk te proeven in elk gerecht dat ze bereidden.

Ik koos voor het degustatiemenu, dat bestond uit vijf gangen, elk een viering van de zee. De eerste gang was een millefeuille van makreel, tomaat en ricotta. Het was een delicate balans van smaken, met de rijke, vette makreel die perfect werd gecomplementeerd door de frisse tomaat en de romige ricotta. De millefeuille was prachtig gepresenteerd, met lagen van makreel en tomaat die werden afgewisseld met ricotta, wat zorgde voor een visueel aantrekkelijk en heerlijk gerecht.

De tweede gang was een zeetong, geserveerd met langoustine, erwten, artisjok en een schaaldierenbearnaisesaus. De zeetong was perfect gebakken, met een knapperige buitenkant en een zachte, sappige binnenkant. De langoustine was een heerlijke toevoeging, en de saus voegde een rijke, romige textuur toe aan het gerecht. De erwten en artisjokken voegden een aangename crunch toe, wat zorgde voor een interessant contrast met de zachtheid van de vis en de langoustine.

De derde gang was een tarbot, geserveerd met kreeft, ravioli, lamsoor en girolles. De tarbot was heerlijk, met een stevige textuur en een subtiele, zoete smaak. De kreeft was een ware traktatie, en de ravioli was gevuld met een verrukkelijke vulling die perfect samenging met de vis. De lamsoor en girolles voegden een aardse smaak toe aan het gerecht, wat zorgde voor een interessante smaakcombinatie.

De vierde gang was een zeebaars, geserveerd met piperade, courgette en een mousseline met verjus. De zeebaars was perfect gebakken, met een knapperige huid en zacht, sappig vlees. De piperade voegde een pittige kick toe aan het gerecht, terwijl de courgette en de mousseline een aangename frisheid boden. Het was een gerecht dat zowel qua smaak als qua presentatie indruk maakte.

Als dessert: kersen jubilee, geserveerd met vanille-bourbon. Het was een perfecte afsluiter van de maaltijd, met de zoete, sappige kersen die perfect samengingen met de rijke, romige vanille-bourbon. Het dessert was prachtig gepresenteerd, met de kersen die glansden in het licht en de vanille-bourbon die een verleidelijke geur af gaf.

Bij elke gang werd een passende wijn geserveerd, zorgvuldig geselecteerd door de sommelier, Guy Van Cauwenbergh. Zijn kennis en passie voor wijn waren duidelijk, en hij was altijd bereid om uitleg te geven over de wijnen en waarom ze zo goed pasten bij de gerechten. Zijn aanbevelingen waren altijd spot-on, en elke wijn die hij koos, versterkte de smaken van de gerechten op een prachtige manier.

Mijn ervaring bij Kelderman was er een van puur genot. Van de attente bediening tot de heerlijke gerechten, alles was tot in de puntjes verzorgd. Het is een plek waar je je op geen enkel moment iets tekort komt, waar je alleen maar hoeft te denken aan genieten. Het is een plek waar de zee de hoofdrol speelt, waar klassieke visbereidingen worden gecombineerd met nobele producten en een eigen interpretatie, en waar alles met zorg en aandacht wordt geserveerd.

Als je ooit in Aalst bent, raad ik je ten zeerste aan om een bezoek te brengen aan Kelderman. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zaterdag, zowel voor de lunch als voor het diner. Je kunt ze bereiken op het nummer 053/77.61.25.

Wat nog bijzonder is te vermelden is dat Kelderman een dynamische plek is, die voortdurend evolueert en zich aanpast aan de seizoenen. Ze bieden dagelijks een degustatie- en lunchmenu aan die elk worden samengesteld op basis van de seizoensproducten. Op hun à la carte kaart voert vis de boventoon, maar voor de carnivoor onder ons is er ook een selectie vleesgerechten.

Bovendien is er een interessante samenwerking met De Filatuur Art Space, waardoor gasten kunnen genieten van de werken van Belgische en internationale kunstenaars via een permanente tentoonstelling. Dit draagt bij aan de unieke en sfeervolle ambiance van het restaurant, en biedt gasten de mogelijkheid om niet alleen culinair, maar ook cultureel te genieten.

Mijn bezoek aan Kelderman was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Het was een avond van culinair genot, waarbij elk gerecht een viering was van de zee en de rijke smaken die ze te bieden heeft. Het was een avond waarbij de attente bediening en de prachtige ambiance zorgden voor een onvergetelijke ervaring. Het was een avond waarbij ik me realiseerde dat Kelderman niet zomaar een restaurant is, maar een plek waar passie, toewijding en liefde voor eten samenkomen om een onvergetelijke culinaire ervaring te creëren.

Dus als je op zoek bent naar een plek om te genieten van heerlijke visgerechten, geserveerd met zorg en aandacht, in een warme en gastvrije omgeving, dan is Kelderman de plek voor jou. Het is een plek waar je kunt genieten van de pure smaak van topkwaliteit producten, waar je kunt genieten van de prachtige combinatie van kunst en eten, en waar je kunt genieten van een avond die je niet snel zult vergeten. Het is een plek die ik ten zeerste aanbeveel, en een plek waar ik zeker nog eens terug zal komen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...