Een onvergetelijke culinaire ervaring bij Hertog Jan in Botanic Sanctuary

Een diner bij Gert De Mangeleer en Joachim Boudens is een ervaring die u niet snel zult vergeten. De setting is het exclusieve Botanic hotel, maar tegelijkertijd bevindt u zich in een eigen wereld. In dit intieme restaurant domineren beton en grijs, wat zorgt voor een moderne en indrukwekkende architectuur. Om de ervaring nog verrassender te maken, wordt gevraagd geen foto’s te delen op sociale media. Over de bijzondere chef'stable, waar elke gast een uniek gerecht krijgt voorgeschoteld, verklappen we dan ook niets.

Gert De Mangeleer zoekt voortdurend naar de beste producten en ingrediënten, afhankelijk van aanvoer en seizoen. Hij combineert deze in harmonieuze, uitgebalanceerde en doordachte creaties, soms met een speelse knipoog. Bij Hertog Jan in Botanic Sanctuary worden alle zintuigen geprikkeld, vanaf de ontvangst tot het afscheid van de keuken.

De Mangeleer legt hier zijn signatuur, met een grotere focus op Aziatische invloeden. Hij staat bekend als een uiterst precieze chef die ingrediënten durft te combineren en uitgebreid bewerkt. Luxeproducten zoals wagyu A5 verheft hij met finesse van gerookte paling en kers. Zijn talent ligt in het combineren van verfijning en originele ideeën die smaken een extra dimensie geven, en hij schuwt niet om klassiekers op zijn eigen manier te interpreteren.

Botanic Sanctuary in Antwerpen is de locatie waar Hertog Jan opnieuw tot leven komt, met een uniek vast menu in een intieme setting met een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin. Het is het eerste vijfsterrenhotel in Antwerpen, met meer dan honderd kamers en suites, een ultramoderne spa en verschillende hoogstaande restaurants, waaronder een tweede vestiging van Bar Bulot. Botanic Sanctuary is een architecturaal meesterwerk en tegelijkertijd een rustige oase in het hart van Antwerpen.

Bij Hertog Jan in Botanic ontvangen De Mangeleer en Boudens hun gasten twee weken per maand persoonlijk. Het gastronomische partnerschap dat drie Michelinsterren opleverde, heeft zijn culinaire concept in Antwerpen nieuw leven ingeblazen. Hertog Jan creëert de West-Vlaamse tuinervaring opnieuw in een intieme setting met een eigen kas, bijenkorven en kruidentuin voor bloemen, kruiden en tomaten. Het restaurant heeft een beperkt aantal zitplaatsen en het interieurontwerp van Benoit Viaene is eerlijk en uniek, waardoor fijnproevers zich kunnen concentreren op de culinaire kunstwerken die op hun handgemaakte houten tafels worden geserveerd.

Het concept is simpel: een intiem restaurant met 22 zitplaatsen in de historische Elzenveld-site in het hart van de stad. Hier werkt het team van Hertog Jan volgens het Japanse Omakase-principe, waarbij gasten zich volledig overgeven aan de kunst van de chef. De chef heeft carte blanche om een menu samen te stellen op basis van het seizoen, de producten en zijn wensen. Als gast laat u zich leiden met gesloten ogen, voor een totale en ongewone ervaring - een unieke en compromisloze reis.

Omakase, een Japanse term die 'toevertrouwen' betekent, beschrijft een formele eetervaring waarbij gasten de chef volledige creatieve vrijheid geven om een reeks inspirerende gerechten te bereiden. Bij Hertog Jan wordt dit een sublieme reis van minstens drie uur, waarbij het seizoen en de inventiviteit en vaardigheid van de chef centraal staan. De samenstelling van het menu en de serveertechnieken zorgen voor een unieke gastronomische ervaring: een culinair performancekunstwerk. Houd er rekening mee dat er geen rekening wordt gehouden met allergieën en voedselintoleranties om de puurheid van deze ervaring te garanderen.

De meest verse en hoogwaardige groenten, kruiden en bloemen - veelal afkomstig uit hun eigen kruidentuin en kas - spelen een prominente rol in de keuken van Hertog Jan. Signatuurgerechten zijn onder meer tomaten uit eigen tuin met verse kaas, gekoelde tomatenjus, kardemom en goudsbloem.

De minimalistische luxe van het exuberante hotelcomplex Botanic Sanctuary zorgt voor een totaalbeleving die lang blijft nazinderen. De sfeer is sereen en intiem, en professionalisme staat voorop; elk detail is belangrijk. Gastheer Joachim Boudens geeft elke gast persoonlijke aandacht, ontspannen en gastvrij. Top-sommelier Pieter Fraeyman neemt met flair de wijn voor zijn rekening. Ondertussen legt Gert De Mangeleer de laatste hand aan zijn zeer persoonlijke creaties - intelligente combinaties van absoluut topniveau. Deze eigentijdse 'omakase'-keuken is vervat in één vast menu.

Het menu begint met drie creaties rond kaviaar, waaronder de sublieme 'beef no beef': gekonfijte rode biet, zeewierolie en blanke botersaus van sake met in kombu gerijpte Royal Belgian Caviar. Een smaakexplosie! Ook de gekonfijte jonge kabeljauw met Japanse winterkruiden en yuzu beurre blanc maakt indruk. Prachtige creaties volgen elkaar op, tot en met de desserts, zoals de perfect gerijpte Kato naturelle kaas van de plank, Kato custard met gemarineerde blauwe druiven en krokante peperkoek: scherp, zoet, zacht, knapperig - alles is aanwezig. Verbluffend van begin tot eind.

Naast de culinaire hoogstandjes die Hertog Jan in Botanic te bieden heeft, kunt u als gast ook genieten van de uitmuntende service en aandacht voor detail die Joachim Boudens en zijn team bieden. De sfeer is warm en uitnodigend, terwijl u geniet van een onvergetelijke eetervaring in een intieme en exclusieve omgeving.

De wijnkaart, samengesteld door sommelier Pieter Fraeyman, is zorgvuldig afgestemd op het omakase-menu. Fraeyman heeft een indrukwekkende selectie wijnen samengesteld, zowel uit klassieke wijnregio'sals uit opkomende gebieden, om de complexiteit en diversiteit van De Mangeleer'screaties te ondersteunen en te versterken. De wijnen worden gepresenteerd met passie en deskundigheid, wat bijdraagt aan de totale beleving van uw diner.

Als onderdeel van het Botanic Sanctuary hotelcomplex kunnen gasten van Hertog Jan ook profiteren van de vele luxueuze faciliteiten die het hotel te bieden heeft. Na uw gastronomische ervaring kunt u ontspannen in de state-of-the-art spa, die een scala aan behandelingen en wellnessfaciliteiten biedt. Of misschien wilt u overnachten in een van de meer dan honderd stijlvolle kamers en suites, zodat u zich volledig kunt onderdompelen in de rust en sereniteit van deze bijzondere plek.

Botanic Sanctuary en Hertog Jan zijn ook nauw betrokken bij duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken. De focus op lokale, seizoensgebonden ingrediënten en het gebruik van hun eigen serre en kruidentuin helpen niet alleen om de ecologische voetafdruk van het restaurant te verkleinen, maar versterken ook de connectie tussen de keuken en de natuur.

Een bezoek aan Hertog Jan in Botanic Sanctuary is dan ook een onvergetelijke culinaire ervaring die al uw zintuigen zal prikkelen. Het is niet alleen de combinatie van verfijnde smaken, originele ideeën en moderne technieken die dit restaurant zo bijzonder maakt, maar ook de uitzonderlijke service, het prachtige interieur en de idyllische locatie. Als u op zoek bent naar een unieke, intieme en compromisloze culinaire reis in het hart van Antwerpen, dan is Hertog Jan in Botanic Sanctuary de perfecte bestemming.

Hertog Jan in Botanic is gelegen in het hart van Antwerpen op Lange Gasthuisstraat 51, 2000 Antwerpen. U kunt de ingang en valet service vinden aan de Leopoldstraat 26, eveneens in 2000 Antwerpen.
Heeft u vragen over uw lopende reservering? Neem gerust contact op via e-mail op reservations@hertog-jan.com. Om een reservering te maken bij Hertog Jan in Botanic, kunt u bellen naar +32 3 269 90 90. Het reserveringsteam is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...