Een onvergetelijke culinair avontuur bij La Table de Maxime

Mijn bezoek aan La Table De Maxime, een 2-sterrenrestaurant in het pittoreske Our, was een culinaire ervaring die ik niet snel zal vergeten. De reis naar dit restaurant was al een avontuur op zich, door de serene Ardense natuur die het dorpje omringt. Bij aankomst werd ik verwelkomd door een elegant gerenoveerde boerderij, omgetoverd tot een stijlvol restaurant. De architectuur was indrukwekkend, met grote ramen en spiegels die de omliggende natuur binnenbrachten.

Chef Maxime Collard, bekend om zijn creativiteit en culinaire durf, heeft een indrukwekkende stijl ontwikkeld die de grootste chefs waardig is. Zijn passie voor lokale ingrediënten, gecombineerd met een hedendaagse twist, was duidelijk zichtbaar in elk gerecht dat ik proefde.

De avond begon met een reeks amuses-bouche, die de toon zetten voor de rest van de maaltijd. Elk hapje was een kunstwerk op zich, met een perfecte balans van smaken en texturen. Vervolgens werd ik verrast door de eerste gang: Tourteau in drie bereidingen, gecombineerd met Etrille, selderij, avocado en citrus. De frisheid en de complexiteit van de smaken waren verbluffend.

Als extra optie werd een signature dish aangeboden, maar gezien de rijkdom van het menu, koos ik ervoor om me te concentreren op de standaardgerechten. De volgende gang was Lotte laquée, geserveerd met broccolini, Ardenner ham, hazelnoot en bergamot. De lotte was perfect gegaard en de combinatie met de hartige ham en de frisse bergamot was voortreffelijk.

De Langoustine Royale was een ander hoogtepunt. Deze werd zowel geroosterd als in tartare geserveerd, begeleid door pompoen, yuzu, curry en een kastanjebisque. De zoetheid van de langoustine harmonieerde prachtig met de kruidige en citrusachtige accenten.

Het hoofdgerecht was Chevreuil de nos forêts, een hertengerecht met een korst van peperkoek, vergezeld van kweepeer, rozenbottel, pastinaak, witlof en boschampignons. De diepe, rijke smaken van het wild waren perfect in balans met de zoetere en aardse bijgerechten.

Een speciale vermelding verdient het Civet de Lièvre à la Royale, een klassiek wildgerecht dat werd geserveerd met Plate de Florenville en herfsttruffel. De diepte en complexiteit van dit gerecht waren werkelijk indrukwekkend.

Als dessert koos ik voor de Poire met vlierbloesem en walnoot, gevolgd door de Chocolat Grand Cru met kardemom, sesam en spar. Beide desserts waren een perfecte afsluiting van de maaltijd, met subtiele smaken die de eerdere gangen prachtig aanvulden.

Voor de kaasliefhebbers was er een optie om de desserts te vervangen door een selectie van gerijpte kazen, maar ik was te verleid door de zoete verleidingen om hiervan gebruik te maken. De maaltijd werd afgesloten met een assortiment van mignardises, die elk een eigen unieke smaakexplosie boden.

De service in La Table De Maxime was onberispelijk. Het personeel was deskundig, attent en zorgde ervoor dat elke gast zich speciaal voelde. Hun kennis van de gerechten en de bijpassende wijnen verrijkte de hele ervaring.

Wat deze eetervaring echt uniek maakte, was de manier waarop chef Collard zijn technische vaardigheden combineerde met een diepe waardering voor lokale ingrediënten. Elk gerecht was een weerspiegeling van de Ardense terroir, gepresenteerd met een moderne flair. Het was duidelijk dat er veel aandacht en zorg was besteed aan elk detail, van de presentatie tot de smaakcombinaties.

La Table De Maxime is meer dan alleen een restaurant; het is een bestemming die een gastronomische reis biedt die alle zintuigen prikkelt. Het is een plek waar de passie voor koken en de liefde voor lokale producten samenkomen om een onvergetelijke eetervaring te creëren. Voor iedereen die op zoek is naar een uitzonderlijke culinaire ervaring in een betoverende omgeving, is La Table De Maxime een absolute aanrader.

Naast de uitzonderlijke culinaire ervaring, is het ook belangrijk om enkele praktische aspecten van La Table De Maxime te belichten. Het restaurant is gelegen in Our, een charmant dorpje in de Ardennen, dat een idyllische achtergrond biedt voor een gastronomisch uitje. De reis naar het restaurant is al een ervaring op zich, met prachtige landschappen die de perfecte voorbode vormen voor de verfijnde keuken die je te wachten staat.

Het adres van La Table De Maxime is Our 23, 6852 Our. Het restaurant is bereikbaar via telefoon op het nummer 061/23.95.10. Voor degenen die van ver komen of gewoon willen genieten van de volledige ervaring, biedt het restaurant ook verfijnde kamers aan. Dit maakt het mogelijk om na een avond van culinair genot te overnachten in een rustige en comfortabele omgeving.

De openingstijden van het restaurant zijn aangepast aan een exclusieve eetervaring. Het is geopend van woensdagavond tot zondagavond. Het restaurant is gesloten op maandag, dinsdag, woensdagmiddag en zaterdagmiddag. Deze tijden kunnen variëren, dus het is aan te raden om vooraf te reserveren en de actuele openingstijden te controleren.

Het interieur van La Table De Maxime is een perfecte weerspiegeling van de keuken: elegant, modern en met een diep respect voor de natuurlijke omgeving. De inrichting is zorgvuldig ontworpen om een warme en uitnodigende sfeer te creëren, waarbij de natuurlijke schoonheid van de Ardennen naar binnen wordt gehaald door het gebruik van natuurlijke materialen en grote ramen die uitkijken op het omliggende landschap.

De menu'sen de kaart van La Table De Maxime worden regelmatig aangepast, wat betekent dat elke bezoek een unieke ervaring kan zijn. Chef Collard en zijn team zorgen ervoor dat ze altijd vernieuwend blijven, met gerechten die de seizoenen weerspiegelen en de beste lokale ingrediënten benutten.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de regio, biedt Our en de omliggende Ardennen tal van activiteiten en bezienswaardigheden. Of je nu houdt van wandelen, fietsen, of gewoon genieten van de rust en de natuur, de regio heeft voor elk wat wils.

Tot slot, voor degenen die op zoek zijn naar een bijzonder cadeau, biedt La Table De Maxime de mogelijkheid om cadeaubonnen aan te schaffen. Dit is een prachtige manier om iemand een speciale ervaring te schenken, of het nu gaat om een romantisch diner voor twee, een weekendje weg, of een culinaire ontdekkingstocht.

La Table De Maxime is niet alleen een restaurant, het is een bestemming die een complete ervaring biedt. Van de prachtige locatie en het elegante interieur tot de voortreffelijke gerechten en de uitstekende service, elk aspect draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. Het is een plek waar de liefde voor gastronomie en de schoonheid van de Ardennen samenkomen, waardoor het een must-visit bestemming is voor elke fijnproever.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...