LVMH lanceert ultra premium luxe tequila Volcán XA

LVMH, het Franse luxeconglomeraat bekend om zijn uitgebreide portfolio van high-end merken, heeft onlangs de lancering aangekondigd van een nieuwe, ultra premium tequila genaamd Volcán XA. Deze exclusieve spirit is een uitbreiding van hun al bestaande assortiment en speelt in op de toenemende vraag naar hoogwaardige distillaten.

Tequila heeft de afgelopen jaren een significante transformatie ondergaan, van een simpel shotdrankje tot een verfijnde spirit die op gelijke voet staat met de beste whisky's en cognacs van de wereld. Liefhebbers van luxe en kwaliteit hebben tequila ontdekt als een complexe drank die een breed spectrum aan smaken en aroma'sbiedt.

De naam Volcán XA verwijst naar de vulkanische grond waarin de blauwe agaveplanten groeien. Deze planten zijn de basis van alle tequila. Volcán XA is gemaakt van de beste blauwe agave, zorgvuldig geselecteerd uit de vruchtbare gronden aan de voet van de Tequila-vulkaan in Jalisco, Mexico.

Het productieproces van Volcán XA is even indrukwekkend als de drank zelf. De agave wordt met de hand geoogst door jimadores, arbeiders die gespecialiseerd zijn in het kweken en oogsten van de agaveplanten. Vervolgens wordt de agave gebakken in traditionele steenovens, waarbij de suikers karameliseren en de agave zijn karakteristieke smaak krijgt. Na het bakken wordt de agave gemalen en het sap geëxtraheerd. Dit sap wordt vervolgens gefermenteerd en gedistilleerd.

Wat Volcán XA van andere tequilas onderscheidt, is de rijping. De tequila rust in speciaal geselecteerde eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak. Het resultaat is een tequila met een rijk smaakprofiel dat noten van vanille, eikenhout en gekarameliseerde agave bevat. Het eindproduct is een harmonieuze blend die zowel puur als in een cocktail kan worden genoten.

De presentatie van Volcán XA is net zo exclusief als de inhoud. De fles is elegant en modern ontworpen, met subtiele verwijzingen naar de Mexicaanse cultuur en de vulkanische oorsprong van de tequila. Het design straalt luxe uit en is een ware aanvulling voor elke drankcollectie of bar.

LVMH heeft met Volcán XA niet alleen een nieuw product toegevoegd aan haar assortiment, maar ook een statement gemaakt in de wereld van de fijne spirits. De introductie van deze ultra premium tequila benadrukt het commitment van het merk aan kwaliteit en vakmanschap. Het is een duidelijk signaal dat tequila een serieuze plek verdient in het segment van de luxe distillaten.

Met de toenemende populariteit van ambachtelijke en premium spirits over de hele wereld, komt de lancering van Volcán XA op een ideaal moment. Consumenten zijn bereid om meer uit te geven aan unieke en hoogwaardige alcoholische dranken. Hiermee positioneert LVMH zich sterk in een groeiende markt en bevestigt het bedrijf zijn reputatie als leider in de luxe-industrie.

In een wereld waarin de consument steeds meer op zoek is naar authentieke ervaringen en producten met een verhaal, biedt Volcán XA beide. Het rijke historische erfgoed van tequila en het unieke productieproces resulteren in een drank die zowel een mooie achtergrond heeft als een uitzonderlijke smaakervaring biedt.

Met Volcán XA zet LVMH een nieuwe standaard in de categorie van ultra premium tequila'sen brengt het de Mexicaanse spirituele traditie naar de voorhoede van de luxe wereld. Fans van zowel tequila als fijne distillaten zullen ongetwijfeld uitkijken naar het proeven van deze nieuwe, verleidelijke uitdrukking van een van 'swerelds oudste en meest gevierde dranken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...