De keuken van Francesco Mannino - hoofdchef bij Pan Pacific London

Gelegen in het hart van Londen, wordt het luxueuze Pan Pacific Hotel gezien als een van de meest prestigieuze adressen van de stad. Hier, aan het roer van de keukenbrigade, staat chef-kok Francesco Mannino. Met zijn Siciliaanse roots en invloeden uit de hele wereld, heeft Mannino een reputatie opgebouwd voor zijn innovatieve en verfijnde culinaire stijl.

Francesco Mannino is geboren en getogen in Sicilië, een eiland met een rijke culinaire geschiedenis die zijn passie voor koken heeft aangewakkerd. 'Mijn liefde voor koken begon toen ik nog klein was,' herinnert hij zich. 'Mijn moeder en grootmoeder waren beide fantastische koks en ze hebben me geleerd om met respect te koken voor de ingrediënten.' Deze vroege lessen hebben een diepe indruk op hem gemaakt en zijn filosofie gevormd dat elk gerecht begint met hoogwaardige, seizoensgebonden producten.

Na zijn opleiding aan de Italiaanse Culinary Institute for Foreigners begon Mannino zijn professionele carrière in verschillende Europese toprestaurants. Door deze ervaringen leerde hij verder dan de traditionele grenzen van de Siciliaanse keuken kijken en ontwikkelde hij een voorliefde voor de Aziatische keuken. Deze interesse werd verder aangewakkerd tijdens zijn verblijf in Singapore, waar hij de kans kreeg om te werken met gerenommeerde chef-koks uit de Aziatische en Westerse culinaire wereld.

Bij Pan Pacific London combineert Mannino zijn liefde voor de Italiaanse en Aziatische keuken tot innovatieve gerechten die de zintuigen prikkelen. Zijn menu'szijn altijd seizoensgebonden en weerspiegelen niet alleen zijn culinaire vaardigheden, maar ook zijn respect voor de natuur en de producten die zij biedt. 'Mijn grootste inspiratie komt van het ingrediënt zelf,' legt hij uit. 'Je vindt schoonheid in zijn puurheid, in zijn kleur, in zijn geur.'

Als chef-kok streeft Mannino ernaar om gerechten te creëren die een evenwicht vinden tussen traditie en innovatie. Hij gelooft dat het belangrijk is om trouw te blijven aan de erfenis van de keuken waarmee je werkt, maar tegelijkertijd altijd op zoek te gaan naar nieuwe manieren om deze te interpreteren. 'Koken is als schilderen,' zegt hij. 'Je begint met een blank canvas en het is aan jou om het te vullen met kleuren, texturen en smaken.'

Het harde werk en de toewijding van Mannino hebben hem veel erkenning opgeleverd in de culinaire wereld. Hij heeft verschillende kookwedstrijden gewonnen en is uitgeroepen tot een van de topchefs van Londen. Ondanks deze prestaties blijft hij bescheiden en gefocust op zijn werk. 'Prijzen en erkenning zijn leuk, maar uiteindelijk gaat het om de liefde voor het vak,' zegt hij.

Naast zijn werk in de keuken is Mannino ook toegewijd aan het opleiden van de volgende generatie koks. Hij is een fervent voorstander van culinaire education en geeft regelmatig workshops en masterclasses. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op technische vaardigheden, maar ook op het belang van respect voor ingrediënten en duurzaamheid.

Francesco Mannino is dus niet zomaar een chef. Hij is een kunstenaar, een leraar en bovenal een gepassioneerde fijnproever. Zijn toewijding aan het vak en zijn ongeëvenaarde creativiteit hebben hem een unieke plek gegeven in de Londense culinaire scene.

 

• Waar komt Francesco Mannino oorspronkelijk vandaan? Francesco Mannino komt oorspronkelijk uit Sicilië.
• Waar heeft Francesco Mannino zijn culinaire opleiding gevolgd? Francesco Mannino heeft zijn culinaire opleiding gevolgd aan het Italian Culinary Institute for Foreigners.
• Welke twee culinaire invloeden combineert Francesco Mannino in zijn koken? Francesco Mannino combineert Italiaanse en Aziatische invloeden in zijn koken.
• Wat is de filosofie van Francesco Mannino over koken? Francesco Mannino gelooft dat elk gerecht begint met hoogwaardige, seizoensgebonden producten en dat gerechten een evenwicht moeten vinden tussen traditie en innovatie.
• Wat doet Francesco Mannino naast zijn werk in de keuken? Naast zijn werk in de keuken is Francesco Mannino ook toegewijd aan het opleiden van de volgende generatie koks en geeft hij regelmatig workshops en masterclasses.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...