Courvoisier presenteert exclusieve L'Essence Year of the Horse

Het prestigieuze cognachuis Courvoisier heeft ter ere van het nieuwe maanjaar van het paard een exclusieve limited edition L'Essence Year of the Horse uitgebracht. Deze bijzondere uitvoering van Courvoisier's veelgeprezen L'Essence cognac viert de start van het paardjaar, waar we nog maar net aan zijn begonnen.

De L'Essence Year of the Horse wordt gepresenteerd in een prachtige Baccarat-karaf, gegraveerd met het iconische beeld van Napoleon op zijn paard. De Franse keizer zou een groot bewonderaar zijn geweest van het vakmanschap van merkoprichter Emmanuel Courvoisier.

De elegante karaf is voorzien van een zachtbruin lederen harnas langs de randen, wat het geheel nog verder onderscheidt. De cognac zelf is werkelijk subliem, een resultaat van uitzonderlijke melanges gecombineerd met de zeldzaamste eaux-de-vie uit de kelder van Courvoisier Paradise.

L'Essence kent tonen van sandelhout en sigarenbladeren, gevolgd door toffee, marsepein en honing van verse bergbloemen. De smaak is vol en rijk, met een combinatie van zoethout, gedroogde pruimen en abrikozen die uitmonden in een smeulende intensiteit en eindigen met een subtiel parfum van meibloesem.

Er zullen slechts 1000 flessen van deze exclusieve cognac geproduceerd worden, en elke fles wordt gepresenteerd in een speciaal vervaardigde houten kist. Een van deze flessen is beschikbaar voor €3500.

Deze zeldzame en exclusieve L'Essence Year of the Horse van Courvoisier is een prachtig verzamelobject voor liefhebbers van cognac en een uniek geschenk voor speciale gelegenheden. Met slechts 1000 flessen wereldwijd beschikbaar, is dit een zeldzaam meesterwerk dat een ongeëvenaarde smaakervaring belooft.

Naast het vieren van het maanjaar van het paard, is deze limited edition cognac een eerbetoon aan het erfgoed en de geschiedenis van Courvoisier, dat sinds de oprichting in 1835 een wereldwijde reputatie heeft opgebouwd voor kwaliteit en vakmanschap. De band met Napoleon, die het merk ondersteunde en promootte, heeft bijgedragen aan het prestige van Courvoisier.

De prachtige Baccarat-karaf en de luxueuze houten kist zijn een eerbetoon aan de toewijding van Courvoisier aan esthetiek en kwaliteit, en benadrukken de zorg en aandacht die in elk aspect van de productie van deze bijzondere cognac is gestoken.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het investeren in deze exclusieve cognac, is het raadzaam om snel te handelen, aangezien de beperkte oplage van 1000 flessen waarschijnlijk snel zal uitverkopen. Het bezit van een fles L'Essence Year of the Horse is niet alleen een teken van verfijnde smaak, maar kan ook een waardevolle toevoeging zijn aan de collectie van elke cognac-kenner.

L'Essence Year of the Horse van Courvoisier is dan ook een uniek en verfijnd product dat het beste van de cognacwereld vertegenwoordigt en een blijvende herinnering biedt aan de viering van het maanjaar van het paard. Mis de kans niet om een stukje geschiedenis en vakmanschap in handen te krijgen en geniet van de uitzonderlijke smaak en kwaliteit van deze exclusieve cognac.

  • L'Essence de Courvoisier: Een weelderige en zeldzame cognac, samengesteld uit eaux-de-vie van Grande Champagne en Borderies, met aroma's van sandelhout, sigaarbladeren, toffee en marsepein. Deze cognac wordt gepresenteerd in een prachtige Baccarat-karaf.

  • Courvoisier XO Imperial: Een uitzonderlijk rijke en complexe cognac, gemaakt van eaux-de-vie die tot 35 jaar zijn gerijpt. Met smaken van gekonfijt fruit, chocolade en gember, biedt deze cognac een lange, fluweelzachte afdronk.

  • Courvoisier Napoleon Fine Champagne: Een prachtige combinatie van eaux-de-vie uit Grande Champagne en Petite Champagne, met een rijping van minimaal 15 jaar. Deze cognac heeft fruitige en bloemige tonen, aangevuld met een vleugje kruiden en vanille.

  • Courvoisier VSOP Exclusif: Een verfijnde blend van eaux-de-vie uit de beste cru's van de Cognac-regio, gerijpt voor minimaal vier jaar. Deze cognac heeft een zachte, harmonieuze smaak met tonen van perzik, abrikoos en viooltjes.

  • Courvoisier VS Cognac: Een jonge en levendige cognac, gemaakt van eaux-de-vie uit de Fins Bois en Petite Champagne cru's. Deze cognac heeft een frisse, fruitige smaak met hints van appel, peren en limoen.

  • Courvoisier Initiale Extra: Een zeldzame en luxueuze cognac, gemaakt van eaux-de-vie die tot wel 50 jaar zijn gerijpt. Deze cognac heeft complexe aroma's van gedroogd fruit, leer en kruiden, en een lange, intense afdronk.

  • Courvoisier L'Essence Year of the Horse: Een exclusieve limited edition ter viering van het maanjaar van het paard, met slechts 1000 flessen wereldwijd beschikbaar. Deze cognac wordt gepresenteerd in een unieke Baccarat-karaf met een zachtbruin lederen harnas en wordt geleverd in een luxueuze houten kist.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...