Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Courvoisier L'Essence Year of the Horse Limited Edition

Courvoisier L'Essence Year of the Horse Limited Edition

Het wereldberoemde cognachuis Courvoisier heeft een nieuwe exclusieve limited edition L'Essence Year of the Horse uitgebracht. Deze speciale versie van Courvoisier's veelgeprezen L'Essence cognac is gemaakt ter herdenking van het nieuwe maanjaar van het paard (waar we amper dagen mee bezig zijn).

Het L'Essence-jaar van het paard wordt geleverd in een Baccarat-karaf gegraveerd met het pictogrambeeld van Napoleon op zijn paard - de Franse keizer zou een bewonderaar zijn geweest van het ambacht van merkoprichter Emmanuel Courvoisier.

Het elegante schip is voorzien van een zacht bruin leren harnas langs de randen, wat het onderscheid nog verder vergroot. De cognac zelf is werkelijk voortreffelijk, het resultaat van uitzonderlijke melanges gecombineerd met de zeldzaamste eaux-de-vie uit de kelder van Courvoisier Paradise.

L'Essence heeft tonen van sandelhout en sigaarbladeren, gevolgd door toffee, marsepein en honing van verse bergbloemen. Het combineert een volle en rijke smaak van zoethout, gedroogde pruim en abrikoos die opbouwt tot een smeulende intensiteit en eindigt met een subtiel parfum van meibloesem.

Slechts 1000 van deze flessen zullen worden geproduceerd en elk van hen zal worden gepresenteerd in een speciaal gemaakte houten kist, waarvan er één beschikbaar is voor €3500.