Karim Rashid ontwerpt opvallende wijnfles voor Stratus Vineyards

Karim Rashid, de veelgeprezen industrieel ontwerper uit New York, heeft een unieke visie op hoe een wijnfles eruit zou moeten zien en heeft deze met ons gedeeld. Hij sneed de vorm van een wijnfles in drieën en voegde deze weer samen tot een unieke fles die zeker de aandacht zal trekken waar je hem ook ziet. De fles is ontworpen voor de Canadese wijnmakerij Stratus Vineyards en is gemakkelijk vast te houden en decanteert wijn tijdens het gieten, waarmee het afwijkt van de conservatieve levensstijl.

De fles heeft een ongewone vorm, bestaande uit drie hoekige blokken die prachtig met elkaar zijn verbonden, met een traditionele hals erop. Het ontwerp van de fles is gericht op het veranderen van de status quo en daagt de traditionele ontwerpgrenzen uit. De randen van de spectaculaire zwarte glazen fles dienen ook een meer praktisch doel, namelijk het vangen van het sediment van de ongefilterde Cabernet Franc.

De fles is onthuld tijdens een evenement in de showroom van kantoormeubelmerk Teknion in New York en is niet de eerste keer dat iemand de traditionele ontwerpgrenzen voor wijndrinkers overschrijdt. Andere herontworpen wijnflessen zijn de gewelfde container van Zaha Hadid voor de Oostenrijkse wijnmaker Leo Hillinger.

De fles heeft een inhoud van 750 ml en is gemaakt van zwart glas, wat het een verfijnde uitstraling geeft. De hoekige vorm van de fles maakt het gemakkelijk om vast te houden en de wijn te decanteren, waardoor het een functioneel ontwerp is dat ook esthetisch aantrekkelijk is.

Deze unieke fles is ontworpen voor de Canadese wijnmakerij Stratus Vineyards, die bekend staat om zijn duurzame aanpak van wijnbouw. De fles is speciaal ontworpen voor hun ongefilterde Cabernet Franc-wijn, de eerste ongefilterde wijn van de wijnmakerij. De hoekige randen van de fles helpen om het sediment op te vangen dat vaak in ongefilterde wijnen aanwezig is, waardoor de wijn helderder wordt tijdens het uitschenken.

Karim Rashid is een gerenommeerde industrieel ontwerper die bekend staat om zijn gedurfde en kleurrijke ontwerpen in verschillende disciplines, waaronder meubels, verlichting en producten. Hij heeft gewerkt met vele toonaangevende merken, waaronder Alessi, Samsung en Veuve Clicquot.

De unieke wijnfles van Karim Rashid is niet de eerste keer dat iemand de traditionele ontwerpgrenzen voor wijnflessen overschrijdt. Andere beroemde ontwerpers hebben ook opvallende ontwerpen gemaakt voor wijnflessen, waaronder de gewelfde container van Zaha Hadid voor de Oostenrijkse wijnmaker Leo Hillinger.

Deze voortreffelijke wijn is de eerste ongefilterde wijn van Stratus, en is ingesteld om je zintuigen te prikkelen met een sterkere aroma en smaak. De unieke fles is nu verkrijgbaar bij Stratus Vineyards.

  • De fles is ontworpen door industrieel ontwerper Karim Rashid uit New York voor de Canadese wijnmakerij Stratus Vineyards.
  • De fles is gesneden in drie delen en weer samengevoegd, wat resulteert in een unieke flesvorm.
  • De fles is speciaal ontworpen om gemakkelijk vast te houden en wijn te decanteren tijdens het schenken.
  • De fles is gemaakt van zwart glas en heeft een ongewoon silhouet van drie hoekige blokken die mooi met elkaar zijn verbonden, met een traditioneel hoofd en nek erop.
  • De randen van de fles zijn ontworpen om het sediment van de ongefilterde Cabernet Franc wijn van Stratus Vineyards op te vangen.
  • De wijn in de fles is de eerste ongefilterde wijn van Stratus Vineyards, gemaakt van Cabernet Franc.
  • De fles is onthuld tijdens een evenement in de showroom van kantoormeubelmerk Teknion in New York.


De website van Stratus Vineyards is: www.stratuswines.com - Adres: 2059 Niagara Stone Road Niagara-on-the-Lake, ON L0S 1J0 Canada - Telefoon: +1 905-468-1806


Over Karim Rashid

Karim Rashid is een bekende industrieel ontwerper en interieurarchitect uit New York, geboren in Egypte in 1960. Hij heeft meer dan 4000 ontwerpen op zijn naam staan, waaronder meubels, verlichting, keukengerei, modeaccessoires en decoratieve objecten. Rashid is bekend om zijn futuristische ontwerpen die de grenzen van het traditionele ontwerp verleggen en vaak worden gekenmerkt door felle kleuren en organische vormen.

Rashid heeft gewerkt met tal van gerenommeerde bedrijven en merken, waaronder Alessi, Kenzo, Umbra, Samsung, Swarovski en Veuve Clicquot. Zijn werk is wereldwijd tentoongesteld en heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder de Red Dot Design Award en de Good Design Award.

Enkele van zijn meest bekende ontwerpen zijn onder meer de Garbo-afvalbak voor Umbra, de Bobble-waterfles en de Oh Chair voor Umbra Shift, de Kouch bank voor Softline en de Nhow Hotel in Berlijn.

In 2014 werd Rashid opgenomen in de Interior Design Hall of Fame en in 2020 werd hij bekroond met de Lifetime Achievement Award van de National Design Awards.

Over Stratus Vineyards

Stratus Vineyards is een Canadese wijnmakerij in Niagara-on-the-Lake, Ontario. Het bedrijf werd opgericht in 2000 door David Feldberg en hanteert een duurzame aanpak bij het produceren van wijn. Ze produceren wijnen van hoge kwaliteit, zoals Chardonnay, Cabernet Franc, Riesling en Merlot, en streven ernaar om de unieke terroir van Niagara-on-the-Lake te weerspiegelen in hun wijnen.

Het bedrijf heeft ook een LEED Platinum-gecertificeerd wijnhuis, wat betekent dat het is ontworpen en gebouwd met een focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Stratus Vineyards is een trotse drager van talrijke nationale en internationale prijzen en onderscheidingen voor hun wijnen en heeft een sterke reputatie opgebouwd in de wijnindustrie.

Stratus Vineyards produceert een scala aan wijnen, waaronder Cabernet Franc, Merlot, Chardonnay, Riesling, Syrah en andere druivensoorten, die allemaal worden verbouwd op hun eigen wijngaard. De wijnen van Stratus Vineyards hebben talloze prijzen gewonnen en worden erkend als enkele van de beste wijnen van Canada.

Stratus Vineyards is een Canadese wijnmakerij die zich specialiseert in het produceren van premium wijnen van biologisch geteelde druiven. De wijnen worden in kleine oplages geproduceerd en zijn verkrijgbaar bij geselecteerde wijnwinkels, restaurants en online via de website van de wijnmakerij.

Rode wijnen:

  • Stratus Cabernet Franc (€35): Een complexe rode wijn met aroma'svan zwarte bes, kruiden en tabak. De smaak is vol en rond, met stevige tannines en een lange afdronk. Ideaal om te combineren met gegrild rood vlees of harde kazen.

  • Stratus Syrah (€35): Een elegante rode wijn met aroma'svan zwarte peper, bessen en cacao. De smaak is krachtig en vol, met een mooie balans tussen fruitige en kruidige tonen. Perfect bij lamsvlees, wildgerechten of pittige kazen.

  • Stratus Red (€45): Een blend van Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon en Syrah, met een rijk en geconcentreerd karakter. De aroma'sen smaken variëren van rijp rood fruit en chocolade tot kruiden en leer. Heerlijk bij stevige gerechten zoals geroosterd vlees of wild.

  • Stratus Petit Verdot (€38): Een krachtige rode wijn met aroma'svan zwarte kersen, cederhout en vanille. De smaak is vol en intens, met stevige tannines en een lange afdronk. Perfect bij gegrild vlees, stoofschotels of rijpe kazen.

  • Stratus Gamay (€30): Een lichte en fruitige rode wijn met aroma'svan frambozen, aardbeien en viooltjes. De smaak is fris en sappig, met een zachte structuur en een subtiele kruidigheid. Ideaal als aperitief of bij lichte gerechten zoals salades en vis.

Witte wijnen:

  • Stratus Chardonnay (€38): Een volle en complexe witte wijn met aroma'svan perzik, vanille en geroosterd brood. De smaak is romig en zacht, met een goede zuurgraad en een lange afdronk. Perfect bij gevogelte, visgerechten of romige kazen.

  • Stratus Sauvignon Blanc (€30): Een frisse en aromatische witte wijn met aroma'svan citrus, groene appel en grassige tonen. De smaak is levendig en fruitig, met een lichte mineraliteit en een verfrissende zuurgraad. Ideaal als aperitief of bij lichte visgerechten.

  • Stratus Viognier (€30): Een volle en geurige witte wijn met aroma'svan abrikoos, perzik en honing. De smaak is zacht en rijp, met een lichte kruidigheid en een subtiele mineraliteit. Perfect bij Aziatische gerechten, kruidige kazen of foie gras.

  • Stratus Wildass White (€22): Een frisse en fruitige witte wijn met aroma'svan citrus, appel en ananas. De smaak is levendig en sappig, met een lichte zoetheid en een verfrissende zuurgraad. Ideaal als aperitief of bij lichte gerechten zoals salades, schaal- en schelpdieren of wit vlees.

Rosé wijn:

  • Stratus Wildass Rosé (€22): Een frisse en fruitige rosé wijn met aroma'svan aardbei, framboos en watermeloen. De smaak is levendig en sappig, met een lichte kruidigheid en een verfrissende zuurgraad. Perfect als aperitief of bij lichte gerechten zoals salades, sushi of gegrilde vis.

Icewines:

  • Stratus Red Icewine (€75 voor 375ml): Een intense en zoete rode ijswijn gemaakt van Cabernet Franc druiven, met aroma'svan rijp rood fruit, chocolade en karamel. De smaak is vol en weelderig, met een lange en aanhoudende zoetheid. Perfect bij desserts met chocolade of rood fruit.

  • Stratus White Icewine (€75 voor 375ml): Een zoete en aromatische witte ijswijn gemaakt van Vidal Blanc druiven, met aroma'svan perzik, honing en bloemen. De smaak is rijk en complex, met een goede zuurgraad en een lange afdronk. Perfect bij desserts met fruit, foie gras of blauwe kazen.

  • Al met al biedt Stratus Vineyards een indrukwekkende selectie van premium wijnen die de moeite waard zijn om te ontdekken en te proeven. Of je nu op zoek bent naar een volle rode wijn om te combineren met gegrild vlees of een frisse witte wijn als aperitief, Stratus heeft voor elk wat wils. En met hun toewijding aan biologische teelt en kleine productie, kunt u er zeker van zijn dat u een wijn van hoge kwaliteit krijgt die met zorg en aandacht is geproduceerd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...