Courvoisier brengt vier uitstekende limited editions exclusief uit op de Britse markt

Het Franse merk Courvoisier heeft de release aangekondigd van vier cognacs in beperkte oplage, net op tijd voor het feestseizoen voor de feestdagen. De collectie is het werk van meesterblender Patrice Pinet, die cognac gebruikte uit de Paradis Cellar van het Courvoisier Château, waar de zeldzaamste, meest exquise sterke dranken worden bewaard.
Ten eerste is er het Courvoisier Reserve 1978, gehuisvest in een vintage fles gemaakt in het begin van de 20e eeuw. Er worden slechts tien eenheden beschikbaar gesteld, elk geprijsd op £1.100. Ten tweede is de Courvoisier Heritage De Louis Renard geïnspireerd op een assortiment cognacs gemaakt tussen 1869 en 1914, verpakt in kristallen karaffen van Baccarat. Elk van de 50 flessen kost £7.500.
De meest exclusieve van alle vier edities heet L'Esprit de Joséphine. Ter ere van keizerin Joséphine de Beauharnais, de vrouw van Napoleon, en haar rozentuin, is het een mix van 19e- en 20e-eeuwse cognac uit de Borderies-regio, die wordt geleverd in slechts acht prachtige Lalique-karaffen. Een van deze items zou je een flinke £9.715 terugbrengen.
Ten slotte is het hoogtepunt van de release de Courvoisier Tribute Borderies. Er zullen vijf demijons ter waarde van de cognac beschikbaar zijn, elk gevuld in 43 op maat gemaakte flessen van 70 cl. Bovendien zal de koper ook verblijven in het Courvoisier Château in Jarnac, inclusief een bezoek aan de beroemde Paradis Cellar en een diner met Patrice Pinet zelf.
Dit lijkt misschien een beetje te veel, totdat je kijkt naar de prijs - die maar liefst £51.600 is! Helaas voor liefhebbers van fijne dranken over de hele wereld, zullen deze zeer exclusieve cognacs in beperkte oplage van Courvoisier alleen verkrijgbaar zijn in het VK.