Courvoisier lanceert vier limited edition cognacs voor feestseizoen

Het prestigieuze Franse merk Courvoisier kondigt de lancering aan van vier limited edition cognacs, precies op tijd voor het feestelijke seizoen. Deze unieke collectie is het resultaat van het vakmanschap van meesterblender Patrice Pinet, die cognac selecteerde uit de Paradis Cellar van het Courvoisier Château, waar de meest zeldzame en verfijnde sterke dranken worden bewaard.

Allereerst is er de Courvoisier Reserve 1978, die wordt gepresenteerd in een vintage fles uit het begin van de 20e eeuw. Slechts tien exemplaren zijn beschikbaar, elk met een prijskaartje van €1.300. Ten tweede is er de Courvoisier Heritage De Louis Renard, geïnspireerd op een assortiment cognacs geproduceerd tussen 1869 en 1914, verpakt in prachtige Baccarat kristallen karaffen. Elk van de 50 flessen kost €8.900.

Het meest exclusieve van de vier edities is L'Esprit de Joséphine. Deze cognac eert keizerin Joséphine de Beauharnais, de vrouw van Napoleon, en haar rozentuin. Het is een blend van 19e- en 20e-eeuwse cognac uit de Borderies-regio en wordt geleverd in slechts acht schitterende Lalique-karaffen. Een van deze juweeltjes kost je maar liefst €11.500.

Tenslotte is er de Courvoisier Tribute Borderies, het pronkstuk van deze release. Er zijn vijf demijohns met deze unieke cognac beschikbaar, elk gevuld in 43 op maat gemaakte flessen van 70 cl. Daarnaast ontvangt de koper een verblijf in het Courvoisier Château in Jarnac, inclusief een bezoek aan de beroemde Paradis Cellar en een diner met Patrice Pinet zelf. De prijs voor deze bijzondere ervaring bedraagt maar liefst €61.000. Helaas zullen deze zeer exclusieve limited edition cognacs van Courvoisier alleen verkrijgbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk.

Deze vier limited edition cognacs van Courvoisier zijn speciaal gemaakt om te genieten tijdens het feestseizoen, en zijn niet alleen bijzonder vanwege hun exclusiviteit en prijs, maar ook vanwege hun rijke geschiedenis en unieke smaakprofielen. Hieronder een opsomming van elk van de vier cognacs:

• Courvoisier Reserve 1978: Slechts 10 flessen beschikbaar, elk voor €1.300. De cognac wordt gepresenteerd in een vintage fles uit het begin van de 20e eeuw en biedt een zeldzame kans om een stukje geschiedenis te proeven.

• Courvoisier Heritage De Louis Renard: Geïnspireerd op cognacs geproduceerd tussen 1869 en 1914, zijn er 50 flessen beschikbaar, elk voor €8.900. Verpakt in prachtige Baccarat kristallen karaffen, is deze cognac een waar kunstwerk.

• L'Esprit de Joséphine: Een eerbetoon aan keizerin Joséphine de Beauharnais, deze blend van 19e- en 20e-eeuwse cognac uit de Borderies-regio wordt geleverd in slechts 8 schitterende Lalique-karaffen. Elk kost €11.500 en vertegenwoordigt een unieke combinatie van geschiedenis, kunst en vakmanschap.

• Courvoisier Tribute Borderies: Het pronkstuk van deze release, met slechts vijf demijohns beschikbaar, elk gevuld in 43 op maat gemaakte flessen van 70 cl. Voor €61.000 ontvangt de koper niet alleen deze unieke cognac, maar ook een verblijf in het Courvoisier Château in Jarnac, een bezoek aan de beroemde Paradis Cellar en een diner met meesterblender Patrice Pinet zelf.

Hoewel deze zeer exclusieve limited edition cognacs van Courvoisier enkel verkrijgbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, benadrukken ze de voortdurende toewijding van het merk aan het creëren van bijzondere, luxueuze ervaringen voor liefhebbers van fijne dranken wereldwijd. Dit feestseizoen zullen de gelukkige eigenaren van deze cognacs kunnen genieten van unieke smaken, rijke geschiedenis en onvergetelijke momenten.

Over Courvoisier

Courvoisier is een prestigieus Frans merk dat bekend staat om zijn productie van hoogwaardige cognac. Het bedrijf werd opgericht in 1809 door Emmanuel Courvoisier en zijn zakenpartner, Louis Gallois, in de Franse stad Jarnac. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een wereldwijd symbool van luxe en verfijning, en wordt het vaak geassocieerd met het hoogste niveau van kwaliteit en smaak in de cognacindustrie.

Courvoisier is gevestigd in de Cognac-regio van Frankrijk, een gebied dat bekend staat om zijn ideale bodem- en klimaatomstandigheden voor de teelt van druiven die worden gebruikt in de productie van cognac. Het merk gebruikt uitsluitend druiven van de beste kwaliteit, afkomstig uit de top vier cru's (groeiende gebieden) van de regio: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies en Fins Bois.

De productie van Courvoisier-cognac is een complex en tijdrovend proces dat begint met de zorgvuldige selectie van druiven en de fermentatie van druivensap tot wijn. Vervolgens wordt de wijn gedistilleerd in traditionele koperen ketels, waarna de resulterende eaux-de-vie (gedistilleerde wijnen) worden gerijpt in Franse eikenhouten vaten. Het rijpingsproces kan variëren van enkele jaren tot enkele decennia, afhankelijk van het type cognac dat wordt geproduceerd.

Courvoisier staat bekend om zijn meesterlijke melanges, waarbij meesterblenders eaux-de-vie van verschillende leeftijden en cru's combineren om de perfecte balans van smaken en aroma's te bereiken. Het merk biedt een breed scala aan cognacs, variërend van jongere, levendigere cognacs zoals VS (Very Special) en VSOP (Very Superior Old Pale) tot oudere, meer complexe cognacs zoals XO (Extra Old) en L'Essence de Courvoisier, die unieke en zeldzame eaux-de-vie bevatten.

Door de jaren heen heeft Courvoisier zijn reputatie als een toonaangevend cognacmerk versterkt door samen te werken met ambachtslieden en ontwerpers om prachtige limited edition flessen en karaffen te creëren. Daarnaast heeft het merk ook sterke banden met de geschiedenis, zoals de legendarische associatie met Napoleon Bonaparte, die naar verluidt Courvoisier-cognac als zijn favoriete drank beschouwde.

Tegenwoordig blijft Courvoisier trouw aan zijn erfgoed en tradities, terwijl het ook blijft innoveren en nieuwe producten en ervaringen introduceert om tegemoet te komen aan de veranderende smaken en voorkeuren van cognacliefhebbers wereldwijd.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...