Martell s zeldzaamste Cognac in exclusieve kluis en Baccarat karaf

De befaamde Martell, gevestigd in het hart van Cognac, Frankrijk, herbergt wellicht de meest verfijnde en begeerde cognacfles ooit: Martell Extravaganza. In de kluis van Martell, een gerestaureerd authentiek en hoogwaardig kunstwerk, liggen enkele van de meest verbazingwekkende aroma'suit 1875 en 1898, zorgvuldig bewaard om ooit iemands lippen en leven te raken.

Deze zeldzame cognac blend wordt gepresenteerd in een adembenemende Baccarat kristallen karaf van 70 cl, exclusief ontworpen voor het Huis Martell. Deze historische karaf werd voor het eerst gebruikt in 1954 voor de Martell Cordon Bleu, die werd aangeboden aan Hare Majesteit Koningin Elizabeth II in 1957 en aan Keizer Hirohito in 1971.

De handgemaakte kluis is ontworpen met een mix van voortreffelijke esthetiek en moderne functionaliteit. Het is belangrijk om te weten dat er slechts één fles 'Martell Extravaganza' bestaat in de hele wereld. De prijs voor dit unieke en zeldzame meesterwerk is nog niet bekendgemaakt.

Het Huis Martell, opgericht in 1715 door Jean Martell, is een van de oudste en meest prestigieuze cognacproducenten ter wereld. Door hun expertise en toewijding aan kwaliteit hebben ze een wereldwijde reputatie opgebouwd voor het creëren van uitzonderlijke cognacs.

De 'Martell Extravaganza' cognac is een perfect voorbeeld van de toewijding van het merk aan het leveren van uitzonderlijke producten. Het is een zeldzame en exquise blend van eaux-de-vie uit 1875 en 1898, zorgvuldig gerijpt en beschermd in de kluis van Martell.

De presentatie van deze zeldzame cognac is al even indrukwekkend als de inhoud zelf. De prachtige Baccarat kristallen karaf is speciaal ontworpen voor het Huis Martell en heeft een rijke geschiedenis, aangezien het eerder werd gebruikt voor de prestigieuze Martell Cordon Bleu die werd aangeboden aan koninklijke en keizerlijke hoogwaardigheidsbekleders.

De handgemaakte kluis, waarin de cognac en karaf worden bewaard, is zowel esthetisch als functioneel en biedt een ongeëvenaarde bescherming voor dit onschatbare meesterwerk.

De 'Martell Extravaganza' cognac is een zeldzaam juweel in de wereld van fijne dranken en een eerbetoon aan het vakmanschap en de toewijding aan kwaliteit die het Huis Martell al eeuwenlang kenmerken. Als je de kans krijgt om deze buitengewone cognac te proeven, zul je ongetwijfeld de rijke geschiedenis en het vakmanschap ervaren die zijn verweven met elke druppel van deze unieke blend.

Meer over Martell Extravaganza

Martell Extravaganza is een verzameling van enkele van de meest verfijnde en zeldzame cognacs van het prestigieuze huis Martell. Deze exclusieve collectie bevat buitengewone blends, unieke flessen en beperkte edities die de lange geschiedenis en de expertise van Martell in de productie van hoogwaardige cognacs weerspiegelen. Enkele opvallende elementen van de Martell Extravaganza zijn:

Martell Cordon Bleu:

  • Gevierde blend uit de Borderies-regio
  • Complex smaakprofiel met tonen van fruit, specerijen en geroosterde noten
  • Eerst geïntroduceerd in 1912 en in 1954 aangeboden aan Koningin Elizabeth II


Martell Creation Grand Extra:

  • Rijke en weelderige blend van eaux-de-vie, voornamelijk afkomstig uit de Grande Champagne-regio
  • Smaaktonen van gekonfijt fruit, pruimen, kruiden en chocolade
  • Prachtige kristallen karaf ontworpen door de beroemde glaskunstenaar Serge Mansau


Martell Premier Voyage:

  • Beperkte editie ter ere van het 300-jarig bestaan van het merk
  • Blend van 18 zeldzame eaux-de-vie, sommige meer dan een eeuw oud
  • Unieke lederen koffer ontworpen door de Franse kunstenaar Bernar Venet


Martell L'Or de Jean Martell:

  • Sublieme blend van meer dan 400 zeer oude eaux-de-vie uit de vier beste cru-gebieden van de Cognac-regio
  • Elegante en complexe smaak met tonen van honing, gedroogd fruit en truffel
  • Luxueuze kristallen karaf met een gouden stop


Martell Chanteloup Perspective Extra Cognac:

  • Eerbetoon aan het Martell Chanteloup-landgoed in de Cognac-regio
  • Blend van eaux-de-vie uit de vier beste cru-gebieden, met nadruk op de Borderies-regio
  • Smaaktonen van fruit, bloemen, honing en kruiden

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...