Buffalo Trace onthult nieuwe Prohibition-geïnspireerde sterke drankcollectie

Buffalo Trace Distillery heeft een fascinerende nieuwe batch van sterke dranken onthuld die ontworpen zijn om enkele van de meest iconische smaken van het Prohibition-tijdperk te recreëren. Deze bekroonde producent van Kentucky Straight Bourbon Whiskey heeft dit interessante initiatief genomen als onderdeel van een poging om consumenten een unieke ervaring te geven, aangevuld met een vleugje geschiedenis.

De distilleerderij heeft deze nieuwe lijn geïntroduceerd met de naam 'The Last Drop Distillers 1980 Buffalo Trace Bourbon Whiskey'. Deze limited-edition serie van flessen is zorgvuldig geselecteerd van de hoogst gewaardeerd vaten uit hun eigen voorraden. Met gelimiteerde beschikbaarheid op de markt, worden ze gepresenteerd in een speciaal ontworpen houten kist en met een lederen boek dat de geschiedenis van de distilleerderij beschrijft.

Het publiek zal ook een kans krijgen om twee prohibition-stijl sterke dranken te proeven: een rogge en een bourbon, die beide zorgvuldig zijn gedestilleerd en gerijpt om de authentieke smaken van dat tijdperk na te bootsen. Beiden hebben een alcoholpercentage van 50% en beloven een rijke, intense smaakbeleving.

De Prohibition Rye is gedistilleerd in de stijl van een traditionele Monongahela rogge. Gezien de populariteit van roggedranken in het Prohibition-tijdperk, is dit een interessante keuze. De rogge is volledig gerijpt en heeft notities van eiken, kruiden en zelfs wat zoetigheid. Het heeft een complexe maar evenwichtige smaak, die doet denken aan de 'medicinale' sterke dranken die tijdens de drooglegging werden genuttigd.

De Prohibition Bourbon, aan de andere kant, is een weerspiegeling van de stijl van bourbon die in die tijd populair was. Vaak gedistilleerd vanuit een maïspasteitje, waren deze bourbons meestal lichter en zoeter dan hun hedendaagse tegenhangers. Deze specifieke drank is rijkelijk eiken-gedrenkt, met tonen van vanille, karamel, en zelfs een vleugje fruit. Het is een intrigerende mix die zowel nostalgische drinkers als moderne bourbon-fans zal bekoren.

Beide dranken worden gepresenteerd in flessen die zijn gemodelleerd naar die uit de prohibition-periode, complete met etiketten die repliceren van de ontwerpen gebruikt in het tijdperk. Elk wordt geleverd in een individuele houten kist voor een extra vleugje authenticiteit.

Buffalo Trace Distillery is trots op zijn erfgoed als producent van enkele van de meest gewaardeerde whisky's ter wereld. Met deze nieuwe collectie wil het bedrijf dat erfgoed eren door een reis terug in de tijd te bieden, compleet met smaken en aroma'sdie herinneren aan een zeer specifiek tijdperk in de Amerikaanse geschiedenis.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel deze dranken zijn geïnspireerd op de prohibition-periode, ze zijn gemaakt met behulp van moderne distillatietechnieken en -apparatuur. Dit maakt ze niet alleen superieur in kwaliteit in vergelijking met hun historische tegenhangers, maar stelt Buffalo Trace ook in staat om een consistent hoog niveau van productie te handhaven.

Met deze opvallende nieuwe collectie toont Buffalo Trace zijn toewijding aan innovatie en kwaliteit. Tegelijkertijd viert het bedrijf zijn rijke geschiedenis en geeft het een knipoog naar het verleden met deze bijzondere homage aan de alcohol van het Prohibition-tijdperk. Het resultaat is een verzameling dranken met een uniek karakter en een ongeëvenaarde smaakervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...