Aston Martin en Bowmore bundelen krachten voor een unieke single malt whisky

De beperkte oplage whisky's staat bekend om de creativiteit die bij de productie komt kijken. Distilleerders benaderen het maken van deze whisky's met verbeeldingskracht, wat vaak leidt tot verrukkelijke resultaten. Dit geldt ook voor samenwerkingen tussen verschillende merken. In dit geval hebben de iconische automaker Aston Martin en de befaamde Schotse Islay-distilleerderij Bowmore hun krachten gebundeld om de unieke Bowmore Master'sSelection single malt-whisky te creëren.

De Bowmore Master'sSelection is de eerste single malt whisky die voortkomt uit de samenwerking tussen Bowmore en Aston Martin. Het concept is ontstaan uit de gezamenlijke inspanningen van Bowmore'sMaster Whisky Blender Ron Welsh en Aston Martin'sExecutive Vice President en Chief Creative Officer Marek Reichman. Ze hebben het autodesign en whisky maken samengebracht door het Gulden Snede-principe toe te passen, dat centraal staat in het ontwerpethos van Aston Martin.

De gulden snede is een wiskundige verhouding die in de natuur esthetisch aantrekkelijke composities creëert. Voor Aston Martin betekent dit het vinden van de 'optimale verhoudingen' voor absolute schoonheid. Bij Bowmore draait het om de selectie van het vat, de leeftijd van het vat en het mengen om het karakter en smaakprofiel van de whisky te bepalen.

Deze bijzondere benadering heeft geresulteerd in een prachtig uitgebalanceerde 21 jaar oude mahoniekleurige scotch. In de neus is de Bowmore Master'sSelection zoet en nootachtig, met tonen van Manuka-honing, ahornsiroop, praliné en geroosterde hazelnoten. De smaak is rijk en elegant, waarbij sherry en Islay-turf samenkomen, gevolgd door bittere donkere chocolade, vanille, koffiebonen en een vleugje papaja. De afdronk is zoet, kruidig en warm, met eikenkruiden, kastanjeroom en een hint van kokosnoot.

De Bowmore Master'sSelection zal later deze maand wereldwijd verkrijgbaar zijn voor € 300, wat liefhebbers de kans biedt om te genieten van een unieke single malt whisky die het beste van beide merken samenbrengt.

De bijzondere samenwerking tussen Aston Martin en Bowmore om de Bowmore Master'sSelection te creëren, toont de toewijding van beide merken aan vakmanschap en innovatie. Door het Gulden Snede-principe toe te passen op whisky maken, hebben ze een uniek product gecreëerd dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook voor de smaakpapillen.

De verpakking van de Bowmore Master'sSelection is even verfijnd en luxueus als de inhoud zelf. De fles wordt gepresenteerd in een op maat gemaakte doos, geïnspireerd op het elegante design van Aston Martin-auto's, met subtiele hints van de iconische Bowmore-distilleerderij.

Bovendien erkennen beide merken het belang van duurzaamheid en verantwoorde productie. Bowmore'stoewijding aan verantwoordelijke bronnen wordt weerspiegeld in hun keuze voor vaten, terwijl Aston Martin zich richt op het creëren van milieuvriendelijke auto's en het verminderen van hun ecologische voetafdruk.

De Bowmore Master'sSelection is een uitstekend voorbeeld van hoe twee toonaangevende merken uit verschillende industrieën kunnen samenwerken om een ​​buitengewoon product te creëren dat beide werelden samenbrengt. Het is een whisky die zowel autoliefhebbers als fijnproevers zal aanspreken, en het zal ongetwijfeld een gewild verzamelobject worden voor liefhebbers van zowel Aston Martin als Bowmore.

Deze samenwerking benadrukt ook het groeiende belang van creativiteit en innovatie in de wereld van luxe producten. Door samen te werken, kunnen merken hun grenzen verleggen en nieuwe ervaringen creëren die hun klanten blijven verrassen en inspireren. De Bowmore Master'sSelection is slechts één voorbeeld van wat er mogelijk is wanneer twee gerespecteerde merken hun expertise en passie combineren.

Fans van zowel Aston Martin als Bowmore zullen ongetwijfeld uitkijken naar toekomstige samenwerkingen tussen de twee merken. Deze unieke whisky markeert het begin van een opwindend partnerschap dat de lat hoog legt voor toekomstige projecten en de verwachtingen van consumenten zal blijven overtreffen.

Over distilleerderij Bowmore

Distilleerderij Bowmore is een historische Schotse whiskyproducent, gelegen op het eiland Islay in de zuidelijke Hebriden. Opgericht in 1779 door David Simpson, is Bowmore de oudste actieve distilleerderij op Islay en een van de oudste in Schotland. De distilleerderij staat bekend om zijn kenmerkende geturfde en rokerige single malt whisky's, die bijdragen aan de rijke en complexe smaak waar Islay whisky's beroemd om zijn.

Bowmore-distilleerderij is gelegen aan de oevers van Loch Indaal, een zeearm die het eiland in tweeën deelt. De locatie speelt een cruciale rol bij het bepalen van de smaak van de whisky, omdat de zeelucht en het vochtige klimaat invloed hebben op het rijpingsproces in de eikenhouten vaten. Bowmore maakt gebruik van traditionele productiemethoden, waaronder het gebruik van een eigen mouterij waar gerst op de traditionele 'malting floor' wordt uitgespreid en met de hand wordt gekeerd. De gerst wordt vervolgens boven een turfhaard gedroogd om die karakteristieke rooksmaak te verkrijgen.

Bowmore whisky's staan bekend om hun evenwichtige en complexe smaakprofielen, met tonen van turf, rook, zeezout, citrusvruchten en donker fruit. De rijping in verschillende vaten, zoals ex-bourbon, ex-sherry en wijnvaten, zorgt voor een breed scala aan smaken en unieke expressies in het assortiment van de distilleerderij.

Enkele van de meest bekende en geliefde Bowmore whisky's zijn onder meer:

  • Bowmore 12 jaar: Een klassieke Islay single malt met tonen van turfrook, citrus, honing en zachte specerijen.
  • Bowmore 15 jaar 'Darkest': Deze whisky wordt gekenmerkt door zijn extra rijping in ex-sherryvaten, wat resulteert in rijke, donkere fruitsmaken en een vleugje chocolade.
  • Bowmore 18 jaar: Een complexe en verfijnde whisky met diepe smaken van fruit, rook en zachte eikenhouttonen.
  • Bowmore 25 jaar: Een luxe en zeldzame expressie met een rijk en gelaagd smaakprofiel, met tonen van gedroogd fruit, chocolade, toffee en subtiele rook.


Bowmore-distilleerderij is ook een populaire bestemming voor whiskytoeristen die Islay bezoeken. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen en proeverijen om meer te leren over het whiskyproductieproces en de rijke geschiedenis van de distilleerderij.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...