Aston Martin en Bowmore werken samen aan unieke fles whisky

Onder de whiskyliefhebbers behoeft Bowmore geen introductie. Sukhinder Singh, oprichter van de Whisky Exchange en eigenaar van een van de meest waardevolle single-malt-collecties ter wereld, verklaarde ooit dat Bowmore-whisky's die in de jaren 60 zijn gedistilleerd, tot de beste behoren die ooit zijn gemaakt. De nieuwe ARC-52 is beperkt tot slechts 100 flessen en is daar een voorbeeld van het is de nieuwste samenwerking tussen de bijna 250 jaar oude distilleerderij en Aston Martin Lagonda, leverancier van enkele van's werelds mooiste auto's. De underdog die ARC-52 zou worden, werd gedistilleerd in 1968 en werd verdeeld in twee soorten vaten, een Amerikaanse eikenhouten Hogshead en een grotere kont gemaakt van Europees eikenhout, waar het sap meer dan een halve eeuw zou rusten in de ingewanden van de oudste distilleerderij van Islay voordat ze trouwden, waarbij precies 50 procent van elke afzonderlijke mout werd gebruikt. mesh; en gebotteld.

En wat een fles, in een wereld van zeldzame dranken, overspoeld met gimmicky en overdreven verwaandheid op het gebied van verpakkingen, is ARC-52 het unieke voorbeeld waarbij het vat even bezinning waard is als de vloeistof die erin zit. In tegenstelling tot de typische luxe samenwerking in de automobielsector  of het nu gaat om een Zwitserse chronometer, merkbagage of een glimmende residentie in Miami die op verveelde blikken stuit, staat deze strakke karaf voor design op het toppunt van moderniteit, een opzwepend kunstobject dat doet denken aan een sculptuur van Anish Kapoor.

De fles is ontworpen door een combinatie van computerondersteund ontwerp, 3D-printen en kleimodellering en had meesterglasblazers nodig om de fles tot leven te brengen. Er zit zelfs een magnetische opener bij om de slanke aluminium bovenkant los te maken, vergelijkbaar met hoe een moderne Aston ontgrendelt met behulp van de sleutelhanger.

In plaats van gekunsteld is de functie eigenlijk behoorlijk geïnspireerd. Als u een gedistilleerde fles opnieuw zou ontwerpen voor de moderne tijd, zou u dan niet een onzichtbaar, hoogtechnologisch slot gebruiken om uw whisky van 75.000 Euros te beschermen?

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...