€1,2 miljoen voor een uiterst zeldzame traktatie - The Macallan 1926

Le Clos, de beste winkel voor wijnen en luxe sterke dranken in Dubai, heeft zojuist een wereldrecord verbroken met de verkoop van twee uiterst zeldzame flessen The Macallan 1926 voor een ongelooflijke €1,2 miljoen. De flessen werden waarschijnlijk verkocht aan een verzamelaar.

De Macallan 1926 is gedistilleerd in 1926 en werd 60 jaar gerijpt in ex-sherryhouten vaten voordat hij in 1986 werd gebotteld. Deze twee flessen zijn nog steeds gelabeld met originele kunstwerken van de beroemde kunstenaars Sir Peter Blake en Valerio Adami, wat de waarde nog verder verhoogt.

Deze whisky werd oorspronkelijk verkocht voor ongeveer €27.000 en de laatst bekende individuele fles werd in 2007 verkocht voor €75.000. Met €600.000 per fles heeft Le Clos een nieuwe standaard gezet voor de verkoop van particuliere whisky's en een mijlpaal toegevoegd in de geschiedenis van The Macallan als whisky voor verzamelaars.

Volgens Geoff Kirk, directeur prestige bij The Macallan, zijn deze twee flessen enkele van de meest exclusieve items die ooit de distilleerderij hebben verlaten en zullen ze hoogstwaarschijnlijk nog jarenlang herinnerd worden.

Het is ook interessant om te weten dat de distilleerderij momenteel het record heeft voor de duurste whiskyfles die op een veiling werd verkocht, de Macallan M Imperiale, die vier jaar geleden werd verkocht voor €628.000.

Het is begrijpelijk dat men zich zorgen maakt over deze flessen. Ze zijn immers kostbaar en zeldzaam. Het is dan ook te hopen dat ze veilig bewaard worden en niet in de handen vallen van dorstige gasten die niet de juiste waardering kunnen opbrengen voor zo'n uitzonderlijke en exclusieve whisky.

Over The Macallan

The Macallan is een Schotse single malt whiskydistilleerderij, gevestigd in de Speyside-regio van Schotland. Het bedrijf werd opgericht in 1824 en staat bekend om zijn premium single malt whisky's die bekend staan om hun rijke, complexe en zachte smaken.

The Macallan is vooral bekend om zijn oude en exclusieve whisky's, die behoren tot de duurste en meest gezochte ter wereld. Het bedrijf gebruikt traditionele methoden en hoogwaardige ingrediënten om de unieke smaak van hun whisky's te creëren.

The Macallan heeft een aantal bekroonde whisky's geproduceerd, waaronder de Macallan 18 jaar, 25 jaar en 30 jaar, evenals speciale releases zoals de Macallan Rare Cask en de Macallan No. 6. Het bedrijf heeft ook een aantal gelimiteerde en exclusieve bottelingen uitgebracht, waaronder de Macallan 1946 en de Macallan 1951.

Naast het produceren van whisky's, heeft The Macallan ook een bezoekerscentrum in Craigellachie, Schotland, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en het productieproces van de whisky's van The Macallan. Het bezoekerscentrum biedt rondleidingen, proeverijen en andere ervaringen aan voor whisky-liefhebbers en toeristen.

The Macallan is eigendom van Edrington Group en is momenteel de op één na meest verkochte single malt whisky ter wereld, na Glenfiddich. Het merk heeft een uitstekende reputatie opgebouwd onder whiskyliefhebbers en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze en luxueuze whisky's ter wereld.

Le Clos Dubai

Le Clos is een luxe retailer voor wijnen en sterke dranken in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf is opgericht in 2008 en heeft inmiddels meerdere vestigingen op de luchthavens van Dubai, waaronder de internationale luchthaven van Dubai, Al Maktoum International Airport en de Terminal 3 van de luchthaven.

Le Clos heeft een uitgebreide selectie aan wijnen en sterke dranken van over de hele wereld, waaronder enkele van de meest exclusieve en zeldzame whisky's ter wereld. Het bedrijf heeft ook een exclusief aanbod van vintage en limited edition wijnen en sterke dranken, die vaak alleen beschikbaar zijn in gelimiteerde aantallen en speciaal geselecteerd zijn voor Le Clos.

Naast de verkoop van wijnen en sterke dranken, biedt Le Clos ook diverse diensten aan, waaronder privéproeverijen en advies op maat voor klanten die op zoek zijn naar een speciale fles of wijn.

Le Clos heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder 'Best Airport Wine Shop' en 'Best Duty-Free Spirits Shop' bij de Drinks International Travel Retail Awards. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende service, expertise en de hoge kwaliteit van de producten die ze aanbieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater: de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...