Kross Studio indrukwekkende beperkte oplage Batmobile tafelklok

De wereld van luxe uurwerken bestaat uit meer dan alleen polshorloges. Het is een universum waar vakmanschap, precisie, en design samenkomen om ware kunstwerken te creëren die de tijd vertellen. Kross Studio, een relatief jonge speler in deze branche, heeft zijn stempel gedrukt op de markt met iets buitengewoon indrukwekkends: de Batmobile Desk Clock.

Deze Zwitserse horlogeontwerper heeft een reputatie opgebouwd voor het creëren van uurwerken die niet alleen de tijd bijhouden, maar ook een verhaal vertellen. Hun meest recente creatie, de Batmobile tafelklok, is een perfect voorbeeld van deze filosofie. Deze klok is geïnspireerd op de iconische Batmobile uit de Batman-film van 1989, een film die voor velen nostalgische gevoelens oproept en nog steeds als cultureel hoogtepunt wordt beschouwd.

Het eerste wat opvalt aan de Batmobile Desk Clock is het opvallende ontwerp. De klok bootst de duistere en stoere esthetiek van de originele Batmobile na, compleet met de strakke lijnen en gitzwarte afwerking die het voertuig zijn intimiderende uitstraling gaven. Het frame van de klok, gefabriceerd uit aluminium, is bedekt met een zwarte coating waardoor het een krasbestendige afwerking krijgt en een eerbetoon is aan de mystieke Batman.

Deze tafelklok is niet alleen een aantrekkelijk object; hij is ook een technisch wonder. In het hart van de klok zit het KS10 000 kaliber, een uurwerk dat met trots het label Swiss Made draagt. Het is een bewijs van het ongeëvenaarde vakmanschap van Kross Studio dat ze in staat zijn om zulke complexe mechanismen zelf te ontwerpen en te produceren. Met een gangreserve van maar liefst 30 dagen is het duidelijk dat dit uurwerk gemaakt is om te imponeren en om de tand des tijds moeiteloos te doorstaan.

De functionaliteit van de klok is even indrukwekkend als zijn uiterlijk. De tijd wordt niet traditioneel weergegeven met wijzers, maar via twee grote cilinders die de uren en minuten tonen door een doorzichtige motorkap, wat een dynamisch gevoel geeft aan het geheel. Een tweede venster aan de voorzijde laat de bewonderaar toe een glimp op te vangen van het binnenwerk - een knipoog naar de transparante werkkap van de Batmobile, die de krachtbron van de auto toonde.

Met een prijskaartje van €29.900 is de Batmobile Desk Clock niet alleen een prijzig bezit, maar vooral een investering in kunst, technologie en filmgeschiedenis. Het beperkte aantal van slechts 100 stuks benadrukt de exclusiviteit van deze klok, waardoor het een gewild verzamelobject is voor zowel de fervente Batman-liefhebber als de kenner van verfijnde uurwerken.

Kross Studio staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit van hun producten. Sinds hun oprichting in 2019 hebben zij laten zien dat ze niet bang zijn om de grenzen van horlogedesign te verleggen, en hebben zij samengewerkt met diverse filmfranchises om unieke tijdweergave-instrumenten te maken. Of het nu gaat om een horloge geïnspireerd door Star Wars , Back to the Future of Space Jam , Kross Studio combineert hun liefde voor film met hun passie voor horlogerie.

De Batmobile Desk Clock is meer dan een uurwerk; het is een symbool van hoe innovatie en traditie kunnen samensmelten om iets werkelijk unieks te creëren. Kross Studio laat zien dat ze niet alleen een horlogebedrijf zijn, maar een atelier waar de kunst van het vakmanschap en de magie van cinema elkaar ontmoeten. Voor verzamelaars en liefhebbers is de Batmobile klok van Kross Studio een zeldzaam juweel, een object dat evenveel praat over wie je bent als het de tijd vertelt. Het is een erfstuk, een gespreksonderwerp, en een eerbiedig gebaar naar zowel de legendarische Caped Crusader als de Zwitserse uurwerkindustrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...