Majo Illuminazione Le Quattro Stagioni een 24-karaats Gouden Kroonluchter

Majo Illuminazione, een Italiaanse firma met zeventig jaar expertise in de productie van hoogwaardig glas- en lichtdesign, heeft onlangs een bijzondere primeur aangekondigd. Het nieuwe pronkstuk in hun assortiment is niet alleen een esthetische triomf maar ook een unicum in zijn soort: het gaat om de allereerste asymmetrische kroonluchter ter wereld, verfraaid met 24-karaats bladgoud.

De creatie draagt de naam Le Quattro Stagioni , wat Italiaans is voor De Vier Seizoenen . Dit meesterwerk is het resultaat van de gecombineerde inspanningen van ontwerpers Francesco Dei Rossi en Roberto Assenza. Het is opgebouwd uit maar liefst 370 handgeblazen elementen van het befaamde Muranoglas, elk stuk zorgvuldig afgewerkt met fijn bladgoud van 24 karaat. Elk glaselement weerspiegelt een kleurenpalet dat uniek is aan een van de vier seizoenen.

De kroonluchter, met een indrukwekkende hoogte van drie meter, is verdeeld in vier lagen die elk een van de seizoenen symboliseren. Elke laag is voorzien van zes belichte armen. Deze armen zijn echter niet rond een centrale as geordend, zoals traditioneel het geval is bij kroonluchters. In plaats daarvan zijn ze in een asymmetrische configuratie gerangschikt, wat het stuk een unieke, levendige flair geeft.

Le Quattro Stagioni is niet zomaar een verlichtingsoplossing, het is een authentiek kunstwerk. Dit is ook terug te zien in het prijskaartje, dat een bedrag toont dat je eerder bij een artistiek meesterwerk zou verwachten. De kostprijs voor deze zeldzame creatie bedraagt namelijk zo n €157.000, rekening houdend met de huidige wisselkoers. Het is een indrukwekkende investering, maar het resultaat is een ongeëvenaard staaltje vakmanschap dat de grenzen van traditioneel design durft te doorbreken.

Over Majo Illuminazione

Majo Illuminazione is een gerespecteerd Italiaans bedrijf dat zich al zeven decennia lang specialiseert in de creatie van verfijnde glas- en lichtontwerpen. Het bedrijf is bekend om zijn innovatieve en artistieke benadering van verlichtingsontwerpen, waarbij traditionele glasblaastechnieken worden gecombineerd met moderne esthetiek.

De basis van het bedrijf ligt in het Italiaanse eiland Murano, bekend om zijn eeuwenoude glasblaastraditie. De ambachtslieden van Majo Illuminazione gebruiken deze traditionele technieken om unieke lichtontwerpen te creëren, variërend van hanglampen en wandlampen tot staande lampen en kroonluchters.

Majo Illuminazione is wereldwijd bekend om zijn unieke ontwerpen, die het bedrijf onderscheiden van andere fabrikanten. Ze hebben een reputatie opgebouwd vanwege hun kwalitatieve materialen, hun aandacht voor detail, en de handgemaakte aard van hun producten, die elk een uniek stuk zijn.

Het bedrijf heeft recentelijk internationale erkenning gekregen voor hun baanbrekende ontwerp "Le Quattro Stagioni", 'swerelds eerste asymmetrische kroonluchter, verguld met 24-karaats goud. Dit ontwerp heeft de grenzen van traditioneel lichtontwerp verder verlegd en heeft de lat voor innovatie in de sector hoger gelegd.

Majo Illuminazione blijft voortbouwen op zijn rijke erfgoed en streeft ernaar om hun klanten voortdurend te verbazen met prachtige en innovatieve lichtontwerpen. Met hun toewijding aan vakmanschap en artistieke innovatie zijn ze een inspirerende leider in de wereld van luxe verlichting. Het vakmanschap en de innovatie zijn typerend voor het merk en deze nieuwe toevoeging aan hun collectie bevestigt hun status als pioniers in de designwereld. Voor liefhebbers van exclusieve verlichting en kunst is Le Quattro Stagioni een schitterend bewijs van wat mogelijk is wanneer creativiteit en traditioneel ambacht samenkomen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...