Martian Pink Diamond verkocht voor 17,4 miljoen bij Christie

Een van de beroemdste juwelen ter wereld, de Martian Pink-diamant, is onlangs verkocht voor het verbluffende bedrag van €17,4 miljoen. Met de naam van Harry Winston was het voor het eerst in de afgelopen 36 jaar uitverkocht op een veiling in Hong Kong. Onnodig te vermelden dat het meer dan het dubbele van het bedrag opleverde waarop het werd geschat. Het stuk is aangesteld als de grootste roze diamant ooit die is geveild, het belangrijkste stuk op Christie's sieradenveiling (die dinsdag maar liefst €80 miljoen bedroeg), prachtig opscheppen met een intens roze, ronde vorm.
Vickie Sek van Christie's Asia verklaarde dat „Nadat The Martian Pink voor het eerst in 36 jaar op de markt was verschenen, creëerde The Martian Pink verkocht door Harry Winston in 1976 een sensatie tijdens zijn wereldwijde tentoonstellingstour en behaalde €17,4 miljoen na een biedingsoorlog van 10 minuten.” Het evenement heeft Hong Kong tot een van de eerste drie grootste veilingcentra ter wereld gebracht, voorafgegaan door New York en Londen. Dit zou gewoon een mooie economische toekomst kunnen brengen voor de zich snel ontwikkelende kleine eilandstaat.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...