Kumkum Fernando verandert gevonden materialen in mystieke sculpturen

Kumkum Fernando is een in Sri Lanka geboren, in Vietnam gevestigde kunstenaar met een voorliefde om gevonden voorwerpen weer leven in te blazen. Met behulp van alles wat hij in de open lucht ontdekt, zal de oprichter van Design by Reborn een nieuwe online solotentoonstelling van werk presenteren bij Jonathan levine Projects in New Jersey. 'Tempels, goden en robots' bevatten negen nieuwe intergalactische sculpturen die verwijzen naar ontwerpen van Aziatische stammen en minderheden - van sieraden, tapijten en maskers tot sierlijke deuren. Deze traditionele objecten, zoals raampatronen uit oude tempels gevonden in Tibet en Zuidoost-Azië, worden getransformeerd en krijgen nieuw leven als kosmische monolieten.

De personages die tevoorschijn komen zijn gelijke delen actiefiguren en idolen en zijn liefdevol gemaakt met uitzonderlijk vakmanschap. De serie maakt deel uit van Fernando'slopende project, Reborn, dat gevonden materialen opnieuw inbeeldt tot hedendaagse kunstobjecten. Elke sculptuur heeft maanden nodig om te construeren - van vroege illustraties die vervolgens worden weergegeven in individuele bouwstenen, tot een arbeidsintensief schuurproces, gevolgd door zeefdrukontwerpen die worden toegevoegd om levendigheid te brengen en afgewerkt met hoogglanzende lak, met behulp van traditionele Vietnamese technieken.

Fernando injecteert ook een beetje verhalen door een lyrisch verhaal toe te voegen aan elke sculptuur in beperkte oplage. 'Temples, Gods and Robots' zal virtueel te zien zijn bij Jonathan levine Projects van 16 februari tot 20 maart 2022.

Over Design by Reborn

Design by Reborn is het bedrijf dat is opgericht door Kumkum Fernando, een Sri Lankaanse kunstenaar die nu gevestigd is in Vietnam. Het bedrijf is gespecialiseerd in het nieuw leven inblazen van gevonden voorwerpen en deze transformeren tot hedendaagse kunstobjecten. Het bedrijf heeft als doel om kunstwerken te creëren die zowel uniek als duurzaam zijn.

Fernando'swerkwijze omvat het verzamelen van gevonden materialen, zoals oude deuren, ramen en andere voorwerpen die hij in de open lucht vindt. Vervolgens transformeert hij deze materialen met behulp van traditionele Vietnamese technieken tot prachtige kunstwerken, zoals sculpturen en schilderijen.

Design by Reborn is een voortdurend project van Kumkum Fernando, waarbij hij zijn passie voor kunst en duurzaamheid combineert. Het bedrijf streeft ernaar om kunst te maken die niet alleen mooi is, maar ook een verhaal vertelt en een boodschap van duurzaamheid uitdraagt.

Over Jonathan levine Projects

Jonathan Levine Projects is een kunstgalerie in New Jersey, Verenigde Staten. De galerie richt zich voornamelijk op hedendaagse kunst en staat bekend om het presenteren van tentoonstellingen van enkele van de meest invloedrijke en opkomende kunstenaars uit de hele wereld.

De galerie is opgericht in 2005 door Jonathan Levine en biedt een platform voor kunstenaars die zich bezighouden met urban art, street art, pop surrealisme en illustratieve kunst. De galerie heeft in de loop der jaren verschillende opmerkelijke tentoonstellingen gehost, waaronder solotentoonstellingen van kunstenaars als Audrey Kawasaki, Tara McPherson, Josh Keyes, en vele anderen.

In februari en maart 2022 presenteerde Jonathan Levine Projects de online solotentoonstelling 'Tempels, goden en robots' van Kumkum Fernando. Dit was een van de vele tentoonstellingen die de galerie heeft georganiseerd om de meest interessante en vernieuwende hedendaagse kunstenaars te presenteren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...