DIOR opent grotere ruimte tegenover Bergdorf Goodman in New York

Met een bloei van kleur en popstijl uit de jaren 60 heeft de DIOR-collectie verschillende ramen overgenomen bij Bergdorf Goodman en neemt nu een formidabele nieuwe ruimte in het luxe emporium in. Vier grote ramen en drie vitrines tegenover de Fifth Avenue-gevel van Bergdorf tonen Dior's lentecollectie 2022, die is gehuisvest in de Dior-winkel op de tweede verdieping van Bergdorf, met uitzicht op Fifth Avenue. Het is aanzienlijk groter dan de vorige Dior-winkel aan de overkant van de gang. Maria Grazia Chiuri's collectie voor Dior bezoekt het begin van de jaren zestig opnieuw en heeft een geest en uitdrukking die contrapunt vormen tegen de somberheid van de pandemie.

Silhouetten onthullen snitten en grafische effecten getransponeerd in geel, groen, rood, marine, oranje en framboos, waardoor de esthetiek van Marc Bohan, Dior's ontwerper gedurende 30 jaar tot 1989, een kleurblok spin geeft. Elementen van Dior's catwalkshow met kleurrijke speelbordstukken in verschillende maten en vormen, die kunstenaar Anna Paparatti's Il Gioco de Nonsense (The Game of Nonsense) belichamen, worden door de presentatie van Bergdorf gestrooid. De speelstukken zijn verlicht en geprogrammeerd om willekeurig verschillende kleuren te laten knipperen. Te zien zijn Dior-jassen opnieuw uitgevonden met een boxy snit, verfijnde jassen, rokken, bermuda's, korte broeken en jurken. Een selectie van ontwerpen geproduceerd in 3D-borduurwerk wordt versterkt door een gestructureerd visueel effect. Materialen zoals scuba en nylon herinterpreteren volumes. Er zijn ook nieuwe mannequins in geel en oranje, ter vervanging van de typische mannequins van hout en stof. Ze helpen de sfeer van de collectie uit de jaren 60 op te roepen. In Dior's nieuwe kant-en-klare boetiek in Bergdorf's is er een leuk instapplatform met extra grote treden en een brandpuntsmuur van knipperende spelstukken, die ook inspiraties zijn van de catwalkshow. Bergdorf's en Dior gaan ver terug, bijna tot februari 1947 toen Christian Dior zijn eerste haute couture-collectie onthulde op 30 Avenue Montaigne in Parijs.

En in 1949 werd Bergdorf Goodman een van de Amerikaanse retailers van Dior. Neiman's en Bergdorf's maken beide deel uit van de Neiman Marcus Group. Afgelopen juli opende Dior een winkel aan Fifth Avenue en de zuidoostelijke hoek van 59th Street, waarvan ambtenaren destijds zeiden dat het ongeveer twee jaar zou opereren, terwijl de Dior-winkel aan 57th Street tussen Fifth en Madison Avenues een renovatie en uitbreiding ondergaat. Momenteel is slechts een deel van de eerste verdieping van de 57th Street-winkel geopend. "Zowel Bergdorf's als Dior gaan over moderne luxe, schoonheid met de hoogste expressie, en we zijn allebei geëvolueerd over onze rijke geschiedenis om te anticiperen op onze steeds veranderende culturen en hoe smaak en wenselijkheid vooruitgaan", zegt Linda Fargo, senior vice president van Bergdorf, het modebureau, en directeur van presentatie voor damesmode en winkel.

"Dior is altijd essentieel geweest voor het aanbod van Bergdorf." Fargo zei dat Dior's nieuwe boetiek in Bergdorf's, nu met uitzicht op Fifth Avenue, "een chique residentiële sfeer heeft met ongelooflijke aangepaste texturen en materialen - terwijl het erin slaagt het product altijd de held te laten zijn." Dior tonen in de Fifth Avenue-ramen is ideaal, sinds de New York Fashion Week.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...