DIOR opent grotere ruimte tegenover Bergdorf Goodman in New York

DIOR versterkt zijn aanwezigheid in New York met een grootschalige uitbreiding recht tegenover het prestigieuze Bergdorf Goodman warenhuis aan Fifth Avenue. Met een frisse wind van kleurrijk optimisme en een knipoog naar de popcultuur van de jaren 60, vestigt DIOR zich met een nieuw elan in het epicentrum van luxe shoppen.

De nieuwe boetiek van DIOR neemt een prominente plaats in op de tweede verdieping met uitzicht op Fifth Avenue, waar voorbijgangers getrakteerd worden op een visueel spektakel. De ruimte is aanzienlijk groter dan de voorgaande locatie en biedt klanten een luxere ervaring. In de etalages die uitkijken op de beroemde straat, lichten creaties uit de lente collectie van 2022 op, pronkend met het vakmanschap waar DIOR befaamd om is.

Achter de glimmende ruiten vinden shoppers een wereld die terugdeinst naar een tijdperk van optimisme en innovatie. Maria Grazia Chiuri, de artistieke directeur van vrouwenmode voor DIOR, heeft voor deze collectie inspiratie geput uit het begin van de jaren zestig. De esthetische principes van Marc Bohan, de ontwerper die bijna drie decennia lang de creatieve leiding had bij DIOR, zijn geherinterpreteerd met krachtige kleurcontrasten en gedurfde patronen.

De silhouetten echoën de snit en grafische lijnenspel van weleer in een modern kleurenpalet van geel, groen, rood, marineblauw, oranje en framboos. Dior-jassen met een boxy pasvorm, stijlvolle capes, rokken, bermuda s, shorts en jurken tonen dat het huis zijn klassiekers niet schuwt, maar ze wel weet te vernieuwen met een hedendaagse twist. Bijzonder opvallend zijn de ontwerpen met 3D-borduurwerk die een gestructureerd en haast tactiel effect geven aan de stukken. Moderne materialen zoals scuba en nylon zorgen voor een frisse herinterpretatie van volume en vorm.

In de ruimtelijke opzet van de winkel valt ook de decoratie op: mannequins gehuld in geel en oranje vervangen de conventionele houten en stoffen exemplaren, waarmee ze naadloos de energie en vibes van de jaren 60 oproepen. Een ludiek podium met extra grote treden en een muur vol flitsende speelstukken leent verdere elementen van de catwalkshow en draagt bij aan een onvergetelijke winkelervaring.

De geschiedenis van Bergdorf Goodman en DIOR gaat ver terug. Sinds de onthulling van Christian Dior'seerste haute couture collectie in 1947 en de samenwerking met Bergdorf Goodman twee jaar later, hebben beide huizen naam gemaakt in de Amerikaanse luxe retailmarkt. In lijn met deze historische band, toont de nieuwe boetiek van DIOR in Bergdorf een gelijke toewijding aan moderne luxe en schoonheid. Linda Fargo, senior vice president van Bergdorf, benadrukt hoe beide merken zijn geëvolueerd en hoe zij gezamenlijk vooroplopen in het anticiperen op culturele verschuivingen en veranderende smaken.

Met de opening van de nieuwe DIOR-winkel aan Fifth Avenue, die wordt beschouwd als een tijdelijke locatie terwijl de hoofdwinkel aan 57th Street een grootschalige renovatie ondergaat, wordt de toewijding van DIOR aan de stad New York nogmaals bevestigd. De nieuwe ruimte biedt niet alleen een chic residentieel gevoel met prachtige maatwerk texturen en materialen, maar zorgt er ook voor dat de producten altijd de held blijven.

Door de DIOR-winkel in de etalages aan Fifth Avenue te tonen, pal tijdens de New York Fashion Week, wordt de nadruk gelegd op de creativiteit en het belang van het modehuis in de hedendaagse modewereld. Het is een strategische zet die, in combinatie met het unieke aanbod en de historische betekenis van de locatie, ongetwijfeld de aandacht zal trekken van zowel lokale shoppers als internationale bezoekers.

De grotere ruimte van DIOR tegenover Bergdorf Goodman vormt een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle relatie tussen deze iconen van luxe en elegantie, en bevestigt hun positie als leiders in de wereld van high fashion.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...