Jacquemus presenteert catwalkshow Le Papier voor herfst van 2022

Jacquemus, het Franse modemerk dat bekend staat om zijn moderne interpretatie van dames- en herenmode, heeft zijn nieuwste collectie voor de herfst van 2022 gepresenteerd met een catwalkshow genaamd 'Le Papier'. De extravagante show werd gekenmerkt door een minimalistische benadering met een sterke focus op de essentie van het kledingstuk, waarbij papier als metafoor en inspiratie diende.

Simon Porte Jacquemus, de oprichter en ontwerper achter het merk, staat bekend om zijn unieke visie op mode die zowel tijdloos als avant-garde is. De presentatie van 'Le Papier' was geen uitzondering en toonde het vermogen van Jacquemus om de grenzen van traditionele modespektakels te verleggen.

De setting van de catwalkshow was net zo indrukwekkend als de collectie zelf. Georganiseerd in een nog niet eerder vertoonde locatie, maakte de show gebruik van de natuurlijke omgeving en transformeerde deze tot een kunstwerk dat naadloos samensmolt met de kleding. Het publiek werd meegenomen op een reis door een landschap van papieren sculpturen, wat een gevoel van sereniteit en eenvoud opriep.

De kledingstukken van 'Le Papier' waren gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, waaronder wol, katoen, zijde en natuurlijk papierachtige stoffen die een hommage leken te brengen aan het thema van de collectie. De kleurenpaletten varieerden van aardse tinten tot meer uitgesproken kleuren zoals rood en blauw, maar allemaal behielden ze een bepaalde puurheid die de essentiële focus van de collectie onderstreepte.

Eén van de meest opvallende kenmerken van de 'Le Papier' collectie was de oversized silhouetten en gestructureerde vormen die deden denken aan de geometrie en plooien van papierkunst. Jacquemus speelde met proporties en volumes, wat resulteerde in een spel van schaduwen en lijnen die de kledingstukken een architecturale dimensie gaven.

Accessoires waren ook een belangrijk onderdeel van de show, met op maat gemaakte schoenen en tassen die de looks complementeerden. De bekende 'Chiquito'-tas, een handelsmerk van Jacquemus, werd opnieuw geïntroduceerd met nieuwe texturen en formaten, wat getuigde van de innovatieve geest van het merk.

De reacties op de 'Le Papier' catwalkshow waren overweldigend positief, zowel van critici als van het grote publiek. Het toonde aan dat Jacquemus niet alleen een modemerk is, maar ook een trendsetter die constant de conventies van de modewereld uitdaagt. Met 'Le Papier' heeft Jacquemus een krachtig statement gemaakt: mode is niet alleen kleding, het is kunst, expressie en een verlengstuk van onze identiteit.

Terwijl de herfst van 2022 nadert, zal de invloed van deze collectie ongetwijfeld zichtbaar worden in de wereld van high fashion en streetwear. Jacquemus blijft de wereld verwonderen en inspireren met zijn unieke benadering van design en zijn vermogen om verhalen te vertellen via mode. 'Le Papier' is meer dan een collectie; het is een herinnering dat in een wereld vol snelle trends en consumptie, stilte en eenvoud nog steeds een plaats hebben.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...