Cartier onthult nieuwste collectie sieraden Beautés du Monde in Madrid

Om zijn nieuwste collectie hoge juwelen, Beautés du Monde, te vieren, koos Cartier een onverwachte locatie voor de onthulling. De Parijse juwelier reisde naar Madrid, Spanje om te pronken met zijn uitzonderlijke edelstenen. Dit jaar markeert de honderdste verjaardag van de eerste sieradententoonstelling van het huis in de stad, die in november 1922 in het Ritz werd gehouden.

Maar de banden met het land gaan nog verder terug tot 1904, toen de toenmalige koning Alfonso XIII Cartier uitriep tot de officiële leverancier van sieraden aan Spaanse aristocratie. Tot op de dag van vandaag verzamelen de koninklijke en adel van Spanje nog steeds de waren van het merk. In het Palacio de Liria in Madrid, een van de grootste privéwoningen in de stad en de thuisbasis van de hertogen van Berwick en Alba en hun families, staat een indrukwekkende reeks Cartier-horloges en klokken.

Denk aan klassiekers als de Baignoire, de beroemde bureauklokken van het bedrijf uit de belle époque-periode en zelfs kleine art-decoobjecten. Als gevolg van die blijvende connectie opende Palacio de Liria zijn deuren om zijn eerste openbare evenement te huisvesten voor VVIP-klanten van Cartier, pers en beroemdheden, zoals Vanessa Kirby, Yara Shahidi en Jisoo, om er maar een paar te noemen. Gasten werden getrakteerd op een chique soirée met een uitgebreid cocktailuurtje en diner in de tuinen, evenals een privérondleiding door de eerste verdieping van de residentie, inclusief een unieke bezichtiging van de indrukwekkende privécollectie van de families van werken van Rubens, Titiaan, Goya, Greco en Rembrandt die elk wereldberoemd museum zouden evenaren.

Onder de onschatbare kunst en perfect onderhouden vergulde plafonds waren tafels en bureaus zorgvuldig gerangschikt met kostbare voorwerpen en intieme, moderne familiefoto's - een ervaring vergelijkbaar met een privérondleiding door de eigen vertrekken van de koningin in Buckingham Palace. Ondanks de weelderige omgeving en de menigte met een hoog wattage, bleven de juwelen de sterren van de zaak. Op een ander evenement in de voormalige Britse ambassade in Madrid, Spanje, dat sinds 2009 ongebruikt is gebleven en dat het bedrijf voor de gelegenheid volledig opnieuw heeft uitgevonden, belichtte Cartier 97 nieuwe adembenemende creaties. Het is de grootste collectie juwelen van het bedrijf tot nu toe en we kunnen ons voorstellen dat de klanten die waren uitgenodigd om het grandioze evenement bij te wonen, als gevolg daarvan nogal moeilijke aankoopbeslissingen op hun bord hadden. Er was nauwelijks een stuk te zien dat zelfs de meest afgematte tong niet zou laten kwispelen.

In feite had Cartier nauwelijks een hoofse setting nodig om de boodschap over te brengen dat deze stukken bestemd waren voor moderne royals, zowel de letterlijke als de figuurlijke soort.
Enkele voorbeelden van stukken zijn een witgouden collier bezet met 5 ovale Ethiopische smaragden van in totaal 86,92 karaat omgeven door ronde smaragden en briljant geslepen diamanten.
Een witgouden collier bezet met 25 ovale Mozambikaanse robijnen van in totaal 23,27 karaat, chalcedoon kralen, onyx en briljant geslepen diamanten.

Een platina collier bezet met een 17,20-karaats Zambiaanse cabochon geslepen smaragd, een meloen geslepen smaragd, koraal kralen, cabochon geslepen smaragden en amethisten en briljant geslepen diamanten.

Een platina ketting bezet met 3 zeshoekige cabochon geslepen Colombiaanse smaragden van in totaal 43,31 karaat, zeshoekige en rondvormige smaragden en roos- en briljantgeslepen diamanten.
Een witgouden geheim horloge met drie cabochon-geslepen rubelliten van in totaal 17,75 karaat, een 3,08-karaats D IF-diamant, een 0,30-karaats D VVS2-diamant, opalen, onyx en briljant geslepen diamanten met een quartz uurwerk en een bijpassende witgouden ring met een 10,06 karaat cabochon geslepen rubellite, een 1,50 karaat D VVS1 ruitvormige diamant, opalen onyx en briljant geslepen diamanten.

Een witgouden collier met 7 cabachon geslepen rubelliten van in totaal 59,56 karaat, een 4,22 karaat E VVS1 ruitvormige diamant, opalen, onyx, ruitvormige diamanten en briljant geslepen diamanten.
Een paar witgouden oorbellen bezet met vier cabochon geslepen rubelliten van in totaal 15,47 karaat, 2 D VS1/VS2 ruitvormige diamanten van in totaal 0,90 karaat, opalen, onyx en briljant geslepen diamanten.

Een platina ring bezet met een 4,96-karaats cabochon-geslepen Paraiba-type toermalijn uit Mozambique, smaragden, onyx en briljant geslepen diamanten.

Een platina ketting bezet met 3 cabochon-geslepen Australische opalen van in totaal 21,86 karaat, een 2,58-karaats kussenvormige Oost-Afrikaanse oranje saffier, baguette-geslepen gekleurde saffier, saffier kralen en briljant geslepen diamanten. De hanger kan losgemaakt worden om als broche te worden gedragen.

Een paar platina oorbellen met 2 cabochon geslepen Australische opalen van in totaal 2,04 karaat, baguette-geslepen gekleurde saffieren, saffier kralen en briljant geslepen diamanten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...