Graf Von Faber Castell 2012 Pen van het jaar

Faber-Castell, de oudste fabrikant van schrijfgerei ter wereld, opgericht in 1761, onthult nu zijn nieuwste geesteskind - de Graf Von Faber Castell 2012 Pen of the Year. Het eerste model uit deze prachtige serie was aanwezig in 2004 en tilt deze serie nu naar een gloednieuw niveau en zet nieuwe normen. Ze behoren gemakkelijk tot de beste schrijfinstrumenten ter wereld, met eersteklas vakmanschap en ongelooflijke aandacht voor detail. Voor deze editie hebben ze gekozen voor een combinatie van oeroud moeraseik en bladgoud. Door duizenden jaren van transformatie heeft dit prachtige hout een drijfhoutachtige uitstraling gekregen.
Om precies te zijn, de bossen die werden gebruikt om de pen te maken, zijn gewonnen uit Duitse moerassen en moerassen, waar ze al meer dan 8 millennia begraven liggen. Bovendien zijn de bladgoud zorgvuldig met de hand op de houtnerf aangebracht door enkele, zeer bekwame ambachtslieden, zoals Ernst D. Feldmann. Het personage is eigenlijk een kerkschilder en meestervergulder die al een aantal jaren Venetiaanse verguldingstechnieken bestudeert en ook de Bavarian State Design Award heeft ontvangen voor zijn vaardigheden. De specifieke techniek die hij gebruikte om het broze bladgoud op deze pen aan te brengen, is gebaseerd op oude Egyptische vaardigheden, ontwikkeld meer dan 4.000 jaar geleden, waarbij meerdere lagen 24-karaats bladgoud op het eikenhouten vat werden aangebracht, waarbij het toch al prachtige hout werd versierd met het glanzende metaal.
Verder wordt de dop van de pen bekroond met een schaakbordgefacetteerde citrien edelsteen. De extra metalen afwerkingen en fittingen zijn allemaal 24-karaats verguld en gepolijst tot het maximum. Een uitstekende toevoeging is de punt van de pen, een prachtige 18K tweekleurige gouden penpunt verkrijgbaar in drie verschillende lijnbreedtes, zoals breed, medium of fijn. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, is dit een limited edition pen, verkrijgbaar in slechts 1.500 stuks. Elk van de pennen wordt zorgvuldig geplaatst en geleverd in een diepzwarte houten kist, samen met een certificaat van echtheid ondertekend door de heer Ernst D. Feldmann zelf en een individueel serienummer. De set zou goed passen bij een voortreffelijke trigging.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...