Graf Von Faber Castell 2012 Pen - een meesterwerk van oud eiken en goud

De Graf Von Faber Castell 2012 Pen van het Jaar is een perfecte combinatie van twee materialen die niet meer van elkaar kunnen verschillen: het diepe structuur van oud moeraseiken en het glanzende goud dat de mooiste kunstwerken van de mensheid een bovennatuurlijke glans geeft.

Het oud moeraseiken, dat de basis vormt voor deze pen, is een houtsoort die een mysterieuze schoonheid uitdrukt. Het duurt duizenden jaren voordat een eikenboom verandert in dit gewilde en kostbare hout. De diepe, vaak geknoeste texturen van het moeraseiken lijken op drijfhout dat op de kust is gevonden. Maar in werkelijkheid zijn deze buitengewone stukken hout tot wel 8000 jaar begraven geweest in Duitse moerassen en moerassen. Elke vondst is een kwestie van toeval en elk stuk lijkt een mysterieus verhaal te vertellen.

Geen enkel metaal heeft de mensheid door de eeuwen heen en over continenten heen zo gefascineerd als goud. Mensen hebben zich ermee versierd en erom gevochten. De naam alleen al is synoniem met waarde en soevereiniteit en het drukt zowel macht als liefde uit. In het begin van de moderne tijd was het een van de belangrijkste drijvende krachten achter de grote ontdekkingsreizen, toen mensen op zoek gingen naar El Dorado, het legendarische land van goud.

De diepe structuur van het oude moeraseiken, waarvan de schoonheid natuurlijk is gevormd over duizenden jaren, samen met goud, dat een bovennatuurlijke glans geeft aan de mooiste kunstwerken die door de mensheid zijn gemaakt, vormen de basis van deze pen. De goudbladeren worden zorgvuldig met de hand aangebracht met een fijne eekhoornhaarborstel. Een 4000 jaar oude techniek wordt gebruikt die teruggaat tot de Egyptenaren en tegenwoordig slechts door een select aantal mensen wordt beheerst. Zo'n buitengewoon vakmanschap vereist bijzondere artistieke vaardigheden en vaardigheden.

Een gevoelige en meesterlijke aanraking is vereist als het goudblad perfect moet vormen naar de nerf van de eikenhouten pen. Na het bestuderen van oude Venetiaanse verguldingstechnieken en het winnen van de Beierse Staatsontwerpprijs, heeft de vergulder en kerkelijke schilder Ernst D. Feldmann het bijna onmogelijke bereikt: laag na laag van 24-karaats goudblad wordt in een ingewikkeld en gedetailleerd proces op de eiken penloop aangebracht. Ingebed in hars onthult dit een uniek patroon van reflecties dat alleen het zuiverste goud kan weergeven.

Elk individueel genummerd schrijfinstrument wordt geleverd in een exclusieve diepzwarte houten koffer. Een certificaat, persoonlijk ondertekend door Ernst D. Feldmann, getuigt van de 24-karaats bladvergulding op het 1700 jaar oude Duitse eikenhout, evenals van de gelimiteerde oplage tot 1500 vulpennen.

De combinatie van goudblad en oud moeraseiken maakt de Pen van het Jaar 2012 tot een buitengewoon luxueuze vulpen. De 18-karaats tweekleurige gouden penpunt is verkrijgbaar in lijnbreedtes M, F en B, elk met de hand 'ingereden'. De eindkap beschermt de draaiknop voor het vulmechanisme. Alle metalen fittingen zijn verguld met 24-karaats goud. Het meesterwerk wordt bekroond door een schaakbord gefacetteerde citrien edelsteen die in de dop is gezet.

De Graf Von Faber Castell 2012 Pen van het Jaar is een eerbetoon aan de tijdloze schoonheid van oud moeraseiken en de eeuwige allure van goud. Het is een pen die niet alleen een genot is om te gebruiken, maar ook een kunstwerk op zichzelf, een symbool van de eeuwenoude traditie van vakmanschap en de onvergelijkbare schoonheid van de natuur. Beperkt tot slechts 1.500 vulpennen, is het een pen die zowel verzamelaars als liefhebbers van fijne schrijfinstrumenten zal aanspreken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...