Montblanc Writers Edition 2012 - een eerbetoon aan Jonathan Swift

Montblanc, een merk dat synoniem staat voor verfijning en luxe, heeft in 2012 een eerbetoon gebracht aan de Brits-Ierse schrijver Jonathan Swift. Deze bijzondere editie is een onderdeel van de jaarlijkse Writers Edition die Montblanc sinds 1992 uitbrengt. Elk jaar eert het merk een literaire grootheid met een prachtig vormgegeven schrijfinstrument. De editie van 2012 is een ode aan de meester van de satire, bekend van zijn satirische meesterwerk "Gulliver's Travels".

Jonathan Swift werd geboren in Dublin op 30 november 1667 en groeide op zonder vader in Ierland en Engeland. Na het behalen van zijn bachelor in theologie, verhuisde hij naar Farnham, Engeland, waar hij werkte als secretaris voor de invloedrijke politicus Sir William Temple. Swift was altijd verscheurd tussen Engeland en Ierland. Zijn ambitie leverde hem een Master of Arts op aan de Universiteit van Oxford. Hij werd tot priester gewijd in de Anglicaanse Kerk in Ierland en werd diaken van de St. Patrick's Cathedral in Dublin.

Swift heeft in zijn leven meer dan 30 werken gecreëerd, maar het is "Gulliver's Travels", gepubliceerd in 1726, waarvoor hij altijd herinnerd zal worden. Dit epische werk beschrijft de reizen van de Engelse scheepschirurgijn Lemuel Gulliver naar exotische en verre landen, waar hij dwergen, reuzen, excentrieke wetenschappers en intelligente paarden ontmoet.

Het ontwerp van de Writers Edition 2012 is geïnspireerd op "Gulliver's Travels" en brengt de fantastische wereld die Swift heeft gecreëerd tot leven. De pen is gemaakt van zwart lak en versierd met meerdere lagen inleg die doen denken aan de touwen waarmee Gulliver op het strand van Lilliput eiland werd gebonden. De dop is gemaakt van kostbare zwarte hars en is gevormd naar Gulliver's driekantige hoed, een typische handelshoed die populair was in de 18e eeuw. De dop draagt de handtekening van Jonathan Swift en de clip beeldt de trap uit die de burgemeester van Lilliput moest beklimmen om met Gulliver te kunnen praten.

De pen is verder verfraaid met een rhodium-geplateerde 18K gouden penpunt, die is versierd met een ingewikkelde gravure die het keizerlijke leger van Lilliput toont, marcherend tussen Gulliver's benen. De top van de dop presenteert de besneeuwde piek van de Mont Blanc berg. Je kunt ook het individuele serienummer en de beperkte editienummers op de dop zien.

De Montblanc Jonathan Swift pen wordt geleverd met een luxe presentatiedoos die isontworpen als een boek dat opent met de pen erin. Daarnaast worden de schrijfinstrumenten van Montblanc Jonathan Swift compleet geleverd met informatie- en tweejarige garantieboekjes.

Naast de schrijfinstrumenten bevat de Writers Edition 2012 ook een paar roestvrijstalen manchetknopen. De vorm van de Limited Edition manchetknopen is geïnspireerd op de typische handelshoeden van de vroege 18e eeuw. De rand van de manchetknoop met onyx inleg is versierd met de delicate interpretatie van de touwen die Gulliver hebben gevangen. De Montblanc Jonathan Swift manchetknopen worden compleet geleverd met een luxe presentatiedoos.

De Montblanc Writers Edition 2012 Jonathan Swift is niet alleen een eerbetoon aan een van de grootste schrijvers in de Engelse literatuur, maar ook een prachtig voorbeeld van vakmanschap en aandacht voor detail. Elk aspect van het ontwerp, van de keuze van de materialen tot de fijne gravures, weerspiegelt de toewijding van Montblanc aan kwaliteit en uitmuntendheid. Deze pen is meer dan alleen een schrijfinstrument; het is een stukje geschiedenis dat in uw handen ligt.

De Montblanc Writers Edition 2012 Jonathan Swift is beschikbaar in vulpen, rollerball, balpen en mechanisch potlood (alleen set) in Montblanc boetieks wereldwijd. De prijs van de vulpen is 1.290,00€, inclusief belastingen. Verzending wordt berekend bij het afrekenen.

Met deze pen brengt Montblanc een eerbetoon aan de literaire grootheden van de geschiedenis en hun nalatenschap met prachtig vervaardigde schrijfinstrumenten. De Writers Edition 2012 is een eerbetoon aan de Brits-Ierse schrijver Jonathan Swift, een schrijver, dichter en essayist die vaak wordt beschouwd als de belangrijkste prozasatiricus in de Engelse taal en de schepper van het satirische meesterwerk: "Gulliver's Travels".

De Montblanc Jonathan Swift pen is een eerbetoon aan een van de grootste schrijvers in de Engelse literatuur, maar ook een prachtig voorbeeld van vakmanschap en aandacht voor detail. Elk aspect van het ontwerp, van de keuze van de materialen tot de fijne gravures, weerspiegelt de toewijding van Montblanc aan kwaliteit en uitmuntendheid. Deze pen is meer dan alleen een schrijfinstrument; het is een stukje geschiedenis dat in uw handen ligt.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...