Ontwerpstudio Parts & Labor staat bekend om maatwerk meubels

In New York City, een smeltkroes van creativiteit en design, heeft zich een ontwerpstudio genesteld die naam heeft gemaakt door haar unieke aanpak in meubelontwerp en interieurinrichting. Parts & Labor Design, opgericht door het duo Jeremy Levitt en Andrew Cohen, is gespecialiseerd in het leveren van maatwerkoplossingen die zowel esthetisch als functioneel zijn. Hun werk wordt gekenmerkt door een gedetailleerde aandacht voor materialen, afwerkingen en precisie in vakmanschap.

Het verhaal van Parts & Labor Design begint in 2009, toen Levitt en Cohen, beide met een achtergrond in architectuur, besloten hun krachten te bundelen. Met de visie om ruimtes te creëren die een langdurige indruk achterlaten, is hun studio uitgegroeid tot een toonaangevende naam in de wereld van interieurdesign en meubelproductie. Hun projecten variëren van horeca tot retail en residentiële inrichtingen, waarbij ze altijd streven naar een harmonieuze balans tussen functionaliteit en esthetische finesse.

Een van de sleutels tot het succes van Parts & Labor Design is de integratie van op maat gemaakte meubelstukken binnen hun projecten. Elk stuk is een weerspiegeling van de unieke wensen van de klant en de specifieke eisen van de ruimte. De studio neemt deze uitdagingen aan door niet alleen de esthetiek, maar ook de constructie en duurzaamheid van het meubilair te overwegen. Dit resulteert in stukken die niet alleen visueel impactvol zijn, maar ook bestand zijn tegen de tand des tijds.

Het team van Parts & Labor Design gelooft dat goed design voortkomt uit een intensief samenwerkingsproces. Deze benadering stelt hen in staat om grondig onderzoek te doen naar de geschiedenis en context van elke ruimte, waardoor ze ontwerpen kunnen creëren die niet alleen hedendaags zijn, maar ook resoneren met hun omgeving. Het resultaat is een reeks ruimtes en meubels die zowel vernieuwend zijn als respect tonen voor traditionele designprincipes.

De projecten van Parts & Labor Design worden vaak gehuldigd om hun gedurfde concepten en sterk narratief. Van deze prestaties werd het Ace Hotel in New Orleans een bijzonder hoogtepunt, waar het team erin slaagde om de lokale cultuur en geschiedenis te vatten en te vertalen in een modern designconcept. Dit streven naar een doordachte dialoog tussen oude en nieuwe elementen is typerend voor hun werk en draagt bij aan hun reputatie in de designwereld.

Met een indrukwekkende portfolio van voltooide projecten trekken Levitt en Cohen niet alleen de aandacht van individuele klanten, maar werken ze ook samen met een aantal grote merken. Deze samenwerkingen hebben de studio in staat gesteld om hun esthetiek te verspreiden naar een breed scala van openbare en private ruimten, steeds met hetzelfde niveau van aandacht voor detail en kwaliteit.

Hoewel de projecten van Parts & Labor Design sterk variëren in stijl en vorm, blijft een consistente factor altijd aanwezig: het streven naar het creëren van ruimtes die mensen samenbrengen en sociale interactie stimuleren. Toegespitst op de gebruiker is elk designproject een poging om een omgeving te scheppen die zowel uitnodigt als inspireert, of het nu gaat om een restaurant, hotel of privéwoning.

Het duurzame aspect van hun werk is ook een belangrijk aandachtspunt. De ontwerpstudio is toegewijd aan het gebruik van ethisch verkregen materialen en bevordert technieken om de ecologische voetafdruk te verminderen. Door lokale ambachtslieden en kleine bedrijven in te schakelen voor de productie van hun meubels, draagt Parts & Labor Design ook bij aan de lokale economie en gemeenschappen.

Het succesverhaal van Parts & Labor Design is er een van passie, toewijding en een onwankelbaar geloof in de kracht van design. Terwijl ze de grenzen van creativiteit en innovatie blijven verleggen, bouwen Levitt en Cohen voort aan hun visie om memorabele ruimtes te ontwerpen die zowel de geest als het oog prikkelen.

Naast hun opmerkelijke projecten in de publieke sector, heeft Parts & Labor Design ook een significante impact gemaakt op het gebied van residentiële inrichting. Door nauw samen te werken met huiseigenaren, weet de studio de persoonlijke smaak en voorkeuren van de bewoners te integreren in hun ontwerpen. Zo transformeren ze een huis in een thuis dat weerspiegelt wie de bewoners zijn en wat hen dierbaar is. Hun maatwerk meubelstukken zijn geen standaarditems, maar kunstwerken die persoonlijkheid toevoegen aan elke ruimte.

Het proces van maatwerk ontwerp gaat bij Parts & Labor ver voorbij aan het simpelweg selecteren van kleuren en materialen. Ze verdiepen zich in de levensstijl van hun klanten, hun dagelijkse routines en hoe ze het liefst hun tijd thuis doorbrengen. Met deze informatie ontwerpen ze functionele ruimtes die niet alleen mooi zijn, maar ook een verbetering van de leefkwaliteit betekenen. Of het nu gaat om een boekenkast die precies past om een ongebruikelijk hoekje of een keuken die is ontworpen voor zowel praktisch koken als sociaal samenzijn, Parts & Labor begrijpt dat het de details zijn die een huis tot leven brengen.

Een ander aspect dat Parts & Labor Design onderscheidt, is hun vermogen tot storytelling via design. Elk project vertelt een verhaal, of het nu gaat om het erfgoed van de locatie of de passies van de eigenaren. Van subtiele referenties tot expliciete thematische uitdrukkingen, het ontwerpteam weet hoe ze een narratief kunnen weven door hun ruimtes en objecten. Deze verhalende aanpak maakt hun werk niet alleen boeiend, maar versterkt ook de emotionele band tussen de ruimte en degenen die deze beleven.

Een recent voorbeeld van een project waarin hun talent voor storytelling naar voren komt, is de herinrichting van een historisch pand in de binnenstad. Het team combineerde moderne designelementen met behoud van de oorspronkelijke architecturale kenmerken, waardoor een perfecte balans tussen oud en nieuw ontstond. Elk meubelstuk en kunstobject werd zorgvuldig geselecteerd om de rijke geschiedenis van het gebouw te eren, terwijl tegelijkertijd een frisse en hedendaagse sfeer werd gecreëerd die bezoekers uitnodigt om te ontdekken en zich te verwonderen.

Naast esthetiek is functionaliteit een ander primair focuspunt voor Parts & Labor. Ze zijn bijzonder bedreven in het maximaliseren van ruimtes, het creëren van multifunctionele meubelstukken en het ontwerpen van slimme opbergoplossingen die zowel praktisch als visueel aantrekkelijk zijn. Deze aandacht voor de leefbaarheid van een ruimte is een essentieel onderdeel van hun filosofie; het idee dat goede ontwerpen het dagelijks leven kunnen verrijken en vereenvoudigen.

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, blijft Parts & Labor Design zich inzetten voor milieubewuste praktijken. Ze kiezen voor materialen met een lage impact, zoals gerecycled hout en niet-toxische afwerkingen, en zetten zich in voor langetermijnduurzaamheid in hun ontwerpen. Door meubels te creëren die modulair, aanpasbaar en tijdloos zijn, moedigen ze een cultuur van kwaliteit en duurzaamheid aan die verder gaat dan het doorsnee wegwerpgebruik.

De werkwijze van Parts & Labor heeft niet alleen geleid tot prachtige ruimtes en meubels, maar heeft ook een aantal prestigieuze prijzen en erkenningen opgeleverd. Hun werk is gepubliceerd in vooraanstaande designmagazines en ze zijn erkend door branchegenoten als visionairs in hun vakgebied.

Met een toegewijd team dat bestaat uit ontwerpers, architecten en vakmensen blijft Parts & Labor Design streven naar innovatie en uitmuntendheid. Of ze nu werken aan een klein persoonlijk project of een grootschalige commerciële onderneming, hun kernwaarde blijft hetzelfde: het creëren van unieke, betekenisvolle en duurzame ontwerpen die de manier waarop we leven en ons verhouden tot onze omgeving verrijken.

Verder kijken dan het zichtbare oppervlak, werkt Parts & Labor Design aan het opbouwen van relaties en gemeenschappen rondom hun creaties. Door zorgvuldig te luisteren naar de wensen van hun klanten en door samen te werken met lokale ambachtslieden, spelen ze een integrale rol in de cultivatie van schoonheid, functionaliteit en authenticiteit in de designwereld. Hun continue zoektocht naar perfectie en hun diepgewortelde respect voor het ambacht maken Parts & Labor Design een uitzonderlijke speler in de wereld van design en interieurarchitectuur.

Het portfolio van Parts & Labor blijft uitbreiden met diverse en inspirerende projecten die hun reputatie als innovators en makers van tijdloze ontwerpen versterken. Naarmate ze verder groeien en evolueren, is het duidelijk dat hun invloed op de designgemeenschap en daarbuiten alleen maar zal toenemen. Voor iedereen die op zoek is naar uitzonderlijke maatwerk meubels en doordacht ontworpen ruimtes, biedt Parts & Labor Design een bron van ongeëvenaarde creativiteit en vakmanschap.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...