Fendi en Versace hebben officieel de Fendace collectie uitgebracht

De droom van elke modeliefhebber is in vervulling gegaan: de Fendace collectie is een feit. Deze bijzondere samenwerking tussen twee grootheden uit de modewereld - Fendi en Versace - markeert een historisch moment waarin luxe en creativiteit samenkomen. Wat begon als een ongrijpbare fantasie is nu realiteit, dankzij de visies van Donatella Versace, Silvia Venturini Fendi en Kim Jones.

Het concept Fendace werd voor het eerst onthuld tijdens de Milan Fashion Week van september, waar fans een glimp konden opvangen van deze spannende fusie. De combinatie van de kenmerkende stijlen van beide huizen leverde een reeks klassieke en luxueuze ontwerpen op die de mode-industrie deden opschudden.

Deze collectie, die geen typische samenwerking maar een ruil tussen de twee huizen wordt genoemd, heeft geleid tot twee assortimenten, namelijk Versace by Fendi en Fendi by Versace. Hierbij hebben de artistieke directeuren elementen uit elkaars merk opnieuw geïnterpreteerd om innovatieve kledingstukken, handtassen, schoenen en accessoires te creëren.

Kim Jones, de Britse ontwerper die zowel voor Fendi als Dior werkt, beschrijft dit project als een uiting van vriendschap. Het symboliseert het weer bij elkaar komen na afzonderlijk geweldige prestaties te hebben neergezet. Donatella Versace benadrukt deze gevoelens en spreekt over een campagne die bol staat van dezelfde vriendschap en energie die men had tijdens het ontwerpproces. De wederzijdse bewondering tussen Jones en Donatella ligt aan de basis van Fendace, wat volgens hen symbool staat voor liefde.

De essentie van Fendace is te vinden in de vermenging van de identiteiten van beide merken. Zo zien we Fendi'sdubbele F-logo naast de barokke prints van Versace, en het Medusa-embleem van Versace op het iconische Fendi Baguette. Een reeks hoodies, T-shirts en badjassen toont trots de co-branded graphics, waarmee de collectie een geheel nieuwe dimensie van branding verkent.

De campagne, gefotografeerd door Steven Meisel, zet de unieke sfeer van de collectie krachtig neer, terwijl de visuals van Alex Maxwell de kijker meenemen door zowel de heren- als dameslijnen van Fendace. De verwachtingen waren hoog, maar het eindresultaat heeft deze ruimschoots overtroffen. Wat misschien nog wel het meest indrukwekkend is, is de manier waarop de collectie onmiddellijk herkenbaar blijft als zowel Fendi als Versace, terwijl het toch iets compleet nieuws brengt.

De collectie varieert van gedurfde prints tot ingetogen klassiekers, zodat er een breed scala aan smaken bediend kan worden. Elk stuk straalt de verfijning en het vakmanschap uit dat men van deze Italiaanse modehuizen gewend is. Het bewijst eens te meer dat wanneer twee titanen hun krachten bundelen, het resultaat grenzen kan verleggen.

Na de lancering is de Fendace-collectie een breed publiek aangesproken; van toegewijde volgers van de merken tot nieuwkomers die aangetrokken worden door de unieke samenwerking. Beschikbaar via online verkooppunten en pop-upwinkels in wereldsteden als New York, Los Angeles, Dubai, Londen en Tokio, is de collectie niet alleen een modeverklaring, maar ook een toegankelijke luxe ervaring.

In een wereld waarin termen als collab en capsule veelvuldig worden gebruikt, staat Fendace apart als een symbool van ware samenwerking en vriendschap. Met de uitwisseling van iconografie en esthetiek brengen Fendi en Versace hun erfgoed naar een publiek dat hunkert naar frisheid en originaliteit, terwijl ze trouw blijven aan de eigen tradities die hen groot hebben gemaakt.

Voor de liefhebbers van streetwear en sportkleding roept deze collectie herinneringen op aan de eerdere Fendi Mania-collectie met Fila. Toch is Fendace een stap verder, gewaagder en rijker in zijn expressie. Het viert het erfgoed van Italiaanse mode, terwijl het erkent dat de toekomst van luxe ligt in samenwerking en vernieuwing. Zo blijft het hart van de high fashion kloppen en zorgt het ervoor dat de liefde voor design blijft bloeien in de kleurrijke tuin van de modegeschiedenis.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...