Ferrari voegt een vleugje luxe toe aan schaken met een exclusief handgemaakt schaakbord

Ferrari, de wereldberoemde fabrikant van Italiaanse sportwagens, heeft zich ontplooid tot een merk dat verder gaat dan alleen het creëren van snelheidsmachines. Het merk staat synoniem voor luxe en exclusiviteit, en heeft nu een nieuwe dimensie toegevoegd aan zijn repertoire; Ferrari introduceert een exclusief, handgemaakt schaakbord dat de kunst van het schaken combineert met de verfijning waar het merk om bekendstaat.

De introductie van het Ferrari schaakbord is een verrassing voor velen. Het bedrijf, vooral bekend om zijn krachtige en esthetisch verbluffende auto's, betreedt nu de wereld van bordspelen. Maar niet zomaar een bordspel, Ferrari heeft een schaakset gecreëerd die de harten van zowel schaakliefhebbers als verzamelaars zal veroveren. Deze set is meer dan een spel; het is een uitdrukking van luxe en prestige.

Het schaakbord is een perfect huwelijk tussen traditioneel vakmanschap en moderne materialen. Vervaardigd in Italië met een mix van koolstofvezel en hout, vertegenwoordigt dit bord de passie voor detail en design waar Ferrari bekend om staat. Het oppervlak van het bord is glad en robuust, een teken van elegantie en duurzaamheid dat ervoor zorgt dat het bord de tand des tijds doorstaat.

Elk schaakstuk is een klein kunstwerk op zich, met name de Ridders die geïnspireerd zijn op het dynamische steigerende paard, het embleem van Ferrari. De zwart en rood gelakte houten stukken zijn een weerspiegeling van de iconische Ferrari-kleuren en zijn met een uitzonderlijke aandacht voor detail verfijnd.

Dit bijzondere schaakbord biedt tevens de mogelijkheid om dammen te spelen, een leuke toevoeging voor de liefhebbers van bordspellen. Met 32 schaakstukken en een veelzijdig bord stimuleert het niet alleen strategisch denken maar dient het ook als een fraai display object in elk interieur.

De prijs van meer dan €1.525 reflecteert de exclusiviteit en het vakmanschap van dit Ferrari product. Hoewel het voor sommigen een flinke investering kan lijken, is het belangrijk te benadrukken dat dit niet zomaar een schaakbord is. Het is een investering in een lifestyle, een pronkstuk dat spreekt van goede smaak, een liefde voor schaken en waardering voor het erfgoed van het Ferrari-merk.

De duurzaamheid is gewaarborgd door het gebruik van koolstofvezel; een materiaal dat bekend staat om zijn lichtgewicht eigenschappen en uitzonderlijke sterkte. Dit betekent dat het schaakbord gemakkelijk te transporteren is zonder in te boeten aan kwaliteit of functionaliteit. Het komt ook met een beschermende opberghoes, ontworpen om zowel het bord als de stukken veilig en in stijl te bewaren.

Dit schaakbord is niet alleen voor fervente schakers. Het is ook een collectors item voor degenen die de kunst van het verzamelen begrijpen en waarderen. Ferrari heeft ervoor gezorgd dat het schaakbord een brede aantrekkingskracht heeft; of je nu een liefhebber bent van het spel, een bewonderaar van fijn Italiaans ontwerp, of simpelweg iemand die de exclusiviteit van het Ferrari-merk wil bezitten.

Het Ferrari schaakbord is beschikbaar bij geselecteerde winkels en geautoriseerde dealers. Voor de echte enthousiasteling is het belangrijk te onthouden dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van locatie en bijkomende kosten zoals belasting of invoerrechten.

Concluderend, met de lancering van dit schaakbord toont Ferrari aan dat hun streven naar perfectie en schoonheid verder gaat dan de automobielindustrie. Het is een symbool van de passie voor uitmuntendheid en een toonbeeld van het rijke erfgoed van het merk. Voor de kenner die houdt van schaken en de luxueuze levensstijl, biedt het Ferrari schaakbord een unieke kans om het klassieke spel van schaken op een geheel nieuwe en extravagante manier te beleven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...