Unieke Belgische chocoladebadkamer suite van Choccywoccydoodah

De wereld van meubeldesign kent geen grenzen, en dat wordt duidelijk geïllustreerd door het verrassende werk van de Britse chocolatiers van Choccywoccydoodah. Zij daagden de norm uit en gingen een stap verder door een opmerkelijke badkamerset te vervaardigen, geheel uit Belgische chocolade. Deze ongeëvenaarde creatie, genaamd de 'Maderno Bathroom Sweet', vond zijn inspiratie in een merkwaardige trend onder het Britse publiek. Het bleek dat veel mensen online 'badkamersnoepjes' zochten in plaats van 'badkamersuites', een begrijpelijke vergissing door de gelijkenis tussen deze twee woorden in het Engels. Choccywoccydoodah zag hierin een kans om iets werkelijk buitensporig en uniek te scheppen.

De Maderno Bathroom Sweet omvat alles wat je in een standaard badkamer zou verwachten, zij het gemaakt van een uitzonderlijk materiaal. De set bevat een chocoladebad ter waarde van ongeveer €97.000, een chocolade bidet van rond de €13.500, een wastafel uit chocolade van ongeveer €17.500, en tot slot een chocoladetoilet dat een waarde van ongeveer €27.000 heeft. Alles bij elkaar heeft de set een waarde van ongeveer €155.000 en bevat hij meer dan 9 miljoen calorieën.

Het spreekt echter voor zich dat de Maderno Bathroom Sweet niet voor praktisch gebruik is bedoeld. Hoewel het idee van een chocoladebad heerlijk klinkt, zou de chocolade bij contact met warm water smelten, waardoor een ontspannend bad helaas niet haalbaar is. Het eten van de chocolade zou theoretisch mogelijk zijn, maar de verbluffende esthetiek van de set zou veel mensen ervan weerhouden om dit te doen. De creatie heeft vooral een decoratieve functie en is daarmee een gewaagde en unieke toevoeging aan elke woonruimte. Zeg nu zelf, wie kan er beweren dat ze eigenaar zijn van een chocoladebad ter waarde van €97.000?

De Badkamerset van Choccywoccydoodah is niet alleen opmerkelijk vanwege het gebruikte materiaal, maar toont ook de artistieke vaardigheid en het vakmanschap van de chocolatiers. Elk stuk uit de collectie is tot in de kleinste details met de hand vervaardigd. De texturen, kleuren en vormen van de gebruikelijke badkameruitrusting zijn meesterlijk weergegeven in de medium van chocolade, wat getuigt van de hoge mate van nauwkeurigheid en zorg die in het project is gestoken.

Hoewel de chocoladebadkamerset niet voor praktisch gebruik is bedoeld, is er ook rekening gehouden met de duurzaamheid. De meubelstukken zijn behandeld om te voorkomen dat ze smelten onder normale kamertemperaturen. Echter, direct zonlicht of warm water zou hen nog steeds kunnen doen smelten. Deze uitzonderlijke chocoladecreatie heeft daarmee een zekere kwetsbaarheid die alleen maar bijdraagt aan zijn unieke charme.

Hoewel de Maderno Bathroom Sweet een exorbitante prijs heeft en zijn praktische waarde beperkt is, heeft deze een belangrijke rol gespeeld in het onder de aandacht brengen van de veelzijdigheid van chocolade als materiaal. Het heeft ook geleid tot een grotere waardering voor de kunst van chocoladebewerking. Bovendien is het een levendig voorbeeld van hoe creativiteit en humor kunnen leiden tot unieke concepten en ontwerpen in de wereld van de kunst en het design.

In het licht van deze bijzondere creatie is het misschien geen verrassing dat Choccywoccydoodah een gerespecteerde naam is in de wereld van de chocoladekunst. Hun vermogen om te experimenteren, te innoveren en buiten de gebaande paden te treden heeft hen een trouwe aanhang opgeleverd. Voor liefhebbers van chocolade en uniek design is de Maderno Bathroom Sweet ongetwijfeld een intrigerende en fascinerende creatie.

Meer over Choccywoccydoodah

Choccywoccydoodah is een Brits bedrijf dat bekend staat om zijn extravagante, artistieke en hoogwaardige chocoladecreaties. Het bedrijf werd opgericht in Brighton en heeft sindsdien een cultstatus verworven, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten. Choccywoccydoodah staat bekend om zijn innovatieve en creatieve aanpak van chocolade, waarbij de grenzen van conventionele chocoladebewerking voortdurend worden uitgedaagd.

Het team van getalenteerde chocolatiers bij Choccywoccydoodah streeft ernaar om de kunst van het chocolade maken naar een hoger niveau te tillen. Hun assortiment bevat alles, van prachtige chocoladetaarten en -sculpturen tot de meest extravagante chocoladecreaties, zoals de eerder genoemde Maderno Bathroom Sweet. Elk van hun ontwerpen is handgemaakt, wat hun producten een persoonlijk en uniek karakter geeft.

Naast hun baanbrekende ontwerpen heeft Choccywoccydoodah ook een reputatie opgebouwd voor hun toewijding aan kwaliteit. Ze gebruiken uitsluitend de beste Belgische chocolade in hun creaties, wat bijdraagt aan de rijke, decadente smaak waarvoor ze bekend staan.

Choccywoccydoodah heeft ook een televisieshow op de Britse televisie, die een blik werpt op de dagelijkse bedrijfsvoering en de creatie van hun buitengewone chocoladewerken. De show heeft het bedrijf een bredere bekendheid gegeven en heeft bijgedragen aan de waardering voor de complexiteit en het vakmanschap van het chocolade maken.

In een notendop, Choccywoccydoodah is een uniek bedrijf dat kunst, ambacht en gastronomie op een fantastische manier samenbrengt. Hun creaties zijn niet alleen overheerlijk, maar ook visueel verbluffend, en belichamen het plezier en de creativiteit die inherent zijn aan de wereld van de chocolade.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...