Deloitte voegt Chow Tai Fook bij lijst van top 10 luxe bedrijven

Chow Tai Fook, een sieradenconglomeraat gevestigd in Hong Kong, is een belangrijke speler geworden in de luxegoederenindustrie en staat volgens het onderzoek van Deloitte's Global Powers of Luxury Goods 2021 op de Top 10-lijst, samen met bekende namen zoals LVMH, Kering, Chanel en Hermès. In de periode van 12 maanden tot december 2020, waarin er pandemische verstoringen en volatiliteit van de goudprijs waren, wist het bedrijf €7,19 miljard aan verkoop van luxegoederen te genereren.

Sinds het onderzoek van Deloitte heeft Chow Tai Fook goed gepresteerd. In de zes maanden tot september 2021 steeg de omzet van de groep met 79,1% naar HKD 4,4 miljard (ongeveer €564 miljoen). Tijdens dezelfde periode steeg de winkelverkoop in Hong Kong en Macau met 80% en op het vasteland met 32,2%, gestimuleerd door verbeterde lokale consumptie en toeristische uitgaven. Deze groei werd ook ondersteund door het sterke herstel van de consumptie van gouden sieraden in China, waarbij aankopen vorig jaar 675 ton bereikten.

Een deel van het succes van Chow Tai Fook kan worden toegeschreven aan de focus op steden met een lager niveau, waar het gemiddelde inkomen en de uitgaven voor e-commerce zijn gestegen. Het bedrijf voegde in de eerste helft van 2021 624 verkooppunten toe, waarvan de helft in Tier-3 steden en lager, waardoor het totale retailnetwerk op 5.214 POS kwam.

Chow Tai Fook heeft ook vooruitgang geboekt met zijn slimme retailstrategie om de klantervaringen te verbeteren, zoals het gebruik van het CRM-platform CloudSales 365 in samenwerking met WeChat om betere in-store en post-sales communicatie te bieden. Bovendien heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd voor kwaliteit en vertrouwen, wat van cruciaal belang is voor elk luxemerk.

Het erfgoed van het bedrijf in goud heeft het ook geholpen om een blijvende reputatie op te bouwen en tegen een premium prijs te blijven verkopen, zelfs nu het is vertakt naar diamanten en andere sieraden. Hierdoor kan Chow Tai Fook concurreren met 's werelds grootste luxemerken.

Een andere belangrijke factor bij het succes van Chow Tai Fook is de focus op duurzaamheid en ethische sourcingspraktijken. Dit is steeds belangrijker geworden voor consumenten in de luxegoederenindustrie. In 2020 ontving Chow Tai Fook de "Sustainable Gemstones Certificate" van SCS Global Services, een onafhankelijke derde partij die certificeert dat juwelen op een duurzame manier zijn geproduceerd.

De strategie van Chow Tai Fook om te investeren in digitale technologieën om de klantervaring te verbeteren en online verkoop te stimuleren, is ook een belangrijk onderdeel van het succes van het bedrijf. Het heeft een mobiele app gelanceerd waarmee klanten online sieraden kunnen kopen en toegang hebben tot gepersonaliseerde diensten zoals virtuele pasbeurten en op maat gemaakte ontwerpen.

In het algemeen laat het succes van Chow Tai Fook zien dat het belangrijk is om te blijven innoveren en te anticiperen op veranderende consumententrends in de luxegoederenindustrie. Bedrijven die zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en de consumentenbehoeften kunnen vervullen, zullen waarschijnlijk als leiders naar voren komen in deze competitieve branche.

Naast de focus op duurzaamheid en digitale innovatie, heeft Chow Tai Fook ook geïnvesteerd in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf heeft verschillende initiatieven gelanceerd om terug te geven aan de gemeenschap, zoals het doneren van geld aan COVID-19 hulpfondsen en het bieden van ondersteuning aan lokale kleine ondernemingen die getroffen zijn door de pandemie.

Het vermogen van Chow Tai Fook om zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden is ook te zien in zijn uitbreiding naar nieuwe markten. Het bedrijf heeft zich gericht op de Verenigde Staten en Europa, waar het zijn aanwezigheid heeft uitgebreid door de acquisitie van sieradenmerken zoals Enzo en Hearts on Fire. Dit stelt Chow Tai Fook in staat om zijn merk te diversifiëren en nieuwe klanten te bereiken in verschillende delen van de wereld.

Over het algemeen is het succes van Chow Tai Fook een voorbeeld van hoe een bedrijf kan groeien en concurreren in de luxegoederenindustrie door te focussen op kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid, evenals duurzaamheid, ethische sourcing en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Chow Tai Fook heeft ook gebruik gemaakt van de groeiende populariteit van Chinese cultuur en tradities om zijn merk te promoten en nieuwe klanten aan te trekken. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld samengewerkt met Chinese kunstenaars om unieke en cultureel relevante sieraden te ontwerpen die resoneren met de lokale klanten.

Het is ook vermeldenswaard dat Chow Tai Fook een van de weinige sieradenbedrijven is die zijn eigen productieketen beheert, van de winning van ruwe materialen tot de verkoop aan de consument. Dit stelt het bedrijf in staat om controle te hebben over de kwaliteit van zijn producten en om efficiënter te werken.

Ten slotte heeft Chow Tai Fook ook geprofiteerd van de groeiende vraag naar sieraden en luxe goederen in China als gevolg van de opkomst van de middenklasse. Naarmate meer mensen in China meer geld verdienen en zich kunnen veroorloven om luxeproducten te kopen, zal de vraag naar sieraden en andere luxeartikelen naar verwachting blijven groeien.

In het licht van deze ontwikkelingen is het waarschijnlijk dat Chow Tai Fook en andere Chinese luxemerken een steeds grotere rol zullen spelen in de wereldwijde luxegoederenindustrie. Met zijn focus op kwaliteit, duurzaamheid, digitale innovatie en klanttevredenheid, heeft Chow Tai Fook een stevige basis gelegd voor verdere groei en succes in de toekomst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...