Brown Safe onthult de ultieme horlogekluis: de Damascus Edition Chronos Safe

Brown Safe, gevestigd in Californië, heeft hun meest exclusieve creatie tot nu toe uitgebracht: een horlogekluis die niet alleen ontworpen is om uw kostbaarste horloges te beveiligen, maar ook een eerbetoon vormt aan een van de meest gevierde ambachten uit de geschiedenis. Voor degenen die een passie hebben voor staal, met name stalen wapens, is Damascus-staal een begrip. Deze eeuwenoude techniek bloeide op in de middeleeuwen, vooral in het Midden-Oosten rond Damascus, en resulteerde in messen met een ongelooflijke duurzaamheid en een kenmerkend waterig patroon op het oppervlak. Het exacte proces om Damascus-staal te maken ging verloren in de loop der tijd en blijft tot op de dag van vandaag een mysterie.

Brown Safe is zelf een bedrijf dat trots is op het creëren van hoogwaardige stalen producten, en het is dan ook geen verrassing dat ze enorm veel bewondering hebben voor het werk van deze oude metaalsmeden. Als eerbetoon aan dit ambacht hebben ze de uitstekende Damascus Edition Chronos Safe ontworpen. Deze kluis is voorzien van alle functies die u kunt wensen om uw horlogecollectie te beschermen. Denk aan titanium boutwerk, anti-drive mechanisme, drievoudige redundante relockers, biometrische vingerafdrukscanner, GPS-antidiefstalsysteem, integratie met domotica en automatische horlogewikkelpanelen. Het hoogtepunt van deze kluis is het militaire kwaliteit X-09 kinetisch aangedreven en EMP geharde wijzerplaatslot.

Het volledig uitgeruste model wordt geleverd met het GPS-antidiefstalpakket en een alarm met meerdere sensoren. Deze exclusieve Damascus Edition Chronos Safe heeft een prijskaartje van maar liefst €98.500. Het is belangrijk op te merken dat er dit jaar slechts 10 exemplaren beschikbaar zijn, waardoor het een zeer begeerd en zeldzaam verzamelobject wordt voor horlogeliefhebbers.

Met de lancering van de Damascus Edition Chronos Safe zet Brown Safe een nieuwe standaard op het gebied van horlogebeveiliging. Deze unieke kluis combineert vakmanschap, geavanceerde technologie en exclusiviteit om uw waardevolle horloges veilig te bewaren. Voor degenen die streven naar het allerbeste op het gebied van beveiliging en design, biedt deze kluis een ongeëvenaarde ervaring.

Naast de eerder genoemde functies en exclusiviteit van de Damascus Edition Chronos Safe, zijn er nog enkele andere belangrijke details die het vermelden waard zijn.

De kluis is voorzien van hoogwaardig titanium boutwerk, wat zorgt voor maximale sterkte en beveiliging. Daarnaast heeft de kluis een anti-drive mechanisme, wat betekent dat het slot wordt vergrendeld en ontgrendeld zonder gebruik te maken van een externe kracht. Dit verhoogt de veiligheid en maakt het moeilijk voor onbevoegden om toegang te krijgen.

De Damascus Edition Chronos Safe biedt ook een drievoudige redundante relocker, wat betekent dat er meerdere beveiligingsmechanismen zijn ingebouwd om te voorkomen dat het slot wordt gemanipuleerd of geforceerd. Dit versterkt de beveiliging van de kluis aanzienlijk en zorgt ervoor dat uw horloges goed beschermd zijn.

Wat betreft de biometrische vingerafdrukinvoer, kunnen gebruikers hun unieke vingerafdruk gebruiken om toegang te krijgen tot de kluis. Dit zorgt voor een snelle en gemakkelijke manier van ontgrendelen, terwijl het ook zorgt voor een hoge mate van veiligheid, omdat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de kluis.

De Damascus Edition Chronos Safe is niet alleen ontworpen met beveiliging in gedachten, maar ook met gebruiksgemak. De kluis is voorzien van geïntegreerde domoticafuncties, waardoor gebruikers de kluis kunnen bedienen en monitoren via hun smartphone of ander mobiel apparaat. Bovendien zijn er automatische horlogewikkelpanelen ingebouwd, waardoor uw horloges veilig en automatisch worden opgewonden, terwijl ze tegelijkertijd worden beschermd.

De militaire kwaliteit X-09 kinetisch aangedreven en EMP geharde wijzerplaatslot is een van de hoogtepunten van de Damascus Edition Chronos Safe. Dit geavanceerde slotmechanisme biedt uitzonderlijke beveiliging en weerstand tegen zowel fysieke aanvallen als elektromagnetische verstoringen.

Met zijn exclusieve prijskaartje van €98.500 en beperkte oplage van slechts 10 stuks dit jaar, is de Damascus Edition Chronos Safe een waardevolle investering voor horlogeliefhebbers die niet alleen hun collectie willen beschermen, maar ook willen genieten van de schoonheid en vakmanschap van Damascus-staal. Deze unieke kluis is een eerbetoon aan de geschiedenis en een symbool van luxe en beveiliging.

 

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...