Ongezien Magritte-schilderij Torse nu dans les Nuages wordt geveild door Bonham s

Bonham s, de gerenommeerde veilingmeester, biedt een ongezien schilderij van de Belgische kunstenaar René Magritte aan als onderdeel van de verkoop 'The Collection of Amalia de Schulthess'. Het schilderij, getiteld 'Torse nu dans les Nuages' (circa 1937), is de afgelopen 70 jaar privé gehouden en zal naar verwachting tussen de €6.000.000 en €9.000.000 opleveren op de veiling.

Het kunstwerk was eigendom van Amalia de Schulthess, een in Beverly Hills gevestigde, laat Oostenrijkse kunstenaar en verzamelaar, die eerder dit jaar overleed. Het schilderij is een voorbeeld van de surrealistische stijl van Magritte, met twee veelgebruikte thema'svan de kunstenaar, namelijk wolken en een vrouwelijke romp. Het werk werd gemaakt in 1937, het hoogtepunt van de surrealistische beweging.

Volgens Molly Ott Ambler, Head of Fine Art, Americas bij Bonham s, is 'Torse nu dans les nuages' een zeer belangrijk schilderij binnen het oeuvre van René Magritte en een voorbeeld van zijn eerste surrealistische fase. Het werk biedt een alternatieve weergave van de werkelijkheid en is een indrukwekkende meditatie over de complexe aard van ruimtelijke en perceptuele ervaring.

De veiling voor één eigenaar omvat ook kunstwerken van Schulthess zelf, evenals werken van andere gerenommeerde kunstenaars zoals Alberto Giacometti en Henry Moore. De veiling vindt plaats op 7 december 2021 vanaf 13.00 uur ET. Kunstliefhebbers over de hele wereld kunnen bieden op dit surrealistische meesterwerk en andere opmerkelijke kunstwerken in de verkoop 'The Collection of Amalia de Schulthess'.

De verkoop van 'The Collection of Amalia de Schulthess' biedt niet alleen het ongeziene schilderij van René Magritte, maar ook andere zeldzame kunstwerken van wereldklasse. Amalia de Schulthess was zelf een kunstenaar en verzamelaar, en de veiling omvat een selectie van haar eigen kunstwerken, variërend van sculpturen en schilderijen tot textielkunst. Naast deze werken omvat de veiling ook andere belangrijke kunstwerken uit de jaren 1900 tot de jaren 1960, waaronder werken van gerenommeerde kunstenaars als Max Ernst, Yves Tanguy, Pablo Picasso en Jean Dubuffet.

Bonham'sverwacht dat de verkoop 'The Collection of Amalia de Schulthess' veel belangstelling zal trekken van zowel nationale als internationale kopers, gezien de zeldzaamheid en kwaliteit van de aangeboden kunstwerken. Het is een unieke kans voor verzamelaars en liefhebbers van moderne kunst om zeldzame en bijzondere stukken te bemachtigen die normaal gesproken niet te koop zijn.

De verkoop van 'The Collection of Amalia de Schulthess' belooft een van de meest opwindende en gewilde kunstveilingen van het jaar te worden en biedt kunstliefhebbers de kans om enkele van de meest zeldzame en bijzondere kunstwerken uit de twintigste eeuw te bemachtigen.

Over The Collection of Amalia de Schulthess

The Collection of Amalia de Schulthess is een verzameling kunstwerken samengesteld door de laat Oostenrijkse kunstenaar en verzamelaar Amalia de Schulthess. De veiling omvat werken van gerenommeerde kunstenaars uit de jaren 1900 tot de jaren 1960, waaronder sculpturen, schilderijen en textielkunst.

Een van de hoogtepunten van de veiling is het ongeziene schilderij van René Magritte, getiteld 'Torse nu dans les Nuages' (circa 1937). Het schilderij toont twee kenmerkende thema'svan de veelgeprezen Belgische kunstenaar: wolken en een vrouwelijke romp. Het werk werd gemaakt in 1937.

Andere werken in de veiling zijn onder meer sculpturen van Alberto Giacometti en Henry Moore, en schilderijen van gerenommeerde kunstenaars als Max Ernst, Yves Tanguy, Pablo Picasso en Jean Dubuffet. De werken variëren van surrealistische schilderijen tot abstracte sculpturen en textielkunst.

De veiling belooft een unieke kans te bieden voor kunstliefhebbers en verzamelaars om enkele van de meest zeldzame en bijzondere kunstwerken uit de twintigste eeuw te bemachtigen, die normaal gesproken niet te koop zijn. De verkoop zal zowel online als in persoon worden gehouden. Potentiële kopers kunnen zich online registreren om te bieden op de kunstwerken die in de veiling worden aangeboden of contact opnemen met Bonham'som hun biedingen in te dienen via telefoon of schriftelijk bod.

Andere werken die in de veiling worden aangeboden zijn onder meer 'Narcissus' (1949) van Max Ernst, een schilderij in olie op doek waarin de mythologische figuur Narcissus wordt afgebeeld, omringd door surrealistische elementen. Het werk heeft een geschatte waarde van €2.500.000 tot 3.500.000 €.

Een ander opmerkelijk werk in de veiling is 'La Mandoline et La Pichet' (1911) van Pablo Picasso. Het schilderij toont een mandoline en een kruik op een tafel, en is een voorbeeld van de kubistische stijl waar Picasso bekend om staat. Het werk heeft een geschatte waarde van €1.200.000 tot 1.800.000 €.

Ook te koop in de veiling is 'Le Point d'Ironie' (1964) van Jean Dubuffet, een textielwerk dat is gemaakt in samenwerking met de Franse wever Michel Tourliere. Het werk is een voorbeeld van Dubuffet'sinteresse in primitieve kunst en outsider-kunst. Het werk heeft een geschatte waarde van €200.000 tot 300.000 €.

De veiling omvat ook twee sculpturen van Alberto Giacometti: 'Homme et Femme' (circa 1950) en 'Buste de Diego' (1950). Beide werken hebben een geschatte waarde van €1.200.000 tot 1.800.000 €.

In totaal omvat de veiling meer dan 70 werken van verschillende kunstenaars uit de twintigste eeuw. De collectie weerspiegelt de artistieke smaak en esthetiek van Amalia de Schulthess, die bekend stond om haar liefde voor surrealistische en abstracte kunst. De veiling biedt een unieke kans voor verzamelaars om enkele van de meest zeldzame en bijzondere kunstwerken van de twintigste eeuw te bemachtigen en een stukje kunstgeschiedenis in handen te krijgen.

Enkele werken die worden aangeboden:

  • René Magritte (1898-1967) - Torse nu dans les nuages (circa 1937) Een surrealistisch schilderij van de Belgische kunstenaar René Magritte, dat is gemaakt in 1937, dat het hoogtepunt van de surrealistische beweging markeerde. Het toont twee kenmerkende thema'svan Magritte: wolken en een vrouwelijke romp. Het werk is de afgelopen 70 jaar privé gehouden en is onlangs voor de eerste keer te koop aangeboden op de veiling.
  • Alberto Giacometti (1901-1966) - Figurine entre deux maisons (1952) Een bronzen beeld van de Zwitserse beeldhouwer Alberto Giacometti, dat in 1952 is gegoten door de Alexis Rudier Foundry in een editie van zes, waarvan er twee zijn genummerd 6/6. Het beeld is ontworpen in 1950 en meet 29,5 x 53,3 x 9,4 cm. Het toont een abstracte figuur tussen twee huizen.

  • Henry Moore (1898-1986) - Family Group Een sculptuur van de Britse beeldhouwer Henry Moore, die een gezinsgroep afbeeldt. Het beeld is gemaakt van brons en heeft een afmeting van 12,75 inch.

  • Alberto Giacometti (1901-1966) - Jeune femme allongée Een bronzen beeld van de Zwitserse beeldhouwer Alberto Giacometti, dat een liggende jonge vrouw afbeeldt. Het werk is opgenomen in de veiling en heeft een geschatte verkoopprijs van €50.000 tot €80.000.

  • Louise Nevelson (1899-1988) - Untitled Een abstracte sculptuur van de Amerikaanse kunstenaar Louise Nevelson. Het werk heeft geen titel en is gemaakt van hout.

  • François Stahly (1911-2006) - Untitled (Totem) Een abstracte sculptuur van de Frans-Amerikaanse beeldhouwer François Stahly. Het werk heeft geen titel en is gemaakt van hout. Het heeft een geschatte verkoopprijs van €10.000 tot €15.000.

  • Ernst Ludwig Kirchner (1880-1938) - Menschen im Park Een schilderij van de Duitse expressionistische kunstenaar Ernst Ludwig Kirchner, dat mensen in het park afbeeldt. Het werk heeft een geschatte verkoopprijs van €1.200 tot €1.500.

  • Ernst Ludwig Kirchner (1880-1938) - Dock Een schilderij van de Duitse expressionistische kunstenaar Ernst Ludwig Kirchner, dat een dok afbeeldt. Het werk heeft een geschatte verkoopprijs van €8.000 tot €12.000.

  • Edgar Degas (1834-1917) - Cheval de trait Een ets van de Franse impressionistische kunstenaar Edgar Degas, dat een paard afbeeldt. Het werk heeft een geschatte verkoopprijs van €80.000 tot €120.000.

  • Amalia de Schulthess (1918-2021) Untitled (Canto d'Estate Series)- Dit abstracte schilderij is onderdeel van de Canto d'Estate serie van Amalia de Schulthess en is geschilderd in felle kleuren met verschillende texturen. Het werk meet 92 x 76 cm en is gesigneerd en gedateerd 1962. Het werd verkocht voor US$ 5.712,50, inclusief premie.
     
  • Amalia de Schulthess (1918-2021) Study for Harvest Mural, University of Illinois - Dit schilderij is een studie voor de Harvest Mural die Amalia de Schulthess maakte voor de Universiteit van Illinois in Urbana-Champaign. Het toont een kleurrijk landschap met oogstende boeren en meet 56 x 86 cm. Het werk werd verkocht voor US$ 5.250, inclusief premie.
     
  • Amalia de Schulthess (1918-2021) Untitled (Canto d'Estate Series) - Dit schilderij is een ander werk uit de Canto d'Estate serie van Amalia de Schulthess en toont een abstracte compositie in blauwe en groene tinten. Het werk meet 60 x 50 cm en is gesigneerd en gedateerd 1962.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...