Jesse Plemons is geweldig als good guy of als de bad guy

Jesse Plemons is een multi-getalenteerde acteur; hij kan pestrollen spelen, schurk, en maffia-jongens, en hij kan ook ondersteunende en hoofdrollen spelen in films en shows met veel drama en misdaaddrama. Al op 3-jarige leeftijd toonde Jesse zijn talenten al in commercials en in kinderrollen in films en op tv. Echter, het was zijn rol als tienervoetballer in de tv-serie Friday Night Lights waardoor filmmakers en producers zijn unieke talent konden zien.

Vanaf dat moment zouden er vele rollen volgen, waarvan de meest prominente in de bekroonde shows waren, waaronder Breaking Bad, Black Mirror en Fargo. In Breaking Bad werd hij genomineerd voor een Primetime Emmy Award, later ontving hij er nog een voor Black Mirror en vervolgens een Critic'sChoice Television Award voor Black Mirror.

Hij heeft een aantal tv- en filmrollen op komst, waaronder die in de Netflix-dramaserie, I'm Thinking of Ending Things en in de horrorfilm Antlers. Hij is zeker een acteur om naar uit te kijken! Jesse Plemons werd geboren op 2 april 1988. Hij is 34 jaar oud. Hij werd geboren onder het sterrenbeeld Ram. Bekend als ambitieus en creatief, streven mensen onder dit sterrenbeeld vastberaden hun doelen na. Veel mensen beweren dat Jesse Plemons soms lijkt op de beroemde acteur Matt Damon, omdat ze allebei blond haar hebben dat bij hun brede glimlach past.

Andere keren zeggen mensen dat Jesse Plemons lijkt op wijlen acteur Philip Seymour Hoffman. Jesse Plemons speelde de rol van het jongere personage van Matt Damon in de film All the Pretty Horses. Jesse Plemons is verloofd met een beroemde beroemdheid in de persoon van Kirsten Dunst. Kirsten Dunst speelde de rol van Mary Jane Watson in een van de Spiderman-series. De twee verloofden zich in 2017. Jesse Plemons en verloofde Kirsten Dunst hebben een zoon in de persoon van Ennis Howard Plemons. Hij werd geboren in 2018. Kirsten Dunst heeft onlangs ook aangekondigd dat ze een tweede kind verwacht. Jesse Plemons werd geboren in Dallas in de Verenigde Staten. Hij is een Amerikaan. Jesse Plemons is 5 voet 10 centimeter lang. Hij weegt ongeveer 148 pond. Het nettovermogen van Jesse Plemons is €8 miljoen.

Jesse Plemons opvallende carrière:

  • Friday Night Lights (2006-2011): In deze tv-serie speelde Plemons de rol van Landry Clarke, een middelbare scholier en vriend van de quarterback. Hij verscheen in alle vijf seizoenen van de serie en werd geprezen om zijn prestaties.

  • Breaking Bad (2010-2013): In deze populaire tv-serie speelde Plemons de rol van Todd Alquist, een huurmoordenaar die voor de drugsbaron Walter White werkte. Hij verscheen in 13 afleveringen van de serie en werd geprezen om zijn beangstigende en griezelige vertolking.

  • Fargo (2015): In het tweede seizoen van deze tv-serie speelde Plemons de rol van Ed Blumquist, een slager uit Minnesota die betrokken raakt bij een criminele samenzwering. Hij werd geprezen om zijn subtiele en complexe vertolking van het personage.

  • Black Mass (2015): In deze misdaadfilm speelde Plemons de rol van Kevin Weeks, een handlanger van de beruchte gangster Whitey Bulger. Hij deelde schermtijd met sterren als Johnny Depp en Benedict Cumberbatch.

  • The Post (2017): In deze historische dramafilm van regisseur Steven Spielberg speelde Plemons de rol van Roger Clark, een juridisch adviseur van The Washington Post. Hij deelde schermtijd met Meryl Streep en Tom Hanks.

  • Game Night (2018): In deze komediefilm speelde Plemons de rol van Gary, een excentrieke buurman die graag bordspellen speelt. Zijn optreden werd geprezen om zijn komische timing en ongemakkelijke ondertoon.

  • The Irishman (2019): In deze misdaadfilm van regisseur Martin Scorsese speelde Plemons de rol van Chuckie O'Brien, een vertrouweling van de beruchte gangster Jimmy Hoffa. Hij deelde schermtijd met sterren als Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci.


Andere films en tv-series waarin Jesse Plemons heeft gespeeld zijn onder meer All the Pretty Horses (2000), Observe and Report (2009), Battleship (2012), The Master (2012), Black Mirror (2017), The Discovery (2017).


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...