Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Maak kennis met Alexandre Arnault, de zoon van LVMH miljardair Bernard Arnault

Maak kennis met Alexandre Arnault, de zoon van LVMH miljardair Bernard Arnault

Europa's rijkste man Bernard Arnault houdt toezicht op het LVMH-rijk, maar hij komt gelukkig ook rond met de hulp van zijn vijf kinderen, die hun eigen hoekjes hebben in's werelds grootste luxe conglomeraat. Een van zijn even bekwame nakomelingen is Alexandre Arnault - zijn derde kind en zijn eerste met zijn tweede vrouw, concertpianist Hélène Mercier-Arnault.

Alexandre heeft al een stempel gedrukt als jonge CEO van het high-end bagagemerk Rimowa. Sinds 2021 gaat hij een nieuwe uitdaging aan bij het iconische sieradenmerk Tiffany & Co.

Dus, wie is precies de 30-jarige zoon van de voorzitter van LVMH, en heeft hij wat nodig is om de sleutels van het koninkrijk van zijn vader te erven? Hij schudt dingen op bij Tiffany & Co. Nadat hij op 25-jarige leeftijd werd benoemd tot CEO van Rimowa, ging Arnault de uitdaging aan om een 120-jarig bagagemerk te transformeren door samen te werken met wereldwijde ontwerpers en koffers en accessoires in beperkte oplage te introduceren die de beroemdheden en millennial jetsetmenigte aantrokken.

Nu, als EVP van productie en communicatie van Tiffany and Co., geeft Arnault de Amerikaanse juwelier een make-over door grote namen als Beyoncé en Jay-Z, Blackpink's Rosé en Chinese freestyle skiër Eileen Gu te scoren, en spannende producten te lanceren zoals de Patek Philippe Tiffany Blue Nautilus.

Deze afgestudeerde Télécom ParisTech en École Polytechnique spreekt vloeiend Frans, Engels en Duits. Alexandre treedt in de voetsporen van zijn moeder en is ook een ervaren pianist. Op zijn Instagram-bio deelde hij een link naar een video waarin hij samen met een ensembleorkest een Chopinconcert uitvoerde.

Als iemand die afkomstig is uit de meest invloedrijke familie in de mode-industrie, is het alleen maar toepasselijk dat Arnault is gekoppeld aan Géraldine Guyot, de oprichter van het Franse accessoirelabel D'Estree en een aluin van Central Saint Martins.

Het stijlvolle stel hield voor het eerst een intieme ceremonie in Parijs, in juni 2021, gevolgd door een tweedaagse bruiloft in Venetië in oktober van hetzelfde jaar. Beyoncé, Jay-Z, Pharrell Williams en Roger Federer waren allemaal aanwezig, per Vogue.

Terwijl zijn vader, Bernard, eerder zijn bezorgdheid uitsprak over het betreden van de NFT-wereld, kon Alexandre niet blijer zijn om deel uit te maken van de gemeenschap. Om zijn lidmaatschap aan te duiden, veranderde de jeugdige telg trots zijn Twitter- en Instagram-profielfoto's in een beanie-dragend korrelig gezicht in een 3D-bril. Per Vogue Business kreeg de NFT de titel Punk 3167 en gekocht voor ongeveer Eth 160.

In 2022 veranderde Alexandre zelfs zijn NFT-profielfoto in een met edelstenen bezaaide hanger ontworpen door Tiffany & Co. Op slechts 30 jaar vinkt Alexandre schijnbaar alle vakjes aan om de ultieme opvolger van zijn vader te worden. Zijn vier broers en zussen zorgen er echter voor dat het een strakke race wordt. Delphine, 47, Bernards oudste kind en enige dochter, fungeert als uitvoerend vice-president van Louis Vuitton.

Antoine, 45, zit als hoofd communicatie en beeld bij LVMH. Alexandre's twee jongere broers, Frédéric, 27, en Jean, 24, maken zich ook op als CEO van Tag Heuer en directeur marketing en ontwikkeling voor respectievelijk Louis Vuitton Watches.