De luxe LA woning van Avicii - een blik op het leven van de DJ

De Zweden geboren muziekproducent Tim Bergling, wereldwijd erkend onder de artiestennaam Avicii, heeft zijn naam hoog in de ranglijst van de muziekwereld gezet. Met deze roem kwam de noodzaak om een verblijfplaats te vinden die past bij zijn vernieuwde status.

Zijn financiële successen zijn indrukwekkend; hij heeft vorig jaar een geschat inkomen van ongeveer €20 miljoen verzameld. Van deze opmerkelijke som besloot hij een investering van €15 miljoen te maken in een verbluffend herenhuis in het hart van Los Angeles. Dit exclusieve pand ligt majestueus op een steile helling en kijkt uit over Sunset Boulevard, een van de meest iconische straten van de stad.

Het omvangrijke pand strekt zich uit over meer dan 7.007 vierkante meter, biedt een ongekende luxe en is voorzien van zes slaapkamers en zeven badkamers. Bovendien wordt het uitzicht op de ‘Stad der Engelen’ benadrukt door de strategische ligging van het huis.

Het huis, dat zich onderscheidt door zijn unieke waterelementen, heeft een watermuur bij de oprit die de woning scheidt. Het water stroomt eerst in een sierzwembad voordat het naar een lager gelegen spa valt. Daarna wordt het water geleid naar een uitgestrekt zwembad van ongeveer 22,86 meter (75 voet) dat overgaat in een vrijdragend infinity pool met een natte rand. Deze spectaculaire watereigenschap vloeit naadloos samen met de helling, wat een prachtig panorama biedt op het uitzonderlijke uitzicht.

Dit weelderige herenhuis was ooit het bezit van schoonheidsmagnaat Bruno Mascolo, de voormalige leider van de Amerikaanse afdeling van Toni & Guy. Eind 2013 veranderde het eigendom van handen en werd het aangekocht door Avicii, een bewijs van de opmerkelijke stijging van zijn sterrenstatus in de wereld van muziek.

Dit herenhuis in Los Angeles weerspiegelt niet alleen Avicii'sopvallende succes, maar geeft ook een unieke kijk op de luxueuze levensstijl die de DJ heeft omarmd. Terwijl zijn muzikale talenten resoneren op wereldwijde podia, onthult dit huis een intiemere kant van de beroemdheid: zijn voorliefde voor verfijnde luxe en aandacht voor detail.

Avicii'sresidentie straalt een unieke charme uit. Het huis is uitgerust met ultramoderne voorzieningen die het bewonen ervan tot een uitzonderlijke ervaring maken. Van de uitgestrekte leefruimtes tot de sierlijke slaapkamers, elk element van het huis draagt bij aan de esthetische uitstraling en functionele waarde.

Bovendien, het artistieke gebruik van water in de architectuur van het huis versterkt niet alleen de esthetiek maar zorgt ook voor een rustgevende sfeer. De sequentiële waterstroom van de sierlijke watermuur, via het sierzwembad en de spa, naar het royale 22,86 meter lange zwembad en uiteindelijk de vrijdragende infinity pool, zorgt voor een dynamisch en toch ontspannend uitzicht dat perfect samengaat met het prachtige panorama van Los Angeles.

Het is evenzeer belangrijk om de voormalige eigenaar van deze indrukwekkende residentie te herinneren, Bruno Mascolo. Als hoofd van de Amerikaanse divisie van Toni & Guy, was hij niet alleen een belangrijk figuur in de schoonheidsindustrie, maar ook een fervent liefhebber van luxe en design. Zijn oog voor detail en passie voor esthetische perfectie zijn nog steeds zichtbaar in de vele elementen van het huis.

In 2013, toen Avicii het herenhuis kocht, markeerde dit niet alleen een nieuwe fase in zijn leven, maar het symboliseerde ook zijn evolutie als een wereldberoemd icoon. Het overtreffen van zijn muzikale successen, gaf deze aankoop de DJ een nieuw podium om zijn verfijnde smaak en prestigieuze status uit te drukken. Zoals zijn muziek, dat miljoenen harten over de hele wereld raakt, zo is ook zijn huis, een fysieke manifestatie van zijn succes, dat een diepe indruk achterlaat op degenen die het privilege hebben om het te aanschouwen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ariana Grande’s nieuwe album 'Eternal Sunshine' nu te streamen In de kijker

Ariana Grande heeft de muziekwereld wederom een geschenk gegeven met haar nieuwste album, getiteld 'Eternal Sunshine'. Dit meesterwerk is nu voor f...