Dior heeft zojuist zijn Sauvage contract met Johnny Depp verlengd

Dior heeft zojuist zijn Sauvage contract met Johnny Depp verlengd

In 2015 tekende Dior Johnny Depp als het gezicht van hun geur "Sauvage". De geur werd gelanceerd met een campagne die een korte film bevatte, geregisseerd door Jean-Baptiste Mondino en met Depp in de hoofdrol, die werd opgenomen in de woestijn van het Joshua Tree National Park. De campagne kreeg kritiek en beschuldigingen van culturele toe-eigening vanwege het gebruik van inheemse Amerikaanse beelden en verwijzingen naar inheemse culturen.

In reactie hierop gaf Dior een verklaring af waarin de zorgen werden erkend en excuses werden aangeboden voor eventuele belediging. Het bedrijf bewerkte ook de campagne en verwijderde de meest controversiële scènes. Naar aanleiding van de controverse riepen sommige voorstanders en organisaties van inheemse Amerikanen op tot een boycot van de Sauvage-geur en riepen Dior op om meer te doen om het probleem van culturele toe-eigening aan te pakken.

Er waren echter ook mensen die de campagne verdedigden en betoogden dat deze niet bedoeld was om inheemse Amerikaanse cultuur te beledigen of toe te eigenen, maar eerder om de natuurlijke schoonheid en geest van het Amerikaanse Westen te vieren. Sommigen prezen ook de reactie van Dior op de controverse, inclusief hun bereidheid om te luisteren naar en de zorgen van critici aan te pakken.

De controverse rond de Dior Sauvage-campagne onderstreepte het voortdurende debat over culturele toe-eigening in de mode-industrie en het belang van respectvolle vertegenwoordiging en culturele gevoeligheid in marketing en reclame. Het diende ook als een herinnering dat zelfs goedbedoelde campagnes beledigend en schadelijk kunnen zijn als ze niet adequaat de culturele betekenis van de afbeeldingen en verwijzingen die ze gebruiken overwegen en erkennen.

In 2020 werd aangekondigd dat Johnny Depp niet langer het gezicht van Sauvage zou zijn, na zijn veelbesproken juridische strijd met ex-vrouw Amber Heard. Het merk heeft tot de kennisafkappunt van september 2021 geen nieuwe ambassadeur voor de geur aangekondigd.

Nu de lasterrechtszaak voor Johnny Depp is afgesloten, heeft Dior naar verluidt de acteur teruggetekend voor een meerjarig contract. Hoewel Dior Depp nooit liet vallen, beperkte het zijn aanwezigheid en connectie met de Pirates of the Caribbean-acteur tijdens het hoogtepunt van de beschuldigingen van misbruik. Deze nieuwe contractverlenging maakt luid duidelijk dat Depp trots het gezicht is van de Sauvage-geur en "Fearless yet human, just like Sauvage" plaatst op een partnerschapspost met de acteur.

Naar verluidt een contract van zeven cijfers, zal de eerste van de nieuwe reeks campagnes Depp en zijn werk in muziek zien. Een teaser die gisteren werd onthuld, toont de acteur tijdens zijn optreden met Jeff Beck in Olympia Hall in Parijs, waar hij zijn verband met de geur uitlegt. Foto's van de voorstelling gefotografeerd door Greg Williams zullen ook worden gebruikt in de nieuwe campagne.