Rolls Royce Ghost Duizend-en-één nacht

Rolls Royce, het beroemde Britse luxemerk, kondigt naar verluidt de lancering aan van drie limited edition Ghost-auto's als onderdeel van hun exclusieve 'One Thousand and One Nights'-collectie. Deze bijzondere editie is geïnspireerd op de verhalen uit de Arabian Nights en brengt een eerbetoon aan de weelderige stijlen uit het Midden-Oosten, wat tevens een belangrijke markt is voor het merk.

Het eerste model uit de serie valt op door de tweekleurige carrosserie, unieke 'Duizend-en-een-nacht' etikettering en witte touringcarlijnen. Het interieur is verrijkt met pianozwarte afwerking, een entertainmentsysteem op de achterbank en luxueuze witte lederen stoelen.

De onthulling van het eerste model staat gepland op 28 november tijdens de Sharjah International Auto Show. De overige twee limited edition modellen zullen in de loop van het volgende jaar worden gepresenteerd. Deze bijzondere Rolls Royce Ghost 'One Thousand and One Nights'-collectie belichaamt de essentie van de Arabische verhalen en combineert de luxe en verfijning die kenmerkend zijn voor Rolls Royce.

Deze limited edition serie benadrukt het streven van Rolls Royce om op maat gemaakte luxe-ervaringen te creëren voor hun veeleisende klanten, met een focus op exclusiviteit en vakmanschap. Met de 'One Thousand and One Nights'-collectie versterkt het merk zijn reputatie als toonaangevend luxemerk en viert het zijn connectie met de rijke cultuur en tradities van het Midden-Oosten.

De 'One Thousand and One Nights'-collectie van Rolls Royce weerspiegelt niet alleen de grandeur van de Arabische verhalen, maar toont ook het uitzonderlijke maatwerk en de aandacht voor detail die het merk wereldwijd beroemd hebben gemaakt. Deze gelimiteerde uitgave benadrukt de toewijding van Rolls Royce om voortdurend de grenzen van luxe en innovatie te verleggen.

Hoewel de exacte specificaties en details van de volgende twee modellen uit de collectie nog niet bekend zijn gemaakt, kunnen we verwachten dat ze net zo uniek en luxueus zullen zijn als het eerste model. Het is waarschijnlijk dat deze auto's zullen worden voorzien van op maat gemaakte designelementen en exclusieve afwerkingen om de verhalen en cultuur van 'One Thousand and One Nights' verder te vieren.

Deze collectie is een eerbetoon aan de passie en het vakmanschap die de basis vormen van elke Rolls Royce en onderstreept het belang van het Midden-Oosten als sleutelmarkt voor het merk. Terwijl Rolls Royce zijn aanwezigheid in de regio blijft uitbreiden, zullen dergelijke exclusieve en op maat gemaakte edities ongetwijfeld de aandacht trekken van autoliefhebbers en verzamelaars wereldwijd.

De 'One Thousand and One Nights' Ghost-collectie is slechts een van de vele voorbeelden van hoe Rolls Royce zijn klanten blijft inspireren en verrassen met innovatieve, luxueuze en unieke creaties. Het merk zal ongetwijfeld doorgaan met het ontwikkelen van opvallende en op maat gemaakte auto's die de grenzen van design, technologie en luxe blijven verleggen, terwijl ze de rijke erfenis en tradities van de automobielindustrie eren.

Hoewel de exacte specificaties van de Rolls Royce Ghost 'One Thousand and One Nights'-collectie niet volledig zijn onthuld, kunnen we enkele algemene kenmerken van de Rolls Royce Ghost-modellen benadrukken:

 • Motor: 6,6-liter twin-turbo V12
 • Vermogen: 563 pk (420 kW)
 • Koppel: 780 Nm
 • Aandrijving: achterwielaandrijving
 • Transmissie: 8-traps automatische ZF-versnellingsbak
 • Acceleratie: 0-100 km/u in 4,8 seconden
 • Topsnelheid: 250 km/u (elektronisch begrensd)
 • Brandstofverbruik: gecombineerd ongeveer 14 l/100 km
 • CO2-uitstoot: ongeveer 317 g/km
 • Wielbasis: 3.295 mm
 • Lengte: 5.399 mm
 • Breedte: 1.948 mm
 • Hoogte: 1.550 mm
 • Gewicht: ongeveer 2.470 kg


Enkele specifieke kenmerken van de 'One Thousand and One Nights'-editie zijn:

 • Exclusieve tweekleurige carrosserie met 'Duizend-en-een-nacht' etikettering
 • Witte touringcarlijnen op de carrosserie
 • Luxueus interieur met pianozwarte afwerking en wit lederen stoelen
 • Entertainmentsysteem op de achterbank
 • Unieke designelementen geïnspireerd op de Arabian Nights-verhalen


Let op: deze specificaties zijn gebaseerd op de standaard Rolls Royce Ghost-modellen en kunnen enigszins variëren voor de speciale 'One Thousand and One Nights'-editie. De exacte specificaties voor de twee resterende modellen in deze exclusieve collectie zijn nog niet bekendgemaakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...