Ford onthult Shelby Mustang Mach-E GT-concept op SEMA

De Noord-Amerikaanse autoshow SEMA is weer begonnen en heeft een aantal spannende conceptauto's onthuld, waaronder het nieuwste aanbod van Ford: het Shelby Mustang Mach-E GT-concept. Geïnspireerd door Carroll Shelby'sdroom voor elektrische prestaties, haalt deze conceptauto zijn inspiratie uit verschillende iconische Shelby-auto's, waaronder de Mustang GT350 en GT500.

De auto heeft een kenmerkende gebroken witte en blauwe kleurstelling, inclusief Shelby-branding en strepen. Het ontwerp van de auto heeft een indrukwekkende esthetiek en zou een echte Shelby-tuned Mach-E kunnen zijn. De auto is uitgerust met 20' gesmede Monoblock-wielen en Michelin Pilot Sport EV-banden, en heeft een ophanging die is afgestemd door Shelby-tuned Ford MagneRide-dempers met veren van composiet koolstofvezel.

Het exterieur van de auto is gemaakt van met grafeen doordrenkte koolstofvezel en heeft verschillende aanpassingen, zoals een voorspoiler met een extra splitter, nieuwe luchtinlaatwinglets en kieuwen, verlengde zijrokken en bredere bogen om de wielen te huisvesten. Aan de achterkant is er een op maat gemaakte uitlopende look toegevoegd en aan de voorkant heeft de capuchon een diepe ventilatieopening om de front-end lift te bestrijden.

Helaas zijn er momenteel weinig afbeeldingen en informatie beschikbaar omdat het slechts een conceptauto is. Het huidige vlaggenschipmodel van de Mach-E GT heeft echter al indrukwekkende specificaties, met een vermogen van 480 pk en 634 lb-ft koppel, wat resulteert in een 0-60 MPH tijd van slechts 3,5 seconden.

Het Shelby Mustang Mach-E GT-concept heeft de potentie om de Mustang Mach-E GT naar nieuwe hoogten te brengen. We zijn benieuwd of dit concept in de toekomst in productie zal worden genomen.

De Shelby Mustang Mach-E GT-conceptauto is een opwindende ontwikkeling voor fans van elektrische auto's en de Mustang-serie van Ford. Met de indrukwekkende specificaties en aanpassingen, kan deze conceptauto een nieuw tijdperk van elektrische prestaties inluiden.

De SEMA autoshow is een belangrijke gebeurtenis in de autowereld en trekt elk jaar duizenden bezoekers. Het is een geweldige kans voor automakers om hun nieuwste modellen en conceptauto's te presenteren. Ford heeft altijd een sterke aanwezigheid gehad op SEMA en de onthulling van de Shelby Mustang Mach-E GT-conceptauto zal zeker voor opwinding hebben gezorgd onder autoliefhebbers.

Het is interessant om te zien dat Ford zich blijft richten op elektrische prestaties, gezien de trend naar duurzamere mobiliteit. Het is ook een slimme zet om het iconische merk Shelby te gebruiken om de nieuwe technologie te promoten. Shelby-auto's staan bekend om hun kracht en snelheid, en de combinatie van Shelby en elektrische prestaties kan een aantrekkelijke optie zijn voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een nieuwe ervaring.

Hoewel het nog niet duidelijk is of deze conceptauto in productie zal worden genomen, is het al een hit bij autoliefhebbers en heeft het veel positieve reacties gekregen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de markt zal reageren als Ford besluit om deze auto daadwerkelijk in productie te nemen.

Al met al is de Shelby Mustang Mach-E GT-conceptauto een boeiende ontwikkeling voor Ford en de autowereld in het algemeen. Met zijn indrukwekkende specificaties en esthetische aanpassingen, kan het een nieuwe fase inluiden van elektrische prestaties en duurzame mobiliteit. We kijken uit naar de verdere ontwikkeling van deze conceptauto en de toekomst van elektrische auto's van Ford.

Shelby Mustang Mach-E GT-conceptauto:

  • Geïnspireerd door Carroll Shelby'sdroom voor elektrische prestaties.
  • Haalt inspiratie uit verschillende iconische Shelby-auto's, waaronder de Mustang GT350 en GT500.
  • Kenmerkende gebroken witte en blauwe kleurstelling, inclusief Shelby-branding en strepen.
  • 20' gesmede Monoblock-wielen.
  • Michelin Pilot Sport EV-banden.
  • Ophanging afgestemd door Shelby-tuned Ford MagneRide-dempers met veren van composiet koolstofvezel.
  • Exterieur gemaakt van met grafeen doordrenkte koolstofvezel.
  • Voorspoiler met extra splitter.
  • Nieuwe luchtinlaatwinglets en kieuwen.
  • Verlengde zijrokken en bredere bogen om de wielen te huisvesten.
  • Op maat gemaakte uitlopende look aan de achterkant.
  • Capuchon aan de voorkant heeft een diepe ventilatieopening om de front-end lift te bestrijden.
  • Huidige vlaggenschipmodel van de Mach-E GT heeft 480 pk en 634 lb-ft koppel.
  • 0-60 MPH tijd van slechts 3,5 seconden.


Deze conceptauto is ontworpen met elektrische prestaties en duurzaamheid in gedachten en maakt gebruik van geavanceerde technologieën om een unieke rijervaring te bieden. Van de ophanging tot het exterieur, elk onderdeel van deze auto is afgestemd op een verbeterde prestatie en esthetiek. De toevoeging van Shelby-branding en -invloeden voegt een extra laag van historische betekenis en aantrekkingskracht toe aan deze conceptauto. Het is een spannende ontwikkeling voor de autowereld en voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar nieuwe ervaringen in elektrische prestaties en duurzame mobiliteit.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...