Lamborghini Urus & Essenza SCV12 - special editions onthuld

Lamborghini, een merk dat synoniem staat voor snelheid, luxe en Italiaanse vakmanschap, heeft twee indrukwekkende special editions onthuld die de harten van automobielenthousiasten sneller doen kloppen: de Lamborghini Urus en de Essenza SCV12.

De Lamborghini Urus is geëvolueerd tot een fenomeen op zich sinds de introductie in 2018. Nu haalt de automaker het allerbeste uit dit model met een nieuwe speciale editie, de 'Graphite Capsule'. Deze exclusieve uitvoering biedt potentiële eigenaren de mogelijkheid om hun voertuig te personaliseren met nieuwe kleuren en afwerkingen.

De Urus Graphite Capsule valt op met zijn matte carrosseriekleuren die beschikbaar zijn in vier verschillende tinten: Bianco Monocerus, Nero Noctis, Grigio Keres en Grigio Nimbus, die allemaal worden geaccentueerd door contrasterende heldere kleuren voor bepaalde details. Deze levendige kleuraccenten zijn verkrijgbaar in Arancio Leonis, Arancio Dryope, Giallo Taurus en Verde Scandal. Deze combinatie verleent de auto een opvallende en agressieve uitstraling die zeker de aandacht zal trekken.

Het interieur van de Urus Graphite Capsule is eveneens speciaal ontworpen, met uitgesproken gebruik van de contrasterende kleur die terug te vinden is op de centrale tunnel leerinzet, stoelbekleding, stiksels en het Lamborghini-logo op de hoofdsteunen, gemaakt met behulp van de nieuwe Ad Personam mogelijkheden. De innovatieve matzwarte afwerking op de uitlaatpijpen, samen met de achterdiffuser, spoilerlip en andere details in glanzend zwart, vervolmaken de sportieve look van dit exclusieve model.

Daarnaast heeft Lamborghini de Essenza SCV12 aan het publiek gepresenteerd, een hypercar voor het circuit die de meest krachtige V12-motor in Lamborghini'sgeschiedenis herbergt. Het is een ware krachtpatser die ontworpen is voor optimale aerodynamische efficiëntie en een onvergelijkbare rijervaring op het circuit.

Ontwikkeld door Lamborghini Squadra Corse en ontworpen door Lamborghini Centro Stile, levert de Essenza SCV12 meer dan 830 pk dankzij haar aerodynamische supercharging bij hoge snelheden. De auto is voorzien van een uniek uitlaatsysteem dat ontwikkeld werd in samenwerking met Capristo, wat bijdraagt aan het kenmerkende geluid en de prestaties van dit merkwaardige voertuig.

De Essenza SCV12 profiteert van Lamborghini'sexpertise in lichtgewicht materialen en beschikt over een carbonfiber monocoque zonder intern rolkooi. Dit is mogelijk door de FIA-goedkeuring die het heeft ontvangen, waardoor het een van de weinige GT-wagens wereldwijd is zonder deze structuur.

Om de ervaring nog intenser te maken, kunnen eigenaren van de Essenza SCV12 deelnemen aan het “Lamborghini Squadra Corse Drivers Lab” programma, dat training biedt in samenwerking met het Formule 1-team van Emanuele Pirro, vijfvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans en Lamborghini’s Chief Factory Driver Marco Mapelli.

Bovendien krijgen eigenaren toegang tot speciale evenementen op prestigieuze circuits over de hele wereld, waarbij ze persoonlijke ondersteuning krijgen van technici van Lamborghini Squadra Corse en zelfs de kans krijgen om hun vaardigheden op de proef te stellen naast professionele rijders.

De productie van de Essenza SCV12 is beperkt tot slechts 40 exemplaren, wat deze hypercar een absoluut verzamelobject maakt. Eigenaren mogen ook rekenen op een gepersonaliseerde berging in een nieuwgebouwd hangargebouw in Sant’Agata Bolognese. Elke berging biedt een live webcamsysteem zodat klanten hun wagen van over de hele wereld kunnen bewonderen.

Deze twee special editions markeren nogmaals Lamborghini'stoewijding aan exclusiviteit en prestaties. Met elke nieuwe release verlegt het merk de grenzen van wat mogelijk is in de wereld van luxe sportauto's en blijft het automobilisten wereldwijd verbazen.

Als je denkt aan Lamborghini, denk je automatisch aan ongebreidelde kracht, futuristisch design en een rijervaring die je nergens anders vindt. De Urus en de Essenza SCV12 zijn hier perfecte voorbeelden van, maar Lamborghini’s visie reikt verder dan dat. Dit kan inzichtelijk worden gemaakt door naar het bredere scala van innovaties en verwachte toekomstige releases te kijken.

Ten eerste is er de groeiende trend onder autofabrikanten om de overstap naar elektrificatie te maken en Lamborghini blijft hierin niet achter. Het heeft aangekondigd dat het tegen 2024 al haar modellen zal aanbieden met een hybride optie en streeft ernaar om eind 2030 volledig koolstofneutraal te zijn. De Sián FKP 37, Lamborghini'sallereerste hybride sportwagen, is een indicatie van de richting waarin het bedrijf op wil. Met zijn supercondensator-gebaseerde hybridesysteem koppelt het de legendarische V12-motor aan elektrische boosttechnologie voor onmiddellijke respons en verbeterde prestaties.

Verder kijkt Lamborghini vooruit naar de toekomst met conceptmodellen zoals de Terzo Millennio, die elektrisch aangedreven is en innovatieve functies heeft zoals zelfherstellende carrosseriepanelen en energieopslag binnen de structurele componenten van de auto. Hoewel dit een concept is, benadrukt het Lamborghini'stoewijding aan het verkennen van technologieën die de grenzen van wat een supercar kan zijn zullen verleggen.

Aan de andere kant van het spectrum viert Lamborghini zijn erfgoed met projecten zoals de restauratie en certificering van klassieke modellen via Lamborghini Polo Storico. Dergelijke initiatieven laten zien dat hoewel het bedrijf vooruitstrevend is, het ook een diep respect heeft voor zijn verleden en de tijdloze allure van zijn voorgaande creaties.

Wat betreft de rijervaring, bevinden Lamborghini-eigenaren zich in een exclusieve wereld waarin zij niet alleen een auto bezitten, maar lid zijn van een eliteclub. Van de Ad Personam-programma s, waarmee klanten hun auto's tot in het kleinste detail kunnen personaliseren, tot de exclusieve evenementen die het merk organiseert, zoals de Lamborghini Tour en het Accademia-programma waar eigenaren hun rijvaardigheden kunnen verbeteren onder begeleiding van professionele instructeurs. Dit alles maakt het bezit van een Lamborghini tot een holistische en uitzonderlijke levenservaring.

De toewijding aan klantenservice strekt zich uit tot after-sales diensten. Lamborghini begrijpt dat het onderhoud van dergelijke hoogwaardige voertuigen uiterst belangrijk is en biedt daarom een scala aan gepersonaliseerde onderhoudsprogramma'saan, die zijn afgestemd op de individuele behoeften van de eigenaren.

Innovatie is ook merkbaar in de manier waarop Lamborghini gebruikmaakt van digitale technologieën om klantenbinding te stimuleren. Zo lanceerde het bedrijf de 'Lamborghini Unica' app, die eigenaren toegang geeft tot exclusieve inhoud en hen in staat stelt om updates en uitnodigingen voor evenementen direct te ontvangen. Met augmented reality-ervaringen kunnen potentiële kopers zelfs virtueel hun toekomstige auto's configureren en ervaren.

Ten slotte wordt Lamborghini'sinvloed ook gezien in de wereld van mode en design, waar het samenwerkt met vooraanstaande ontwerpers en merken om kleding en accessoires te creëren die de essentie van het Lamborghini-merk vastleggen.

Lamborghini blijft een standbeeld van de luxe sportautomarkt, altijd gericht op het leveren van buitengewone ervaringen en voertuigen die verder gaan dan de conventionele grenzen van snelheid en design. Met de Urus Graphite Capsule en de Essenza SCV12 heeft het merk wederom getoond hoe de symbiose van kunst en engineering iets magisch kan creëren. Voor de ultieme autoliefhebber blijft Lamborghini een bron van inspiratie en plezier, voortdurend innoverend en zijn klanten uitnodigend om deel uit te maken van een luxueuze en adrenaline-geladen reis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...