Unieke LaFerrari te veilen met zeldzame kleurcombinatie en lage kilometerstand

De zeldzame LaFerrari, een van Ferrari'smeest exclusieve modellen, wordt volgende maand in het Verenigd Koninkrijk geveild. Dit unieke exemplaar uit 2016 maakt deel uit van de Londense RM Sotheby veiling en onderscheidt zich van andere LaFerrari'sdoor zijn Vinaccia exterieur en Pelle Chiodi Di Garofano interieur. Deze speciale kleurencombinatie maakt deze coupé extra bijzonder.

De LaFerrari is gelimiteerd tot slechts 499 exemplaren en werd in 2013 geïntroduceerd als het eerste hybride model van het merk. Onder de motorkap huist een indrukwekkende 6,3-liter V-12 motor met 789 pk, gekoppeld aan een elektromotor. Samen leveren ze een gecombineerd vermogen van 950 pk en 664 ft lbs koppel. De auto was Ferrari'skrachtigste model tot de lancering van de SF90 Stradale in 2019.

Dit specifieke exemplaar is uitgevoerd in een op maat gemaakte livery met een Vinaccia (dieprode wijn) exterieur en een Pelle Chiodi Di Garofano (donkerbruin) lederen interieur. Deze kleurencombinatie komt over een met twee andere Ferrari'suit de oorspronkelijke collectie van de eigenaar. Na twee jaar heeft de eigenaar echter afscheid genomen van deze zeldzame hypercar, waarna het naar het Verenigd Koninkrijk werd geëxporteerd.

Sinds het van de productielijn afkwam, heeft deze LaFerrari slechts 1477 km gereden en is het voertuig goed onderhouden. Als extra bonus wordt de auto geleverd met een bijpassende bagageset. Potentiële kopers moeten bereid zijn flink te investeren op de veiling op 6 november. De voorverkoopschattingen van RM Sotheby liggen tussen de €3 miljoen en €3,4 miljoen, ruim het dubbele van de oorspronkelijke nieuwprijs.

Het is niet ondenkbaar dat de auto voor een nog hoger bedrag wordt verkocht, aangezien een exemplaar van de cabrioletversie, de LaFerrari Aperta, eerder werd geveild als de duurste 21e-eeuwse auto. Dit unieke exemplaar van de LaFerrari, met zijn zeldzame kleurencombinatie en lage kilometerstand, belooft de aandacht te trekken van verzamelaars en liefhebbers van exclusieve sportwagens.

Deze bijzondere LaFerrari is niet alleen een prachtig staaltje techniek, maar vertegenwoordigt ook de zeldzaamheid en het vakmanschap van het merk Ferrari. De unieke kleurstelling, de lage kilometerstand en de uitstekende staat van het voertuig maken het een gewilde verzamelobject voor autoliefhebbers en Ferrari-fans.

De veiling biedt verzamelaars en liefhebbers de kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen en deel uit te maken van een exclusieve groep eigenaren van de beperkte oplage van LaFerrari-modellen. Naast de zeldzame kleurencombinatie, benadrukt de bijpassende bagageset het oog voor detail en de luxe waar Ferrari om bekend staat.

Deze LaFerrari-veiling is een herinnering aan de voortdurende populariteit van het merk en de blijvende waarde van zeldzame en unieke auto's in de wereld van exclusieve sportwagens. Het evenement zal ongetwijfeld de interesse wekken van zowel doorgewinterde verzamelaars als nieuwe liefhebbers die op zoek zijn naar een uitzonderlijk en zeldzaam stukje automobielgeschiedenis.

Of de uiteindelijke verkoopprijs de geschatte waarde overtreft of niet, deze LaFerrari zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op de deelnemers aan de veiling en de autowereld in het algemeen. Het toont de toewijding van Ferrari aan innovatie, technische excellentie en het creëren van uitzonderlijke auto's die de tand des tijds doorstaan en blijven fascineren en inspireren.

  • Exterieur: Vinaccia (dieprode wijn) afwerking
  • Interieur: Pelle Chiodi Di Garofano (donkerbruin) lederen bekleding
  • Bijpassende bagageset in dezelfde kleurcombinatie
  • Slechts 1.477 km op de teller
  • Goed onderhouden en in uitstekende staat
  • Een van de slechts 499 geproduceerde exemplaren
  • Geveild door RM Sotheby tijdens de Londense veiling

     
  • Aandrijving: Hybride aandrijflijn
  • Motor: 6,3-liter V-12 met 789 pk
  • Elektromotor: 161 pk
  • Gecombineerd vermogen: 950 pk en 664 ft lbs koppel
  • Transmissie: Zeventraps automaat met dubbele koppeling
  • Oorspronkelijke introductie: 2013
  • Opvolger: SF90 Stradale (2019)


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...