Audi onthult technische specificaties nieuwe R8-model en introduceert R8 e-tron

Audi heeft officieel de technische specificaties onthuld voor het nieuwe R8-model, samen met een galerij met de indrukwekkende supercar met middenmotor. Het nieuwe model is ongeveer 50 kg lichter dan zijn voorganger, dankzij het gebruik van het nieuwe Audi Space Frame-chassis, dat aluminium en koolstofvezelversterkte kunststoffen combineert in de structuur.

De R8 is uitgerust met een verbeterde 5,2-liter motor, verkrijgbaar in twee varianten. De eerste versie levert 540 pk en 540 Nm koppel, waardoor hij in slechts 3,5 seconden kan accelereren van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid van 323 km/u kan bereiken. De tweede variant biedt nog meer kracht, met 610 pk en 560 Nm koppel. Hierdoor kan de auto in slechts 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en een indrukwekkende maximumsnelheid van 330 km/u bereiken.

De transmissieoptie voor de R8 is beperkt tot de handgeschakelde S-Tronic-versnellingsbak met 7 versnellingen. Dit zorgt voor een directe en sportieve rijervaring die perfect past bij het karakter van deze supersportauto.

Naast de benzine-aangedreven R8 heeft Audi ook de R8 e-tron onthuld, een elektrische versie van de supercar. Dit model is voorzien van een grote T-vormige 92 kWh-batterij, geproduceerd door Audi, die structureel is geïntegreerd in de middentunnel en achter de inzittendenruimte. Hierdoor kan de R8 e-tron een indrukwekkend bereik van 450 km behalen.

De elektrische R8 e-tron kan in 3,9 seconden van stilstand naar 100 km/u versnellen en heeft een beperkte topsnelheid van 210 km/u of optioneel 250 km/u. Hoewel de commerciële levensvatbaarheid van dit project nog moet blijken, is het toch geweldig om te zien dat Audi ook aan elektrische voertuigen werkt en zo bijdraagt aan duurzame mobiliteit.

Met de onthulling van de nieuwe R8 en de toevoeging van de elektrische R8 e-tron aan hun lineup, laat Audi zien dat ze zich blijven inzetten voor innovatie en het leveren van krachtige en geavanceerde voertuigen die voldoen aan de verschillende behoeften van autoliefhebbers.

De nieuwe R8 van Audi is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een lust voor het oog. Het gestroomlijnde design en de aerodynamische vormgeving dragen bij aan de indrukwekkende prestaties van deze supercar.

Het Audi Space Frame-chassis, dat gebruikmaakt van een combinatie van aluminium en koolstofvezelversterkte kunststoffen, zorgt niet alleen voor gewichtsbesparing, maar ook voor een verbeterde stijfheid en wendbaarheid. Dit resulteert in een nog betere wegligging en een opwindende rijervaring.

Naast de technische specificaties van de R8, heeft Audi ook aangekondigd dat er diverse opties en upgrades beschikbaar zullen zijn voor dit nieuwe model. Klanten kunnen kiezen uit verschillende interieurafwerkingen, kleuren en bekledingsmaterialen om de R8 volledig naar hun eigen smaak aan te passen. Bovendien zal er ook een uitgebreid scala aan geavanceerde veiligheids- en comfortfuncties beschikbaar zijn, waaronder adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie en een geavanceerd audiosysteem.

Wat betreft de prijs van de nieuwe R8, heeft Audi nog geen officiële informatie vrijgegeven. Het is echter bekend dat de prijsklasse van de R8 zich bevindt in het hogere segment van de markt voor sportauto's. Potentiële kopers moeten dus rekening houden met een aanzienlijk bedrag om de nieuwe R8 te bemachtigen.

Al met al is de nieuwe Audi R8 een krachtige en technologisch geavanceerde supercar die zowel liefhebbers van snelheid als elegant design zal aanspreken. Met zijn indrukwekkende prestaties, lichtgewicht constructie en de toevoeging van de elektrische R8 e-tron aan het assortiment, bewijst Audi wederom zijn positie als een toonaangevende speler in de autowereld.

 • De Audi R8 e-tron is een elektrische supercar die deel uitmaakt van de R8-productlijn van Audi.
 • De R8 e-tron is voorzien van een krachtige elektromotor en een grote T-vormige 92 kWh-batterij, geproduceerd door Audi.
 • De batterij is structureel geïntegreerd in de middentunnel en achter de inzittendenruimte van de auto.
 • De R8 e-tron heeft een indrukwekkend bereik van 450 km, waardoor het een praktische elektrische sportwagen is voor dagelijks gebruik.
 • De elektrische motor van de R8 e-tron levert een vermogen van [vermeld vermogen in pk] en [vermeld koppel in Nm].
 • Met dit vermogen kan de R8 e-tron in slechts 3,9 seconden accelereren van stilstand naar 100 km/u.
 • De R8 e-tron heeft een beperkte topsnelheid van 210 km/u, met een optionele topsnelheid van 250 km/u.
 • Het ontwerp van de R8 e-tron is vergelijkbaar met dat van de benzine-aangedreven R8, met een gestroomlijnde en aerodynamische carrosserie.
 • De R8 e-tron maakt gebruik van het innovatieve Audi Space Frame-chassis, dat een combinatie van aluminium en koolstofvezelversterkte kunststoffen gebruikt om het voertuig lichter en stijver te maken.
 • Het interieur van de R8 e-tron biedt luxe en comfort, met hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën.
 • De R8 e-tron is uitgerust met een handgeschakelde S-Tronic-versnellingsbak met 7 versnellingen, voor een sportieve rijervaring.
 • Audi heeft nog geen officiële prijsinformatie vrijgegeven voor de R8 e-tron, maar gezien de hoogwaardige specificaties en elektrische aandrijving, kan worden verwacht dat het prijskaartje aanzienlijk zal zijn.


Al met al biedt de Audi R8 e-tron een combinatie van opwindende prestaties, geavanceerde elektrische technologie en het kenmerkende design van de R8-productlijn. Met zijn indrukwekkende bereik en snelle acceleratie is de R8 e-tron een interessante optie voor autoliefhebbers die op zoek zijn naar een krachtige elektrische sportwagen.

Rolls Royce presenteert laatste V12 Coupé Black Badge Wraith Black Arrow In de kijker

Rolls Royce onthult de Black Badge Wraith Black Arrow, het laatste V12 coupé-model sinds de introductie van de Wraith in 2013. Deze unieke, op maa...