Aston Martin DB10 is exclusieve Bond-auto onthuld voor 24e film Spectre

Aston Martin is onlosmakelijk verbonden met de James Bond-franchise, net zoals de uitdrukking "geschud, niet geroerd" en extravagante superschurken. Daarom is het niet verwonderlijk dat de Britse luxe autofabrikant een speciale editie heeft uitgebracht ter gelegenheid van de aankondiging van de 24e 007-film, die onlangs plaatsvond in Pinewood Studios in Londen.

Het voertuig, de DB10, zal zijn debuut maken in de nieuwste aflevering van de serie, genaamd 'Spectre'. De naam van dit nieuwe model is enigszins misleidend, aangezien het niet de opvolger is van de veelgeprezen DB9. In werkelijkheid is de DB10 exclusief ontworpen voor de film, als resultaat van een samenwerking tussen een team van ontwerpers en ingenieurs van Aston Martin, onder leiding van Marek Reichman, en de regisseur van de film, Sam Mendes, die een indrukwekkende auto zocht voor de legendarische spion. Slechts 10 exemplaren van deze exclusieve auto zullen worden geproduceerd, en deze zullen uitsluitend voor het filmen worden gebruikt.

Hoewel er slechts enkele afbeeldingen en beperkte details over de auto zijn vrijgegeven, is het waarschijnlijk dat de DB10 zal worden aangedreven door dezelfde V12-motor die momenteel in andere modellen van de Britse autofabrikant wordt gebruikt.

Naast de release van 'Spectre', gepland voor 6 november 2015, is er mogelijk nog meer goed nieuws voor Aston Martin-liefhebbers. Hoewel de DB10 niet het nieuwste productiemodel van het Britse merk is, heeft Aston Martin aangegeven dat bepaalde kenmerken van 007's nieuwste bolide mogelijk geïntegreerd zullen worden in toekomstige real-life modellen. Dit betekent dat fans van het merk wellicht enkele van de indrukwekkende ontwerpelementen en technologieën van Bond's DB10 terug zullen zien in komende Aston Martin-modellen.

Dit betekent dat fans van het merk wellicht enkele van de indrukwekkende ontwerpelementen en technologieën van Bond's DB10 terug zullen zien in komende Aston Martin-modellen.

De samenwerking tussen Aston Martin en de James Bond-franchise heeft in het verleden al voor iconische auto's gezorgd, zoals de beroemde DB5 die voor het eerst verscheen in 'Goldfinger'. Deze samenwerking benadrukt het belang van de band tussen de legendarische spion en het luxe automerk, en zorgt voor een blijvende impact op het imago van Aston Martin.

De exclusieve DB10 voor 'Spectre' zou wel eens de aanzet kunnen geven tot een reeks nieuwe technologische en ontwerpinnovaties voor toekomstige modellen van het Britse merk. Hierbij valt te denken aan geavanceerde communicatie- en navigatiesystemen, verbeterde veiligheidsvoorzieningen en nieuwe aerodynamische ontwerpelementen. Bovendien zou de DB10 een voorbode kunnen zijn van de richting die Aston Martin op gaat met betrekking tot milieuvriendelijke en duurzame technologieën, zoals hybride of elektrische aandrijvingen.

In dit opzicht kan de lancering van de DB10 voor 'Spectre' niet alleen worden gezien als een eerbetoon aan de lange geschiedenis van Aston Martin met de James Bond-franchise, maar ook als een teken van de toekomstige ambities van het merk op het gebied van design, technologie en duurzaamheid.

Hoewel het publiek de DB10 voorlopig alleen op het witte doek zal kunnen bewonderen, is het interessant om te speculeren over de invloed die deze exclusieve Bond-auto kan hebben op de toekomstige modellen van Aston Martin. Fans en autoliefhebbers kunnen uitkijken naar de mogelijke integratie van enkele van de meest opvallende en geavanceerde kenmerken van de DB10 in de komende generatie productiemodellen van het iconische Britse merk.

Aangezien de DB10 exclusief is ontworpen voor de James Bond-film 'Spectre', zijn er slechts beperkte details over de specificaties van het voertuig beschikbaar. Echter, op basis van de vrijgegeven informatie en de huidige lijn van Aston Martin-modellen, kunnen we enkele veronderstellingen maken over de mogelijke kenmerken van de DB10:

Motor:

 • Vermoedelijk een V12-motor, vergelijkbaar met andere modellen van Aston Martin
 • Hoog vermogen en koppel voor indrukwekkende prestaties en snelheid

 

Transmissie:

 • Mogelijk een automatische ZF-versnellingsbak met 8 versnellingen
 • Schakelflippers aan het stuur voor handmatige bediening


Ophanging en remmen:

 • Geavanceerde adaptieve ophanging voor een soepele en comfortabele rit
 • Geventileerde schijfremmen met hoogwaardige remklauwen voor uitstekende remprestaties


Chassis en carrosserie:

 • Lichtgewicht aluminium structuur voor verbeterde stijfheid en gewichtsbesparing
 • Aerodynamische styling-elementen, zoals een geïntegreerde spoiler en luchtinlaten


Interieur:

 • Luxueus afgewerkt met hoogwaardige materialen, zoals leer en alcantara
 • Sportstoelen met verstelbare zijsteunen voor comfort en zijdelingse steun tijdens het rijden


Infotainmentsysteem:

 • Geavanceerd infotainment- en navigatiesysteem met touchscreen
 • Mogelijk geïntegreerde geheime gadgets voor gebruik door James Bond in de film


Veiligheidsvoorzieningen:

 • Elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en tractiecontrole voor een betere grip en stabiliteit
 • Geavanceerde airbags en kreukelzones voor passieve veiligheid bij een aanrijding


Bond-specifieke aanpassingen:

 • Hoewel niet officieel bevestigd, is het waarschijnlijk dat de DB10 speciale gadgets en aanpassingen zal bevatten die specifiek zijn ontworpen voor gebruik door James Bond in de film 'Spectre'


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...