Rolls-Royce betreedt de SUV-markt met de Cullinan

Rolls-Royce heeft de Cullinan SUV geïntroduceerd, die is gebouwd op het Architecture of Luxury-platform van het bedrijf en beschikt over indrukwekkende prestaties en luxueuze kenmerken. De Cullinan is de tweede Rolls-Royce die op dit platform is gebouwd, en het is een van de meest verwachte nieuwe auto's van het bedrijf ooit.

Het ontwerp van de Cullinan is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het interieur is luxueus en ruim, met een scheidingswand tussen de bestuurder en passagier. De grille is met de hand gepolijst roestvrij staal met het Rolls-Royce-embleem en Spirit of Ecstasy, en de achterklep is de eerste in de geschiedenis van het bedrijf.

Onder de motorkap ligt een 6,75-liter V12-motor met dubbele turbocompressor die 563 pk en 850 Nm koppel ontwikkelt. De SUV is uitgerust met een ZF 8-versnellingsbak en een op maat gemaakt vierwielaandrijfsysteem, waardoor de bestuurder volledige controle heeft over wat er gebeurt, zowel op de weg als daarbuiten. De topsnelheid van de Cullinan is beperkt tot 250 km/u.

Het Magic Carpet Ride-systeem van Rolls-Royce, bestaande uit een frisse vooras met dubbele draagarmen en een achterassysteem met 5 schakels, aangevuld met zelfnivellerende luchtvering en elektronisch gestuurde schokdempers, zorgt voor een soepele en comfortabele rijervaring. De Cullinan is ook uitgerust met een Alertness Assistant, een 4-camerasysteem met panoramisch zicht, nachtzicht en Vision Assist.

Het interieur van de Cullinan is voorzien van metalen pilaren, zwart leer 'Box Grain', een digitaal instrumentenpaneel en een aanraakgevoelig centraal display. Zelfs de sleutel is volledig op maat gemaakt, en het openen van de deur verlaagt de Cullinan automatisch met 40 mm.

Hoewel er nog geen informatie is vrijgegeven over de prijs of beschikbaarheid van de Cullinan, is het veilig om aan te nemen dat dit een van de meest exclusieve en begeerde SUV'sop de markt zal zijn. Rolls-Royce heeft zijn reputatie als een van de meest prestigieuze automerken ter wereld versterkt met de introductie van deze luxe SUV.

De Cullinan is ook uitgerust met een vierwielbesturing om de wendbaarheid te verbeteren, terwijl het systematisch geplaatste geluidsisolerende materiaal en de dubbele beglazing zorgen voor een serene rijervaring.

Het exterieurontwerp van de Cullinan is een eerbetoon aan de kenmerkende Rolls-Royce-stijl met een gedurfde en imposante uitstraling. De SUV heeft een stoere en robuuste uitstraling en is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waaronder een twee-tone lakoptie.

Rolls-Royce biedt ook tal van personalisatiemogelijkheden voor de Cullinan, zoals verschillende interieur- en exterieurkleuren, materialen en afwerkingen. Dit stelt klanten in staat om hun Cullinan aan te passen aan hun individuele smaak en voorkeuren.

De Rolls-Royce Cullinan is een unieke en indrukwekkende SUV die de legendarische kwaliteit en luxe van het merk belichaamt. Het is een meesterwerk van design en technologie, gebouwd om de hoogste normen van Rolls-Royce te bereiken en de verwachtingen van klanten te overtreffen.

 • De Rolls-Royce Cullinan heeft een 6,75-liter V12-motor met dubbele turbocompressor.
 • De motor ontwikkelt 563 pk en 850 Nm koppel.
 • De SUV is uitgerust met een ZF 8-versnellingsbak.
 • De topsnelheid van de Cullinan is beperkt tot 250 km/u.
 • De Cullinan is gebouwd op het Architecture of Luxury-platform van Rolls-Royce.
 • De SUV heeft een op maat gemaakt vierwielaandrijfsysteem en een vierwielbesturing voor betere wendbaarheid.
 • Het Magic Carpet Ride-systeem van Rolls-Royce bestaat uit een frisse vooras met dubbele draagarmen en een achterassysteem met 5 schakels.
 • De Cullinan heeft zelfnivellerende luchtvering en elektronisch gestuurde schokdempers.
 • De SUV is uitgerust met een Alertness Assistant, een 4-camerasysteem met panoramisch zicht, nachtzicht en Vision Assist.
 • De Cullinan heeft systematisch geplaatste geluidsisolerende materialen en dubbele beglazing voor een rustige rijervaring.
 • De Rolls-Royce Cullinan is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, waaronder een twee-tone lakoptie.
 • Rolls-Royce biedt ook tal van personalisatiemogelijkheden voor de Cullinan, zoals verschillende interieur- en exterieurkleuren, materialen en afwerkingen.
 • Het interieur van de Cullinan is ruim en luxueus, met scheidingswanden tussen de bestuurder en passagier en hoogwaardige materialen zoals zwarte 'Box Grain'-lederen bekleding en metalen pilaren.
 • De Cullinan is uitgerust met een aanraakgevoelig centraal display en een digitaal instrumentenpaneel voor de bestuurder.
 • Zelfs de sleutel van de Cullinan is op maat gemaakt en het openen van de deur verlaagt de auto automatisch met 40 mm voor een gemakkelijke instap.
 • De Cullinan heeft een gedurfde en imposante uitstraling die trouw blijft aan de kenmerkende Rolls-Royce-stijl.
 • De SUV heeft afmetingen van 5,34 m lang, 2,16 m breed en 1,83 m hoog, met een wielbasis van 3,29 m.
 • De Cullinan weegt 2.660 kg en heeft een bodemvrijheid van 183 mm.
 • De Cullinan heeft een kofferbakinhoud van 560 liter en kan worden uitgebreid tot 1.930 liter met de achterbank neergeklapt.
 • De Rolls-Royce Cullinan heeft een uniek ontwerp met een stoere en robuuste uitstraling en biedt de legendarische kwaliteit en luxe die het merk belichaamt.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...