De laatste Rolls-Royce Phantom VII is het einde van een tijdperk

Rolls-Royce heeft zijn nieuwste release aangekondigd: een zeer speciale Rolls-Royce Phantom die het einde van een tijdperk markeert. Na 13 jaar productie van de zevende generatie van de Phantom, presenteert Rolls-Royce dit prachtige voertuig als het laatste voorbeeld. De auto is op maat gemaakt in opdracht van een bekende Rolls-Royce-verzamelaar en is gebaseerd op de versie met lange wielbasis.

De unieke Phantom is afgewerkt in Blue Velvet en heeft een dubbele coachline en oceaanstomermotief. Een massief zilveren Spirit of Ecstasy siert de voorkant van de auto en de krijtstreepbanden maken het uiterlijk compleet. In de cabine zijn er nautische hints te vinden, zoals de twee charmante klokken die doen denken aan klassieke scheepsradioklokken en een gegroefde bezel met 24 tijdzones hebben.

Het interieur van de auto is net zo indrukwekkend als het exterieur. Zo is er met de hand gesneden waakeffect op de lamswollen tapijten, wat gemaakt is door de ambachtslieden van het merk. De Phantom wordt aangedreven door een enorme 6,75-liter V12-motor met natuurlijke aanzuiging die 459 PS (453 pk) en 720 Nm (531 lb-ft) koppel kan ontwikkelen. Hierdoor kan de auto in 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en een topsnelheid van 240 km/u behalen.

Hoewel er geen officiële prijs is vrijgegeven voor deze unieke Rolls-Royce Phantom, is het veilig om aan te nemen dat er ongelooflijke aantallen bij betrokken waren om deze auto te produceren. Toch zal de gelukkige eigenaar van deze schoonheid zeker genieten van de exclusiviteit en luxe die deze auto te bieden heeft.

De Rolls-Royce Phantom is altijd al een iconisch model geweest, bekend om zijn luxueuze uitstraling en uitstekende prestaties. Dit laatste exemplaar van de Phantom VII is dan ook een eerbetoon aan een tijdperk van elegante en exclusieve auto's. Het feit dat het op maat is gemaakt in opdracht van een verzamelaar, maakt deze auto nog specialer.

De Rolls-Royce Phantom VII heeft gedurende zijn productieperiode verschillende updates gekregen, waaronder een nieuwe aluminiumstructuur, actieve luchtvering en een vernieuwd ontwerp. Dit heeft ervoor gezorgd dat de auto altijd up-to-date en relevant bleef in de steeds veranderende autowereld.

Met de unieke afwerking en details van deze laatste Phantom, zoals de nautische hints en het waakeffect op de tapijten, toont Rolls-Royce nogmaals zijn ongeëvenaarde vakmanschap en aandacht voor detail. Het is dan ook geen verrassing dat het produceren van deze auto een enorm proces is geweest, waarbij alleen de beste materialen en technologieën zijn gebruikt.

Hoewel het einde van de productie van de Phantom VII misschien een beetje verdrietig is, kan Rolls-Royce nu alle focus leggen op de toekomst. Het merk is momenteel bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie van de Phantom, die naar verwachting nog luxer en geavanceerder zal zijn dan zijn voorganger. Het is dus zeker de moeite waard om het nieuws over de toekomstige ontwikkelingen van Rolls-Royce in de gaten te houden.

Rolls-Royce is niet alleen bezig met het ontwikkelen van nieuwe modellen, maar het merk zet ook in op duurzaamheid. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het tegen 2030 volledig CO2-neutraal wil zijn en heeft ambitieuze plannen om de uitstoot van zijn auto's te verminderen. Zo heeft het bedrijf aangekondigd dat het tegen 2030 volledig elektrische auto's wil produceren.

Rolls-Royce heeft ook aangekondigd dat het in de toekomst hybride modellen wil produceren, die zowel op benzine als op elektriciteit rijden. Deze modellen zullen de prestaties en luxe bieden die we gewend zijn van Rolls-Royce, maar met een veel lagere uitstoot.

Het bedrijf heeft ook geïnvesteerd in nieuwe technologieën, zoals autonome rijsystemen. Hiermee kunnen auto's veiliger en efficiënter rijden, terwijl de bestuurder meer tijd heeft om te ontspannen en te genieten van de luxe van de auto.

Rolls-Royce is nog steeds een van de meest prestigieuze automerken ter wereld, met een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Met de lancering van deze unieke Phantom als afscheid van een tijdperk, toont het merk nogmaals zijn ongeëvenaarde vakmanschap en aandacht voor detail. We kijken uit naar wat Rolls-Royce nog meer in petto heeft in de toekomst.

 • Model: Rolls-Royce Phantom VII
 • Motor: 6,75-liter V12-motor met natuurlijke aanzuiging
 • Vermogen: 459 PS (453 pk)
 • Koppel: 720 Nm (531 lb-ft)
 • Acceleratie (0-100 km/u): 6,2 seconden
 • Topsnelheid: 240 km/u (149 mph)
 • Transmissie: 8-traps automatische transmissie
 • Aandrijving: Achterwielaandrijving
 • Ophanging: Actieve luchtvering
 • Remmen: Geventileerde schijfremmen
 • Stuurinrichting: Elektrisch bekrachtigde stuurinrichting
 • Banden: Pirelli P Zero-banden
 • Wielbasis: 3,77 meter (148,4 inch)
 • Lengte: 6,57 meter (258,7 inch)
 • Breedte: 1,99 meter (78,3 inch)
 • Hoogte: 1,55 meter (61,0 inch)
 • Leeggewicht: 2.610 kg (5.754 lbs)
 • Brandstofverbruik (gemiddeld): 14,8 l/100 km (19,0 mpg)
 • CO2-uitstoot: 343 g/km


De Rolls-Royce Phantom VII is uitgerust met een krachtige V12-motor die een vermogen van 459 PS (453 pk) en een koppel van 720 Nm (531 lb-ft) levert. Dit zorgt voor uitstekende prestaties, waardoor de auto in slechts 6,2 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren en een topsnelheid van 240 km/u kan bereiken.

De auto is voorzien van een 8-traps automatische transmissie en achterwielaandrijving. Daarnaast heeft de Phantom VII een actieve luchtvering en geventileerde schijfremmen, wat zorgt voor een comfortabele en veilige rijervaring.

Het interieur van de auto is luxueus en ruim, met een lengte van 6,57 meter en een wielbasis van 3,77 meter. De Rolls-Royce Phantom VII weegt 2.610 kg en heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 14,8 l/100 km, wat overeenkomt met 19,0 mpg. De CO2-uitstoot van de auto bedraagt 343 g/km.

De Rolls-Royce Phantom VII is een indrukwekkende auto met uitstekende prestaties en luxe kenmerken. Het is een eerbetoon aan een tijdperk van exclusieve auto's en toont het vakmanschap en de aandacht voor detail waar Rolls-Royce bekend om staat.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

De Rolls-Royce Spectre - een nieuwe dimensie van luxe en elektrificatie In de kijker

De Rolls-Royce Spectre markeert een nieuw tijdperk voor het iconische Britse merk. Als eerste volledig elektrische auto van het bedrijf, belichaamt...